Ilie Poenaru a găsit rapid scuza perfectă după primul eșec cu Concordia. Antrenorul așteaptă prelungirea contractului, a răspuns la întrebarea dacă-l va avea elev pe Budescu și se pune în gardă înaintea noului sezon de Liga 2

Marius ANGHEL 13 May. 2024, 17:56 Liga 2

Concordia Chiajna a avut un început excelent cu noul staff tehnic la conducere, cu Ilie Poenaru antrenor principal. A înregistrat cinci victorii în tot atâtea jocuri, dar în ultimele două runde din play-out a călcat strâmb.

Dacă la ultima prezență pe teren propriu s-a obținut doar un punct cu modesta Viitorul Pandurii, scor 1-1, sâmbătă, în Ghencea, la ultimul joc din din acest sezon, Concordia a pierdut contra Stelei, scor 0-2.

După egal, Concordia a încasat și prima înfrângere cu Ilie Poenaru antrenor, contra Stelei: ”Asta e”

Daniel Vîrtej, în minutul 26, și Alin Raicu, în minutul 79, au înscris pentru trupa lui Daniel Oprița, care a optat la această partidă să-l trimită în primul 11 și pe Adrian Popa, cel care a început sezonul chiar la Concordia.

În urma acestui eșec, Concordia a rămas cu 38 de puncte acumulate în acest sezon și s-a clasat pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, sub Steaua (44 puncte) și Chindia Târgoviște (38 puncte), ratând, astfel, șansa de a participa la un posibil baraj de promovare, așa cum cei de la Chindia lansau ideea în spațiul public, fiindcă răspândeau informații că o echipă din play-off nu va primi licența pentru prima ligă.

”Sunt zile și zile, momente și momente, meciuri și meciuri, dar astăzi nu am făcut un joc foarte bun mai ales în prima repriză. În a doua repriză pot spune că în primele 20-25 de minute am dominat clar și am avut câteva ocazii. Dar, faptul că abia am reușit să aliniem un prim 11, având foarte mulți accidentați, cu probleme foarte multe, am dat credit și unor tineri, pentru că suntem într-o evaluare a lotului, de când am venit, și știți cum e… când nu ai nici presiune, nu mai ai niciun obiectiv, nici jucătorii nu au fost foarte motivați, dar asta e”, a spus, la Metropola TV, Ilie Poenaru, după jocul cu Steaua.

Concordia Chiajna, în eșecul cu Steaua: Oncescu – Corbu, Stănică (cpt.), C-tin. Dima, Dumbravă – Tucaliuc, Vrdoljak (R. Lazăr 46′), Iul. Roșu, Burcea (Mocanu 82′) – Ghimfuș (Iordan 82′) – Cocoș (Cl. Dragu 46′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Scaralatache, Ad. Iancu, Gogescu, R. Dumitru.

Ilie Poenaru trebuie să semneze prelungirea contractului cu echipa din Chiajna!

Nu numai că toate echipele din play-off cu drept de promovare au primit licența pentru prima ligă, dar Concordia nici măcar nu și-a mai continuat dosarul pentru a obține licența, spre deosebire de Campionii FC Argeș și Chindia, care au continuat să viseze cai verzi pe pereți că o să ajungă să promoveze din play-out-ul Ligii 2!

La momentul instalării sale la Concordia, la jumătatea lunii martie, Ilie Poenaru vorbea despre menținerea echipei în Liga 2 și apoi despre lupta la promovare, în noul sezon.

Acum, la finalul jocului cu Steaua, antrenorul a spus că va avea discuții cu președintele Cristian Tănase pentru prelungirea contractului!

”Începând de luni o să mă văd cu domnul președinte și vom clarifica absolut tot. Nu cred că va fi vreo problemă, pentru că ne dorim cu toții să intrăm în acest proiect. Sunt doar detalii de pus la punct. În mare sunt discutate toate lucrurile. Au rămas doar niște detalii de pus la punct, din toate punctele de vedere”, a spus Poenaru.

Constantin Budescu, la Concordia?

Invitat permanent la emisiunea Sport Arena de Weekend de la Metropola TV, Robert Gherghe, conducător al FC Voluntari, a lansat informația că Constantin Budescu, despărțit recent de Farul, ar fi semnat sau că s-a înțeles deja cu Concordia Chiajna.

Despre acest lucru a fost întrebat și Ilie Poenaru.

”Nu știu. Deocamdată nu știu absolut nimic. Avem mai mulți jucători în vizor. E clar că trebuie să facem o selecție foarte bună, să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în campionatul precedent și în campionatele trecute. Trebuie să fim foarte atenți la selecția pe care o facem, pentru că trebuie să creăm și un mixt de jucători tineri, cu jucători cu experiență. Ne dorim cu totul altceva, ne dorim să arătăm cu totul altfel și vrem să o luăm pas cu pas și trebuie să fim foarte atenți la tot ce vrem să facem și la toate detaliile”, a răspuns antrenorul Concordiei.

Nu ar fi o surpriză ca experimentatul fotbalist să ajungă la Concordia, unde, de-a lungul anilor, au fost mai mulți fotbaliști cu nume, aflați pe final de carieră. Poate și din această cauză clubul a bifat în ultimii cinci ani ratarea promovării, în ciuda investițiilor mari avute.

Ilie Poenaru e în gardă înaintea noului sezon de Liga 2: ”Va fi un campionat foarte puternic”

Ilie Poenaru vrea un lot format din jucători tineri și alții cu experiență și este de părere că noul sezon de Liga 2 va fi cel mai greu din ultimii ani! Poate față de ultimii doi ani, fiindcă acum trei ani în Liga 2 a fost o luptă crâncenă în play-off între Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj, Steaua și Concordia, Unirea Slobozia fiind din alt aluat atunci.

”100 la sută va fi un campionat foarte puternic. Cred că va fi cel mai puternic din ultimii ani, ținând cont de situație. Va fi un campionat foarte greu, un campionat bun pentru toată lumea și e foarte bine, pentru că asta ne dorim cu toții, să crească nivelul fotbalului și la Liga a 2-a”, e de părere Ilie Poenaru, care în ultimii aproape cinci ani a antrenat în prima ligă din postura de antrenor secund cu rol de ”principal”, post pe care nu l-a putut îndeplini și în acte, neavând licența necesară.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 13 May. 2024, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă