Încep emoțiile pentru echipele din Liga 2! Cele 20 de cluburi își vor afla programul pentru sezonul 2021/2022

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 15 Jul. 2021, 15:52 Actualizat: 15 Jul. 2021, 15:57 Liga 2
Încep emoțiile pentru echipele din Liga 2! Cele 20 de cluburi își vor afla programul pentru sezonul 2021/2022

Luni, 19 iulie, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului sezonului 2021/2022 al Ligii a 2-a. Cele 20 de cluburi care vor lua startul în noua stagiune competițională vor afla care le va fi țintarul.

Sezonul regular se va desfășura în manșă unică

După cum bine se știe, întrecerea va avea prima etapă pe 31 iulie. Se va merge după regulamentul implementat în campionatul precedent, astfel că sezonul regular se va desfășura doar în manșă tur, iar cluburile vor juca unul împotriva celuilalt o singură dată. Apoi, vor fi împărțite în play-off și play-out, în funcție de locurile ocupate în urma ultimei runde.

În grupa pentru promovare vor merge primele șase clasate, iar restul, următoarele echipe din ierarhia sezonului regular, vor lupta pentru salvarea de la retrogradare. În play-off, primele două clasate, la finalul celor 10 etape (sistem tur-retur), vor promova în Liga 1, iar cele clasate pe locurile 3 și 4 vor disputa baraj de menținere-promovare cu pozițiile 7 și 8 din play-out-ul primei divizii.

Play-out-ul se va juca tot într-o singură manșă 

Play-out-ul va fi organizat, la fel ca sezonul trecut, în două grupe, acolo urmănd a fi împărțite ocupantele pozițiilor 7-20 din campionatul regular. Ele vor juca o singură dată una împotriva alteia.

Într-un comunicat publicat joi, Federația Română de Fotbal a reconfirmat și modul în care echipele pot deschide porțile stadioanelor, pentru suporteri.

Luni, 19 iulie, de la ora 16:00, la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului pentru noul sezon competițional de Liga 2.

În ediția 2021/2022, ce va debuta la 31 iulie, vor lua startul 20 de echipe ce vor juca în următorul sistem competițional.

Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

primele 6 clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.

la finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

echipele de pe locurile 7-20 la finalul sezonului regular vor fi repartizate în două serii de play-out, disputând doar un tur de 7 etape, care va asigura încă şase meciuri pentru fiecare echipă

Protocol desfășurare competiție

Accesul suporterilor în stadion

accesul spectatorilor în tribune se poate face la o capacitate maximă de 50%, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

5% din numărul de spectatori va fi destinat echipei oaspete (în spațiile special amenajate, în conformitate cu ROAF). Aceștia vor fi obligați să respecte toate regulile impuse de prezentul regulament.

Persoanele eligibile pentru a asista la un meci de fotbal

persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARSCoV-2”, a anunțat FRF.

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 15 Jul. 2021, 15:52 Actualizat: 15 Jul. 2021, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă