Ilie Stan vrea ”puţină şmecherie fotbalistică” de la jucătorii săi începând cu meciul cu Astra: “Degeaba ai atitudine, trebuie să ai şi puţină cultură fotbalistică.” FC Brașov speră la primul succes ”afară” în acest sezon

Adi MARICA 30 Sep. 2021, 19:00 Liga 2
Ilie Stan vrea ”puţină şmecherie fotbalistică” de la jucătorii săi începând cu meciul cu Astra: “Degeaba ai atitudine, trebuie să ai şi puţină cultură fotbalistică.” FC Brașov speră la primul succes ”afară” în acest sezon

FC Braşov joacă la finalul acestei săptămâni în deplasare la Giurgiu, acolo unde va da piept cu Astra, sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2.

Strafful tehnic este încrezător că jucătorii pot face un meci bun. Antrenorul Ilie Stan (foto) spune că elevii săi au atitudine la antrenamente, însă încă nu reuşesc să o pună în practică şi în timpul jocurilor pe puncte. Speră de la jucători să reuşească şi execuţii care să pună în valoare calitatea lor fotbalistică.

”La echipa pe care o avem, trebuie răbdare, trebuie susţinere, pe jucători trebuie să îi motivăm şi zic eu că la jocul cu Astra vom reuşi, pentru că atitudine avem. Dar nu este de ajuns atitudinea, trebuie să vină şi puţină şmecherie fotbalistică la fiecare dintre ei. Aici mă refer la o pasă, la o execuţie, mai multe, şi zic eu că putem lua cele trei puncte. Degeaba ai atitudine, trebuie să ai şi puţină cultură fotbalistică, în sensul că trebuie să iei decizia cea mai rapidă şi mai eficientă”, a spus Ilie Stan înaintea jocului cu Astra.

Ilie Stan: ”Ne lipsesc două – trei jocuri legate şi două – trei victorii ca să fim mai puternici”

FC Braşov merge la Giurgiu cu un singur gând, să aducă prima victorie din deplasare în acest sezon. În precedentele meciuri de ”afară”, echipa antrenată de Ilie Stan a remizat cu Dacia Unirea Brăila (0-0) și Ripensia Timișoara (0-0) și a pierdut la CS Comunal Șelimbăr (1-2).

”Eu sunt mulţumit de ei, de modul cum se pregătesc. La antrenamente sunt mult mai responsabili, în schimb, la meciuri, nu reuşim să transferăm acest lucru. Performaţă fără presiune nu poţi să faci. Presiunea adversarului, presiunea rezultatului, presiunea suporterilor şi a celor care ne susţin. Ne lipsesc două – trei jocuri legate şi două – trei victorii ca să fim mai puternici. Mergem să câştigăm cele trei puncte”, a mai spus Ilie Stan.

FC Brașov este pe locul 13, cu doar 9 puncte. Același număr de puncte l-a obținut și Astra în primele opt etape, însă echipa brașoveanului Stîngă ocupă ultimul loc, 20, cu – 5 puncte, asta pentru că a fost depunctată până acum cu 14 puncte de FRF.

FC Brașov, amical pierdut cu Sepsi OSK 2

Altfel, brașovenii au jucat marți un meci amical cu Sepsi OSK 2, joc în care Ilie Stan a folosit rezervele, iar Sandu Andrași a beneficiat de mai mulți jucători de la prima echipă.

Covăsnenii s-au impus cu 3-1 (2-0) prin golurile marcate de George Dragomir, Vlad Mitrea (penalty) și Anass Achahbar, iar pentru brașoveni a punctat Alex Mitroi.

Portarul Cezar Lungu a fost eliminat în prima repriză pentru un fault în careu, dar până la final s-a jucat 11 contra 11, în poartă intrând Daniel Mutu. Și brașovenii au beneficiat de un penalty, dar Vlad Mihalcea a tras mult peste poartă!

”A fost foarte bine că am jucat contra unei echipe cu mulți jucători de la prima echipă a celor de la Sepsi. Am vrut să văd la lucru jucătorii care au jucat mai puțin. Una peste alta, a fost un meci util. Am avut momente de joc bun, am ratat și un penalty, însă, din nou, greșelile individuale au făcut diferența”, a spus Ilie Stan.

  • FC Brașov în amicalul cu Sepsi OSK 2: C. Lungu – Sburlea, Motroc, Vasiu, D. Panait – Lascu, Jaiteh, Valvară – Vl. Mihalcea, El Azzouzi, Negrean. Au mai jucat: Mutu – Cîrstian, Drăgoi, Mitroi și M. Codrea.

Vlad Boția, ghinion teribil

În amicalul cu Sepsi OSK 2 s-a acccidentat fundașul central Bruno Vasiu. Mai mult, ieri, mijlocașul Vlad Boția, fotbalist care încerca să revină a suferit o recidivă a unei accidentări și va rata și următoarele partide.

În amicalul cu covăsnenii a fost testat și Bakary Jaiteh, ultima dată la Pandurii.

 

Foto principal: Alex Nicodim (Mediafax Foto)

 

Adi MARICA 30 Sep. 2021, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă