Ilie Stan, încrezător că poate duce SCM Gloria Buzău în Liga 1, deși nu știe nici ce se va întâmpla cu clubul, nici daca-i va rămâne antrenor: ”Cei care conduc iau deciziile.” Ce spune despre o ofertă de la Petrolul

Marius ANGHEL 18 Apr. 2021, 13:52 Liga 2

SCM Gloria Buzău devine o ”bestia nera” pentru Petrolul. În al treilea meci direct în Liga 2 între cele două echipe, toate desfășurate pe arena ”Ilie Oană”, formația antrenată de Ilie Stan nu a pierdut niciodată.

Ultima confruntare a avut loc sâmbătă, 17 aprilie, când buzoienii au ratat în prelungiri victoria, rezultatul final al jocului din etapa a 4-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2 fiind 1-1.

SCM Gloria Buzău a înscris cu Petrolul la una dintre puținele ocazii avute

SCM Gloria a rezistat eroic în prima jumătate de oră a meciului de la Ploiești, după ce Buhăescu (10, 28), Bratu (24), Vajushi (27), Țicu (29) și Arnăutu (31) au avut ocazii mari, însă fie au trimis pe lângă poartă, fie l-au făcut mare pe goalkeeperul Relu Stoian.

La a doua fază de atac a buzoienilor în acest joc, Daniel Vîrtej (38) s-a aflat la locul potrivit în momentul oportul. După o respingere în față a portarului Avram, după o centrare din dreapta a lui Ciobanu, fundașul a reluat simplu din 9 metri central și a îndeplinit o simplă formalitate pentru a deschide scorul.

Echipa lui Ilie Stan a revenit la jocul practicat și până atunci, unul defensiv, cu toți jucătorii în propria jumătate. S-a apărat exemplar până în primul minut de prelungiri, atunci când Alexandru Saim Tudor (90+1) a reușit egalarea pentru Petrolul cu o reluare cu latul din fața careului mic, prinde doi fundași și pe sub portar.

Ilie Stan, după egalul cu Petrolul: ”Nu-mi este ușor să țin o echipă fără cantonamente și tot timpul să ni se spună că ne desființăm”

La final de meci, Ilie Stan, destul de abătut, a comentat rezultatul cu Petrolul și situația grea prin care trece clubul său.

”Păcat pentru ultimii 20 de metri. Asta e cea mai mare problemă la nivelul fotbalului mondial, ultimii 20 de metri. Iar asta face parte din calitatea jucătorului, dar, una peste alta, felicit jucătorii, pentru că plecăm neînvinși de aici, de la Petrolul, și să știți că nu-mi este ușor să țin o echipă fără cantonamente și tot timpul să ni se spună că ne desființăm, după aia că ne înființăm, fără drept de promovare. Nu vreau să acuz pe nimeni, numai că ceea ce vreau să spun este că am niște jucători fantastici, cu un spirit de luptă fantastic și zic eu că, dacă vom continua în aceeași formă, formulă, și mă refer aici la majoritatea jucătorilor pe care îi am, și anul viitor, și vom aduce ceva plus valoare peste ce avem, cred că la anul putem să ne batem fără probleme la Liga 1”, a spus Ilie Stan la microfonul DigiSport.

Stan nu știe ce va urma pentru SCM Gloria Buzău

Stan nu știe ce se va întâmpla cu SCM Gloria după acest final de sezon. De altfel, apariția sa la flash-interviu a fost una în care era abătut și părea îngrijorat de ceea ce urmează.

”Nu știu ce decizie o să se ia de către cei care ne conduc. Eu am spus că suntem într-un moment bun, din punct de vedere al jocului și al omogenității jocului. Restul, cei care conduc, ei iau deciziile care să fie cele mai bune, pentru suporterii buzoieni, pentru oamenii care vin la stadion. Pentru mine, o dezamăgire este faptul că după doi ani de zile nu am reușit să fim măcar acolo unde am gândit de la început, la Liga 1. Dar, faptul că nu am reușit să luăm acest drept de promovare eu chiar am fost supărat și chiar că de multe ori m-am luptat cu jucătorii să-i motivez, că o să luăm dreptul de promovare. Și acum suntem într-un moment extraordinar. Dacă vom reuși să luăm dreptul la promovare, eu cred că la anul ne vom bate cu șanse mari pentru a promova”, a mai spus Ilie Stan.

Ilie Stan la Petrolul? ”Sigur că mi-ar plăcea”

Întrebat dacă are discuții cu Petrolul pentru a prelua banca tehnică, numele său apărând pe o listă cu antrenori doriți la echipa ploieșteană, Ilie Stan a spus că, decamdată, nu a discutat cu nimeni. Nu știe nici măcar dacă mai este dorit la SCM Gloria.

”Nu m-a căutat absolut nimeni. Eu mai am contract până la sfârșitul acestui campionat și după aceea voi vedea, voi încerca să aleg ce e mai bine pentru mine. Sigur că mi-ar plăcea să condus Petrolul. Foarte mulți antrenori și-ar dori să antreneze Petrolul, pentru că este o echipă cu tradiție, cu suporteri, cu entuziasm, cu performanțe. Oricine și-ar dori. Dar, deocamdată, nu am discutat cu nimeni, cu atât mai mult că sunt sub contract cu Gloria Buzău”, a mai declarat Ilie Stan la finalul jocului de la Ploiești.

SCM Gloria, o victorie și două remize pe ”Ilie Oană” cu Petrolul

Pentru SCM Gloria Buzău, acesta a fost al treilea meci cu Petrolul, în istoria celor două cluburi, toate disputate pe ”Ilie Oană”. Iar echipa ploieșteană, care se consideră superioară celei buzoiene înființate în 2017, a clacat acum din nou, nereușind să învingă trupa lui Ilie Stan.

În precedentele două jocuri, buzoienii au câștigat prima dată cu 1-0, în sezonul trecut, iar a doua oară, în sezonul regular actual, au obținut o remiză, 1-1.

Cu 31 de puncte, SCM Gloria Buzău a urcat pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, fiind la cinci puncte față de CSM Reșița, ocupanta poziției a 5-a, care duce la barajul de menținere. Etapa următoare, echipa buzoiană joacă pe teren propriu, în 23 aprilie, de la ora 17:00, acasă cu Aerostar Bacău (locul 7, 10 puncte, retrogradată matematic). Apoi mai are meciuri cu CSM Reșița (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 Apr. 2021, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă