Ieșenii speră să se despartă de suporteri cu un succes cu Poli Timișoara. Costel Enache: ”O victorie înseamnă foarte mult pentru mine, personal, dar, la fel de mult, ar trebui să însemne și pentru ei.” Ce spune antrenorul despre viitorul său la clubul din Copou

Narcis POHOAȚĂ 05 May. 2022, 19:25 Liga 2

Politehnica Iași și Politehnica Timișoara, două echipe cu tradiție și cu speranțe mari la debutul sezonului, se întâlnesc sâmbătă, în Copou, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 2.

Cele două formații care se duelau în trecut pe prima scenă au cochetat în acest sezon cu ideea play-off-ului, însă au sfârșit prin a se lupta de la distanță pentru evitarea locului de baraj. Câștig de cauză a avut în cele din urmă Iașiul, care va aborda meciul direct de pe teren propriu mai relaxată.

De cealaltă parte, meciul din Copou va fi pentru trupa timișoreană o ultimă repetiție oficială înaintea barajului cu FC Brașov pentru supraviețuire în eșalonul secund.

Costel Enache: ”Îmi doresc din tot sufletul să încheiem sezonul cu o victorie”

Antrenorul moldovenilor, Costel Enache, pentru care meciul cu Poli Timișoara ar putea fi ultimul pe banca Iașiului, a declarat la conferința de presă că își dorește din tot sufletul să încheie campionatul cu un succes. Atât pentru el, personal, cât și pentru suporteri.

”Terminăm un an greu, zbuciumat, care ar trebui să consolideze lucrurile pentru ceea ce urmează. Rămâne Politehnica Iași o echipă cu foarte mari pretenții, cu tradiție, iar aceste lucruri trebuie cinstite cum se cuvine, cu rezultate bune și cu promovarea în Liga 1. Mi-aș dori din tot sufletul să încheiem acest sezon cu o victorie. Este important că terminăm anul în fața suporterilor noștri și ar fi minunat să ne despărțim cu bucurie și cu un joc frumos. Nu e un meci ușor, pentru că Timișoara se pregătește pentru baraj și atunci cred că sunt foarte focusați. Sper să pot să-mi responsabilizez jucătorii, să-i capacitez, să înțeleagă că o victorie înseamnă foarte mult pentru mine, personal. Dar la fel de mult ar trebui să însemne și pentru ei”, a declarat Costel Enache.

Acesta nu va conta în meciul cu Poli Timișoara pe Alexandru Stan și Cristian Pușcaș, accidentați, în timp ce Belmin Muratovic (contractură musculară) și Ioan Pop (probleme la stomac) sunt incerți.

Ce spune Costel Enache despre o posibilă despărțire de Poli Iași

Antrenorul Iașiului admite că meciul cu Poli Timișoara ar putea fi ultimul al său pe banca tehnică din Copou și nu face o tragedie din asta. Din contră, spune că tot ce s-a întâmplat în acest sezon reprezintă un plus pentru el, atât pe plan profesional, cât și personal.

”Nu trebuie să facem nicio tragedie din absolut nimic. Chiar dacă e ultimul joc, eu sunt foarte mândru și fericit că am făcut parte dintr-un proiect. Și dintr-o imagine frumoasă, pentru că Iașiul ca oraș și Poli, ca și club, sunt în top. Mi-a fost greu profesional, dar m-am simțit foarte bine la Iași. E o realizare, m-am dezvoltat profesional și personal, mi-am făcut cunoștințe noi și cred că am trăit așa cum îmi place, cu agitație profesională, cu o zonă frumoasă în jurul meu. E doar un plus pentru mine, indiferent dacă se va termina aici sau va continua. Trăgând o linie, eu sunt conștient că oamenii din jur așteptau mai mult de la mine, e foarte clar asta. Și atunci probabil va trebui să ne asumăm. Viața merge înainte, nu ar fi nici prima nici ultima despărțire, nu sunt ultimul care părăsește o echipă. Nu e o tragedie, asta ne e viața, știm la ce să ne așteptăm”, a subliniat Costel Enache.

Punctele cheie ale sezonului

Antrenorul Politehnicii a făcut o scurtă radiografie a sezonului și a enumerat două momente din sezonul regulat care ar fi putut schimba cursul echipei.

”Am stat și am făcut un review, am avut două momente foarte, foarte importante. Eliminarea din meciul cu Buzăul, care nu ar fi trebuit să fie și un 11 metri neacordat în minutul 90 la meciul cu Metaloglobus. Două momente pe care nici măcar nu le-am putut gestiona noi, nici măcar nu a fost vina noastră. Cele două momente puteau schimba total destinul echipei. Cu acele puncte am fi putut fi foarte aproape de primele 6 și atunci altfel ar fi fost abordarea și viziunea despre tot anul”, a explicat tehnicianul Politehnicii, care s-a referit și la eșecul de la Miercurea Ciuc, meci pe care îl consideră, în continuare, unul echilibrat.

Și a argumentat prin datele InStat: ”Am urmărit reacții ale jurnaliștilor după acel meci și am avut un semn de întrebare asupra modului cum fac eu evaluarea despre joc. Până nu au venit rapoartele InStat chiar eram agitat și confuz cu mine. Oare chiar am văzut eu alt meci? Da, am pierdut cu 3-0, dar doar ultima mișcare a făcut diferența în acest joc. Am citit raportul și spun din nou că echipa s-a mișcat bine, că jucătorii s-au implicat. Am avut posesia, iar numărul de dueluri câștigate a fost mai mare în favoarea noastră, asta înseamnă că jucătorii s-au implicat.”

Probleme mari la finalizare pentru Poli Iași

Costel Enache recunoaște că echipa sa suferă mult la finalizare, în special la meciurile din play-out Poli ratând ocazii rarisime. Pe de altă parte, antrenorul Iașiului apreciază faptul că elevii săi ajung des la finalizare, comparativ cu debutul sezonului, când își crea doar una-două ocazii pe meci.

”Da, nu am avut calitate la finalizare, an ratat incredibil de mult, avem o mare problemă la finalizare. Dar, comparativ cu meciurile de anul trecut, când ne cream una-două ocazii de poartă, acum avem meciuri cu 14-15 sau chiar mai multe șuturi la poartă. Am avut meciuri cu 18 șuturi, incredibil de mult. Doar că nu reușim să marcăm, deși lucrăm foarte mult la finalizare la antrenament. Bine însă că am reușit să ajungem la poartă și avem șansa să marcăm. Pentru că în debutul campionatului aveam doar unul sau două șuturi”, a evidențiat Costel Enache.

Tiberiu Serediuc: ”Mi-ar plăcea să continui la Iași”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de Tiberiu Serediuc, unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei în acest sezon. Acesta a vorbit mai întâi despre meci, subliniind că ”vom avea un meci foarte greu dacă nu vor fi concentrați, pentru că Timișoara va veni la Iași să câștige”, după care s-a referit la viitorul său în Copou: ”Nu decid eu, va fi o renegociere, dar eu îmi doresc să continui, mi-ar plăcea să rămân la Poli. Chiar aș vrea ca Iașiul să revină în Liga 1, pentru că are foarte mulți suporteri. Am rămas plăcut surprins de numărul foarte mare de suporteri veniți la Miercurea Ciuc. I-am simțit alături de noi și ne-au încurajat indiferent de scor.”

Meciul Poli Iași – Poli Timișoara se va disputa sâmbătă, 7 mai, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, cu începere de la ora 12:45. Un bilet la meci costă 10 lei, intrare generală.

În Grupa A de play-out de Liga 2, Poli Iași e pe locul 4, cu 33 de puncte, cu posibilitatea de a urca cel mult o poziție, iar Poli Timișoara e pe poziția a 5-a, cu 28 de puncte. Meciul de la Iași contează pentru etapei a 7-a a play-out-ului Ligii 2, ultima.

Declarațiile date de Costel Enache și Tiberiu Serediuc înainte de Poli Iași – Poli Timișoara:

https://www.youtube.com/watch?v=txkTBiRbInU

Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-incheie-play-out-ul-la-iasi-insa-nu-si-sezonul-nicolae-croitoru-e-ultimul-joc-inaintea-barajului-care-trebuie-sa-ne-gaseasca-la-capacitate-maxima-19230034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-impresie-conteaza-dar-nu-poate-salva-un-sezon-ratat-iesenii-spera-sa-incheie-campionatul-cu-un-succes-de-palmares-in-copou-in-fata-unei-poli-timisoara-la-fel-de-dezamagitoare-19229736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-poli-iasi-poli-timisoara-se-singurul-meci-care-se-joaca-in-alt-interval-orar-rezultatele-mai-pot-schimba-doar-cateva-locuri-din-grupa-a-19229700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-tradata-de-punctul-ei-forte-cea-mai-buna-defensiva-din-play-out-a-capotat-rusinos-in-ultima-deplasare-a-sezonului-19229658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-intrebat-despre-viitorul-sau-la-poli-iasi-habar-nu-am-viitorul-nu-mi-l-decid-singur-antrenorul-recunoaste-ca-i-a-fost-frica-de-retrogradare-19229015

Narcis POHOAȚĂ 05 May. 2022, 19:25 Liga 2
Pe aceeași temă