Murariu, forțat să plece! Antrenorul sucevenilor a părăsit banca după ce jucătorii conduși de Ionuț Sava i-au adresat injurii

Marius ANGHEL 02 Mar. 2013, 12:29 Pregătiri, amicale
Murariu, forțat să plece!** Antrenorul sucevenilor a părăsit banca după ce jucătorii conduși de Ionuț Sava i-au adresat injurii

Lovitura de teatru in curtea divizionarei secunde Rapid CFR Suceava. Cu doar o saptamana inainte de startul returului Ligii a II-a, mai multi jucatori au dat un puci de toata frumusetea pe banca tehnica, fortandu-l practic pe antrenorul principal Ovidiu Murariu sa anuleze antrenamentul de joi si sa paraseasca echipa.

Cel mai vehement component al lotului, circarul sef, a fost fundasul Ionut Sava, care desi nu a avut nimic de spus pe teren in turul campionatului, cand a prins doar patru meciuri ca titular, a prins glas in afara lui, injurandu-si joi antrenorul ca la usa cortului chiar sub ochii colegilor sai de echipa, scandal in urma caruia Murariu a fost nevoit sa paraseasca vestiarul Areniului.

Tehnicianul nu a negat incidentul pe care l-a catalogat „ultrapenibil”. Ovidiu Murariu a precizat ca si-a facut datoria de antrenor si ca nu are ce sa-si reproseze in relatia cu jucatorii, fiind in asteptarea unui pozitii oficiale a conducerii clubului in legatura cu evenimentul de joi. „Astept sa vad daca conducerea are vreo pozitie in legatura cu ce s-a intamplat. Deocamdata, n-am primit nici macar un telefon. Eu sunt antrenor si datoria mea este de a antrena si a castiga meciuri. Mi-am facut un plan de pregatire pe care l-am respectat astfel incat echipa sa fie in varf de forma la primele doua etape”, a declarat Murariu.

Tehnicianul crede ca o posibila explicatie pentru atitudinea jucatorilor este frica de concurenta. „Au venit multi jucatori in pauza de iarna, aproape jumatate de lot. Unii se considera senatori de drept si nu accepta concurenta. Asta i-a deranjat”, a spus Murariu, care nu a participat la amicalul cu Petrotub.

De partea cealalta, Gabriel Clim, nu a vazut nici el cu ochi buni iesirea jucatorilor la adresa antrenorului Ovidiu Murariu, anuntand ca in proportie de 80% fundasul Ionut Sava este ca si exclus din lot in urma scandalului pe care l-a iscat joi (chipurile, Gabi Clim face de-a patronul pentru prosti). Presedintele celor de la Rapid a precizat ca va lua o decizie in privinta formulei de pe banca tehnica abia in cursul de luni. „Nu am luat inca nicio hotarare. Asteptam sa se linisteasca putin spiritele in acest weekend. Cert este ca voi discuta cu Murariu despre viitorul sau la Rapid”, a declarat marele presedinte Gabi Clim.

Surse din anturajul clubului „ceferist” sustin insa altceva: ca indepartarea lui Ovidiu Murariu este un fapt premeditat si ca antrenorul nu va mai fi rechemat la echipa, rapidistii considerandu-se deja cu toti sacii in caruta in cursa pentru salvarea de la retrogradare. Incidentul nu este unul singular in curtea divizionarei secunde Rapid, echipa a carei activitate este sustinuta in mare parte din bani publici.

Numai in ultimul an de zile, jucatorii rapidisti au tinut paginile de sport ale ziarelor prin „performante” precum: meciuri suspecte de a fi trantite la pariuri, batai si betii crunte trase in cantonamentul echipei de la Casa Jenica, injurii aduse suporterilor platitori de bilete la meciurile de pe Areni, multe alte betii trase in cluburile de noapte din Suceava si antrenamente la care fost colegi de miuta cu Bachus.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 02 Mar. 2013, 12:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă