„Încă nu m-a căutat nimeni să-mi spună ce hotărâre s-a luat, dacă mai sunt sau nu antrenorul Rapidului. Mă intrigă puțin acest lucru”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2013, 11:08 Liga 2

Lovitură de palat la Rapid Suceava, acum când a rămas mai puțin de o săptămână până la primul meci oficial al sezonului de primăvară, cu Delta Tulcea. Nemulțumiți de modul în care decurgea colaborarea cu antrenorul principal Ovidiu Murariu, fotbaliștii cu state vechi la echipă l-au mandatat pe fundașul central Ionuț Sava să-i ceară socoteală tehnicianului sucevean.

Discuția s-a purtat pe un ton mai ridicat în vestiarul echipei, iar pentru a nu degenera și mai mult conflictul, Ovidiu Murariu a preferat să bată în retragere, sperând să primească sprijin din partea conducerii clubului în acest diferend.

Au trecut însă deja trei zile de la apariția incidentului, iar antrenorul sucevean n-a primit nici un semn de viață din partea conducerii clubului. „Încă nu m-a căutat nimeni să-mi spună ce hotărâre s-a luat în acest caz, dacă mai sunt sau nu antrenorul Rapidului. Mă intrigă puțin acest lucru, pentru că este vorba de un caz grav de indisciplină, care ar trebui judecat de îndată. Referitor la atitudinea lui Sava, mi se pare o ieșire intolerabilă și inexplicabilă din partea lui, care a creat o stare de perplexitate în vestiar. Pur și simplu nu găsesc vreo explicație plauzibilă la comportamentul său, poate doar faptul că n-a fost titularizat la ultimul meci de pregătire, cu Petrotub Roman”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Murariu: „Nimic nu prevestea acest cutremur”

Ovidiu Murariu crede că este împotriva interesului grupării sucevene ceea ce s-a întâmplat, toate energiile conducătorilor, antrenorilor și jucătorilor trebuind să fie focusate în această perioadă către meciul de sâmbătă, cu Delta Tulcea, din prima etapă a returului.

„Din punctul meu de vedere, nimic nu prevestea acest cutremur, pentru că totul părea să curgă în favoarea noastră. Am efectuat o pregătire de iarnă foarte bună, echipa având un parcurs excelent în intersezon, cu șase victorii, patru remize și o singură înfrângere. În plus, s-a efectuat și o campanie de achiziții inspirată, la nouă din cele zece transferuri eu contribuind în mod direct. Păcat că s-a ajuns în această situație, în momentul în care s-a închegat o echipă solidă la Suceava, care poate pune probleme oricărui adversar. Nu sunt de azi, de ieri în fotbal și știu că un jucător nu-și permite să se expună de o asemenea manieră dacă nu are pe cineva în spate. Nu poți pune tu, ca fotbalist, așa ceva la cale de capul tău. Rolul fotbaliștilor este să-și facă datoria pe teren, nu este treaba lor să concedieze sau să angajeze antrenori”, a precizat Ovidiu Murariu.

Sava: „Eu n-am făcut decât să-i transmit voința vestiarului”

De partea cealaltă, Ionuț Sava a precizat că nu a vorbit în nume personal când a provocat discuția lămuritoare cu antrenorul Ovidiu Murariu, ci a făcut-o în numele întregii echipe. „Se strânsese deja prea multă tensiune și nu mai puteam colabora în continuare. Ca urmare a comportamentului său duplicitar, antrenorul principal a pierdut încrederea marii majorități a jucătorilor și era greu să ne poată motiva pe mai departe. Eu n-am făcut decât să-i transmit voința vestiarului din postura mea de cel mai vechi jucător al echipei, moment în care domnul Murariu s-a ridicat și a plecat, urându-ne succes în continuare. Nu e vina noastră că nu a știut să se facă iubit și apreciat”, a mărturisit Sava.

În ce privește poziția oficială a conducerii clubului, președintele Gabriel Clim n-a părut deloc grăbit să tranșeze acest caz, anunțând că se va lua o hotărâre finală în cursul zilei de astăzi.

Neoficial, se pare că a avut deja o întrevedere cu jucătorii, aceștia votând în proporție covârșitoare ca Murariu să fie îndepărtat de la echipă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 05 Mar. 2013, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă