Încă o amânare în procesul Oțelului cu ANAF. Șansele de supraviețuire ale clubului gălățean se diminuează drastic

Încă o amânare în procesul Oțelului cu ANAF.** Șansele de supraviețuire ale clubului gălățean se diminuează drastic
  • Șansele de supraviețuire ale echipei gălățene FC Oțelul scad drastic, în condițiile în care verdictul final în procesul cu Agenția Națională de Administrare Fiscală va întârzia cel puțin încă două luni.


La Curtea de Apel București, luni a fost un nou termen de judecată în procesul intentat Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) de către Fotbal Club Oțelul. Nici de această dată nu s-a dat un verdict final, judecătorii stabilind un nou termen în acest proces, pentru data de 14 decembrie.

În această acțiune în instanță, FC Oțelul contestă datoria invocată de ANAF, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Decizia de amânare nu este considerată a fi în favoarea clubului de către cei din conducere. Aceștia își doreau un verdict favorabil cât mai rapid, sperând ca datoria totală să scadă considerabil și, în noile condiții, clubul să devină atractiv pentru eventuali investitori, care să preia acțiunile de la TNG, companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

„Obiectivul nostru este să menținem echipa în competiție până la terminarea procesului cu ANAF și a celui de insolvență. Există posibilitatea ca, la aplicarea amnistiei fiscale, clubul să rămână cu câteva sute de mii de euro datorie, o situație în care ar crește șansele să fie cineva interesat să redreseze clubul. Dacă se reușește readucerea sediului social în Galați, mă gândesc chiar la un sprijin din partea autorităților locale. Așteptăm zilele următoare să primim 7.000 de euro din drepturile de televizare, bani cu care să putem să o mai târâim până la terminarea acestor procese”, declara Cristian Munteanu, sâmbătă, după meciul de pe teren propriu cu CS Balotești (scor 0-0).

Însă, în condițiile acestei amânări în procesul cu ANAF, situația Oțelului a devenit și mai grea, șansele de a se rezista financiar încă două luni, până la termenul din 14 decembrie, scăzând drastic.

Clubul nu mai are bani de o lună, de atunci trăind exclusiv din donațiile suporterilor, care au plătit, printre altele, cheltuielile de deplasare la meciul cu Rapid CFR Suceava și o diferență de peste 2.000 de lei la restanța existență pentru baremul de arbitraj de la meciul cu SC Bacău. De altfel, totul se perpetuează, Oțelul având și după meciul de sâmbătă, cu CS Balotești, dificultăți uriașe de a plăti arbitrajul, suma rămasă restantă fiind de 6.300 de lei.

Cu Farul, la Neptun TV

Altfel, ora de disputare (inițial 18.00) a următoarei partide a Oțelului din Liga a II-a, cea din deplasare cu Farul Constanța, a fost modificată. „Vom juca de la ora 17.00, la solicitarea celor de Neptun TV, care cel mai probabil vor televiza acest meci. Lucrurile se pot schimba doar dacă FC Bihor nu va fi programată nici de data aceasta, variantă în care vom fi noi preluați în locul lor pentru televizare de către Digi și Dolce, dar orădenii spun că au găsit soluții să-și plătească restanțele la baremurile de arbitraj”, a explicat gălățeanul Auraș Brașoveanu, președinte la Farul.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă