Încă o schimbare de antrenor în Liga 2, a treia în această săptămână. Costel Ilie nu mai continuă la Suceava. Un jucător al Rapidului îi ia locul pe bancă

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 15:06 Liga 2
Încă o schimbare de antrenor în Liga 2, a treia în această săptămână.** Costel Ilie nu mai continuă la Suceava. Un jucător al Rapidului îi ia locul pe bancă

Costel Ilie a rezistat doar trei luni pe banca Rapidului din Suceava. După zece meciuri în campionat, șapte în sezonul regulat și trei în play-out, interval în care echipa suceveană a înregistrat o victorie, cinci rezultate de egalitate și patru înfrângeri, conducerea clubului și tehnicianul nemțean au căzut de comun acord pentru întreruperea colaborării.

„Ne aflăm într-o situație dificilă în clasament, fiind amenințați tot mai mult cu retrogradarea. În aceste condiții, am dorit ca prin plecarea lui Costel Ilie să producem un șoc la echipă. Mai sunt șapte meciuri de disputat până la finalul sezonului, șapte finale, și sper ca jucătorii să conștientizeze pericolul în care ne aflăm și să dea totul pe teren. Am decis ca până la finalul sezonului de pregătirea echipei să se ocupe Daniel Bălan, un jucător experimentat, în vârstă de 36 de ani. Daniel joacă de mult timp la noi, a trăit și a văzut multe la viața lui. În plus, cunoaște foarte bine vestiarul și realitatea de la Suceava”, a declarat Bogdan Tudoreanu, președintele Consiliului de Administrație al ASC Rapid.

Contactat pentru a-și expune punctul de vedere, Costel Ilie a refuzat pentru moment să facă prea multe comentarii. „Confirm că am avut o întâlnire cu conducerea clubului și a rămas să ne întâlnim în cursul zilei de mâine (n.r. – astăzi), pentru rezilierea contractului. Abia când totul va deveni oficial voi putea să fac mai multe comentarii pe această temă”, a precizat Costel Ilie.

Schimbarea lui Costel Ilie vine după înfrângerea suferită sâmbătă de Rapid CFR Suceava în deplasarea de la Buzău, 0-2 cu Gloria, în etapa a 3-a a play-out-ului, și a declarației acestuia că simte că atât echipa, cât și el nu sunt susținuți pe deplin de conducerea clubului. Ilie dorea ca la următoarea conferința de presă să aibă alături un reprezentant din conducere, altfel se gândește să demisioneze. Antrenorul a vrut să plece după înfrângerea de pe teren propriu, din sezonul regulat, cu ACS Berceni, însă atunci a fost convins să rămână la Suceava.

În acest moment, Rapid Suceava ocupă locul al patrulea în ierarhia play-out-ului Seriei I, poziție retrogradabilă. Vineri, de la ora 17:00, sucevenii joacă pe teren propriu împotriva echipei ACS Berceni, a doua clasată din play-out și care are trei puncte mai multe decât rapidiștii.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă