Ilie Damașcan s-a întors acasă, după un an petrecut în România. Unde a ajuns atacantul, după ce a bifat trei echipe în Liga 2

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 03 Sep. 2021, 15:50 Actualizat: 03 Sep. 2021, 15:54 Liga 2
Ilie Damașcan s-a întors acasă, după un an petrecut în România. Unde a ajuns atacantul, după ce a bifat trei echipe în Liga 2

Ilie Damașcan (25 de ani) s-a înțeles și el cu alt club, după rezilierea contractuală cu Unirea Constanța. Atacantul s-a întors acasă, în Republica Moldova, ajungând la un acord cu echipa FC Sfîntul Gheorghe Suruceni, din prima divizie.

Ilie Damașcan a plecat din România după un an 

Damașcan a părăsit România după fix un an. A ajuns la noi în țară în septembrie 2020, când s-a înțeles cu Turris Oltul, dar de unde a plecat destul de repede, la începutul anului, după ce clubul s-a desființat. A urmat o scurtă experiență la fosta Farul, până la finalul campionatului trecut, iar în acest sezon de Liga 2 a prins patru meciuri în Liga 2, pentru Unirea Constanța.

În cele 12 luni petrecute în România, Ilie Damașcan s-a remarcat cu șase goluri în 23 de meciuri, dar performanțe mai bune are în Republica Moldova, unde a cucerit două Cupe ale Moldovei, în 2014 și 2020, cu Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești, și o Supercupă a Moldovei, în 2014, cu Zimbru Chișinău.

Bine ai venit, Ilie DAMAȘCAN!

Sfântul Gheorghe anunță OFICIAL transferul atacantului moldovean, Ilie Damașcan!

În vârstă de 25 de ani, Ilie a semnat cu FCSG din postura de jucător liber de contract, ultima dată, evoluând pentru Unirea Constanța, în Liga a 2-a română.

Format la CPTF Zimbru, Ilie a mai jucat pentru Zimbru Chișinău, Banants și Urartu, ambele din Armenia, Petrocub Hîncești, AFC Turris Turnu Măgurele și Farul, ambele din România.

Cotat de către transfermarkt.com la 150.000 €, Ilie are trecute-n cont și 18 meciuri în tricoul naționalelor de tineret ale Moldovei. În Divizia Națională, noul jucător al lui FCSG a adunat 99 de partide, 14 goluri și șase pase decisive.

Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări în tricoul Roș-Albastru”, îl prezintă FC Sfîntul Gheorghe Suruceni pe atacant.

Și alți fotbaliști care au reziliat cu Unirea Constanța și-au găsit echipe 

Ilie Damașcan este al patrulea fotbalist care își găsește echipă, după exodul plecărilor de la Unirea Constanța, după startul campionatului Ligii a 2-a. Anterior atacantului din Republica Moldova, Ionuț Cioinac a semnat cu CSM Reșița, Ion Cărăruș s-a înțeles cu CS Comunal Șelimbăr, iar Ionuț Ursu a fost prezentat la CSM Ceahlăul.

Foto: Sorin Danielciuc/ Sport Pictures și FC Sfântul Gheorghe

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 03 Sep. 2021, 15:50 Actualizat: 03 Sep. 2021, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă