Ilie Damașcan s-a întors acasă, după un an petrecut în România. Unde a ajuns atacantul, după ce a bifat trei echipe în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2021, 15:50 Liga 2
Ilie Damașcan s-a întors acasă, după un an petrecut în România. Unde a ajuns atacantul, după ce a bifat trei echipe în Liga 2

Ilie Damașcan (25 de ani) s-a înțeles și el cu alt club, după rezilierea contractuală cu Unirea Constanța. Atacantul s-a întors acasă, în Republica Moldova, ajungând la un acord cu echipa FC Sfîntul Gheorghe Suruceni, din prima divizie.

Ilie Damașcan a plecat din România după un an 

Damașcan a părăsit România după fix un an. A ajuns la noi în țară în septembrie 2020, când s-a înțeles cu Turris Oltul, dar de unde a plecat destul de repede, la începutul anului, după ce clubul s-a desființat. A urmat o scurtă experiență la fosta Farul, până la finalul campionatului trecut, iar în acest sezon de Liga 2 a prins patru meciuri în Liga 2, pentru Unirea Constanța.

În cele 12 luni petrecute în România, Ilie Damașcan s-a remarcat cu șase goluri în 23 de meciuri, dar performanțe mai bune are în Republica Moldova, unde a cucerit două Cupe ale Moldovei, în 2014 și 2020, cu Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești, și o Supercupă a Moldovei, în 2014, cu Zimbru Chișinău.

Bine ai venit, Ilie DAMAȘCAN!

Sfântul Gheorghe anunță OFICIAL transferul atacantului moldovean, Ilie Damașcan!

În vârstă de 25 de ani, Ilie a semnat cu FCSG din postura de jucător liber de contract, ultima dată, evoluând pentru Unirea Constanța, în Liga a 2-a română.

Format la CPTF Zimbru, Ilie a mai jucat pentru Zimbru Chișinău, Banants și Urartu, ambele din Armenia, Petrocub Hîncești, AFC Turris Turnu Măgurele și Farul, ambele din România.

Cotat de către transfermarkt.com la 150.000 €, Ilie are trecute-n cont și 18 meciuri în tricoul naționalelor de tineret ale Moldovei. În Divizia Națională, noul jucător al lui FCSG a adunat 99 de partide, 14 goluri și șase pase decisive.

Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări în tricoul Roș-Albastru”, îl prezintă FC Sfîntul Gheorghe Suruceni pe atacant.

Și alți fotbaliști care au reziliat cu Unirea Constanța și-au găsit echipe 

Ilie Damașcan este al patrulea fotbalist care își găsește echipă, după exodul plecărilor de la Unirea Constanța, după startul campionatului Ligii a 2-a. Anterior atacantului din Republica Moldova, Ionuț Cioinac a semnat cu CSM Reșița, Ion Cărăruș s-a înțeles cu CS Comunal Șelimbăr, iar Ionuț Ursu a fost prezentat la CSM Ceahlăul.

Foto: Sorin Danielciuc/ Sport Pictures și FC Sfântul Gheorghe

https://liga2.prosport.ro/seria-1/care-e-secretul-formei-bune-a-concordiei-chiajna-cristian-tanase-e-cel-mai-bun-inceput-de-liga-2-de-cand-sunt-la-echipa-argumentele-presedintelui-cu-cat-a-scazut-bugetul-clubulu-19199135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-mustaca-decisiv-pentru-romania-u20-la-primul-meci-din-istoria-ei-in-amicalul-cu-portugalia-u20-jucatorul-unirii-slobozia-a-inscris-dintr-un-penalty-scos-de-un-alt-fotbalist-convocat-din-liga-19199081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-in-loc-de-anglia-u21-amicalul-romaniei-u21-stabilit-pe-stadionul-steaua-anulat-din-cauza-cazurilor-de-covid-de-la-englezi-florin-bratu-debuteaza-ca-selectioner-contra-trupei-lui-cristian-19199066

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2021, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă