În sfârșit vin banii la Dunărea Călărași. Bugetul va fi suplimentat cu 100.000 de euro, pentru plata restanțelor. Impuls moral pentru jucători, chiar înaintea barajului cu FC Voluntari

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2021, 20:30 Liga 2
În sfârșit vin banii la Dunărea Călărași. Bugetul va fi suplimentat cu 100.000 de euro, pentru plata restanțelor. Impuls moral pentru jucători, chiar înaintea barajului cu FC Voluntari

Dunărea Călărași se află în fața revenirii în Liga 1. Are de jucat dubla pentru promovare, cu FC Voluntari, iar pentru a motiva jucătorii, clubul i-a anunțat că vor primi, în sfârșit, restanțele salariale care datează încă din luna decembrie.

Concret, Consiliul Județean Călărași a aprobat, miercuri, 26 mai, suplimentarea bugetului pentru Dunărea Călărași, pentru anul în curs, cu 500.000 de lei, echivalentul a puțin peste 100.000 de euro. Această sumă va fi folosită, potrivit Arena Media, pentru plata restanțelor salariale.

Dunărea Călărași primește 500.000 de lei de la autoritățile județene 

Jucătorii și stafful Dunării Călărași n-au primit vreun leu pentru salariile pe 2021, ci doar o parte din primele pentru performanțele din acest sezon competițional. Pentru că sunt aproximativ șase luni de când nu s-au mai plătit salariile, rămâne de văzut dacă cei 500.000 de lei pot acoperi în întregime restanțele.

Am primit nişte prime. Acum, am discutat cu conducerea, aşteptăm să se rezolve săptămâna care urmează (n.r. – această săptămână, 24 – 30 mai), că nu se poate, în felul acesta nu avem nicio şansă la baraj. Oricum avem şansa a doua, dar vrem să o jucăm sută la sută, să fim pregătiţi fizic, psihic.

Cu siguranţă! Dacă nu se rezolvă ceva saptămâna care urmează, nu ştim ce vom face, dar sperăm ca şi conducerea să-şi facă treaba, pentru că ea ne este datoare, nu noi. Încercăm să dăm totul cu Voluntari şi să promovăm chiar dacă tot timpul… Niciodată n-a promovat o echipă de Liga 2-a, doar cei de la Chindia au avut şansă, atunci la penalty-uri”, spunea Valentin Alexandru, despre situația de la Dunărea Călărași, dar și despre calificarea în barajul pentru promovarea în Liga 1.

Ionel Ganea anunța de zilele trecute ajutorul Consiliului Județean Călărași 

Ionel Ganea, directorul tehnic al Dunării Călărași, dădea asigurări că președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, va rezolva problemele cu salariile, lucru care, se pare, se va adeveri, dat fiind faptul că s-a suplimentat bugetul clubului cu bani de la autoritățile județene.

Am discutat cu domnul președinte Vasile Iliuță și avem tot sprijinul pentru suplimentarea primei de promovare tuturor jucătorilor în funcție de meciurile jucate. Totodată, domnul președinte ne-a dat și o veste bună, și anume, faptul că proiectul de performanță s-a aprobat, iar în luna iunie vor fi plătite salariile restante jucătorilor și avem în continuare sprijin. Primele de joc au fost achitate în întregime”, spunea Ionel Ganea, înaintea ultimului meci din play-off-ul Ligii 2, de weekendul trecut.

Dunărea Călărași joacă turul cu FC Voluntari pe teren propriu, sâmbătă

Dunărea Călărași a obținut accederea în barajul de promovare în Liga 1, după ultima etapă din play-off-ul Ligii 2, când a făcut 0-0 cu U Craiova 1948 SA, pe ”Ion Oblemenco”. A terminat pe locul 4 grupa de promovare, fiind astfel desemnată să joace în baraj cu FC Voluntari, ocupanta locului 7 în play-out-ul Ligii 1.

Partida tur cu ilfovenii, de la Călărași, va avea loc sâmbătă, 29 mai, de la ora 18:00, iar returul o săptămână mai târziu, pe 3 iunie de la 20:30, la Voluntari.

Celălalt duel de baraj, dintre CS Mioveni și FC Hermannstadt, e programat tot pe 29 mai, dar de la ora 15:30. Returul se va juca la Sibiu, pe 2 iunie, de la 19:00.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-anunta-primele-despartiri-dupa-incheierea-sezonului-inclusiv-un-localnic-repatriat-pleaca-de-la-echipa-19186969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-i-a-prelungit-contractul-lui-petre-goge-cel-mai-vechi-jucator-din-lot-durata-intelegerii-si-reactia-fotbalistului-19186961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-va-continua-seria-plecarilor-si-dupa-primele-opt-despartiri-marcel-puscas-vor-fi-modificari-in-lot-valorice-si-numerice-conducatorul-a-confirmat-ne-19186943

 

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2021, 20:30 Liga 2
Pe aceeași temă