Ilie Stan, impresionat de debutul de sezon al unei echipe din Liga 2: ”Are un lot valoros, echilibrat, sunt convins că se va detașa.” Cum vede antrenorul Buzăului lupta la promovare

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2020, 16:49 Liga 2
Ilie Stan, impresionat de debutul de sezon al unei echipe din Liga 2: ”Are un lot valoros, echilibrat, sunt convins că se va detașa.” Cum vede antrenorul Buzăului lupta la promovare

Virusul COVID-19 a lovit și la SCM Gloria Buzău. Pe lista celor infectați au fost trecuți doi fotbaliști, Sebastian Ghinga și Ciprian Perju, dar și antrenorul Ilie Stan. Potrivit surselor Liga2.ro, antrenorul se află în acest moment izolat în apartamentul închiriat în Buzău și acolo își va petrece următoarele zile, până când va efectua noi testări și va fi înștiințat că acestea sunt negative. Ilie Stan este ajutat de familie să treacă peste momentul greu, sora sa fiind cea care îi aduce zilnic mâncare și i-o lasă la ușă.

Ilie Stan ratează partida de sâmbătă, cu Viitorul Pandurii 

Ilie Stan va rata cel puțin următorul meci al Buzăului, de sâmbătă, cu Viitorul Pandurii, din etapa a 9-a a campionatului Ligii 2. Sunt șanse ca antrenorul să absenteze de pe bancă și în confruntarea ulterioară celei cu gorjenii, programată miercuri, 28 octombrie. Atunci, SCM Gloria Buzău va disputa restanța din etapa a 7-a, cu FK Csikszereda.

Nu a fost prezent nici miercuri la Însurăței, acolo unde SCM Gloria a trecut cu 2-1 de Dacia Unirea Brăila, în în turul 4 al Cupei României.

Ilie Stan, despre lupta la promovare: ”Craiova este echipa care a surprins plăcut în acest start de sezon” 

Ilie Stan a făcut o analiză asupra etapelor consumate în acest sezon de Liga 2 și și-a spus părerea în ceea ce privește lupta la promovare. ”Principalul” Buzăului a fost surprins de evoluția echipei U Craiova 1948 SA, aflată pe primul loc în campionat și fără înfrângere. Alte formații pe care Stan le vede candidate la promovare sunt ”U” Cluj, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și Turris Oltul.

”Craiova este echipa care a surprins plăcut în acest start de sezon. Deși sunt nou-promovați au rezultate bune, au făcut multe transferuri, nu este o întâmplare că sunt lideri.

Au un lot valoros, echilibrat, sunt convins că se vor detașa. Apoi pentru celălalt loc promovabil se vor lupta U Cluj, Petrolul, chiar și Rapid chiar dacă mai are niște sincope. Nu trebuie însă să scoatem din această ecuație Metaloglobus sau Turris”, a spus Ilie Stan pentru Realitatea Sportivă.

SCM Gloria nu are drept de promovare. ”Știu că se lucrează la acest aspect”

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare. Din cauza faptului că echipa este deținută de autoritățile locale, nu poate să urce în prima ligă. Această situație persistă de câțiva ani, iar pentru a putea avea drept legal de promovare, buzoienii au nevoie să treacă în partea privată.

”Nu avem drept de promovare în acest sezon, știu că se lucrează la acest aspect astfel încât, din stagiunea viitoare, echipa să se poată gândi la accederea în Liga 1. Totuși ne dorim chiar și anul ăsta să ajungem în primele șase clasate astfel încât să jucăm în play-off”, a mai declarat Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău, pe locul 13 în Liga 2

SCM Gloria Buzău se află în partea inferioară a clasamentului Ligii 2, chiar dacă în ultima etapă a învins Dunărea Călărași cu 2-0. E pe locul 13, cu 9 puncte în șapte meciuri desfășurate în opt etape. În runda a noua va juca, așadar, cu Viitorul Pandurii, acasă, sâmbătă de la 11:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-si-doi-jucatori-ai-scm-gloria-buzau-sunt-pozitivi-la-covid-19-cum-s-a-primit-accept-din-partea-dsp-buzau-sa-se-joace-in-cupa-romaniei-unde-s-a-castigat-in-extremis-cu-braila-exclusiv-19153727

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1430-metaloglobus-petrolul-si-concordia-chiajna-cs-mioveni-sunt-cele-mai-importante-dueluri-19153510

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ilie-stan-se-asteapta-la-un-meci-complicat-cu-dacia-unirea-braila-in-cupa-romaniei-antrenorul-buzaului-i-a-laudat-pe-adversari-o-echipa-mai-buna-decat-anul-trecut-nu-va-fi-usor-insa-sunt-19153212

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2020, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă