Costel Enache, întrebat despre viitorul său la Poli Iași: ”Habar nu am. Viitorul nu mi-l decid singur.” Antrenorul recunoaște că i-a fost frică de retrogradare

Narcis POHOAȚĂ 28 Apr. 2022, 20:45 Liga 2

Poli Iași mai are de disputat două meciuri în acest sezon și, cum obiectivul de menținere în Liga 2 a fost îndeplinit, în mod firesc ar trebui să profite de ultimele etape pentru a începe să pregătească campionatul viitor.

Situația băncii tehnice este însă incertă, aspect recunoscut chiar de către antrenorul Costel Enache. Întrebat dacă va continua la Poli Iași și în sezonul viitor, când Poli are din nou ca obiectiv promovarea în Liga 1, antrenorul a lăsat să se înțeleagă că șansele sunt minime.

Costel Enache nu știe dacă va continua cu Poli Iași: ”Viitorul nu mi-l decid singur”

Enache a punctat că nu a discutat cu nimeni din conducere despre prelungirea contractului.

”Nu am stabilit absolut nimic (n.r. – despre strategia pentru sezonul viitor), nici nu știu dacă rămân eu. Habar nu am despre ce e vorba. Am spus clar și cred că destul de coerent, încercăm să jucăm cu jucătorii care sunt în formă și care pot ajuta echipa. Nu facem trialuri. E ca și cum aș fi întrebat dacă mi-ar plăcea să conduc o mașină pe care eu nu o am. Nu putem vorbi de viitor, când eu nu am un viitor. Cum aș putea să vorbesc eu despre ce se întâmplă la anul? Ar fi pueril din partea mea. Nu mă întrebați pe mine de viitor, nu e treaba mea. Viitorul nu mi-l decid singur. Eu sunt un angajat. Sunt oameni care decid destinele clubului. Eu pot fi sau nu parte dintr-un viitor proiect. Dar ar fi nepoliticos să vorbesc despre ce se întâmplă la anul, când s-ar putea să nu fie ideile mele”, a spus Costel Enache.

Vrea să continue? ”Nu mă puneți într-o situație delicată”

Întrebat dacă vrea să continue cu Poli Iași, Enachea preferat să nu se pronunțe, să fie pus într-o ”situație delicată”.

”Asta e altă întrebare, vorbim despre asta altădată. Nu am avut un sezon foarte reușit și știm asta. Noi, antrenorii avem aceeași ghilotină deasupra noastră, ghilotina selecției, ca și jucătorii. Atâta timp cât ești apărat de rezultate și vezi un progres, da, poți să speri. Dar nu eu trebuie să analizez asta. Nu mă puneți într-o situație delicată”, a mai spus Enache.

Antrenorului originar din Piatra Neamț îi expiră angajamentul la finalul acestui sezon, iar conducerea clubului din Iași încă nu i-a propus prelungirea. Oficialii din Copou au anunțat în dese rânduri căr vor lua o decizie la finalul campionatului, însă multe voci dau ca tot mai probabilă despărțirea lui Costel Enache de Poli în această vară.

Nu de puține ori, managerul Florin Briaur și președintele Cornel Șfaițer și-au declarat susținerea pentru antrenorul Costel Enache.

Costel Enache recunoaște că s-a temut de retrogradare

Costel Enache a recunoscut că a avut emoții legate de retrogradare. ”Am avut emoții privind retrogradarea. Atunci când remarcau unii, foarte subtil, oameni cu ochi de vultur, că eu sunt agitat pe margine. Eu m-am temut într-o anumită perioadă că putem ajunge într-o situație mai delicată. Am mai spus-o pe parcurs și părea că sunt un nebun rătăcit prin lumea fotbalului. Sunt doar un om cu foarte multă experiență, încă din 1990, de când sunt la seniori, am învățat că fotbalul e un sport incredibil de frumos, incredibil de apreciat, dar incredibil de nedrept”, a mai spus Costel Enache.

Costel Enache a antrenat în ultimele două sezoane tot în Liga 2, pe Petrolul și ”U” Cluj, nereușind cu niciuna promovarea în Liga 1.

Jucătorii tineri ar fi putut claca mental într-un meci decisiv cu Poli Timișoara

Antrenorul Politehnicii Iași a explicat că s-a temut de un meci decisiv cu Poli Timișoara pentru evitarea barajului de menținere în Liga 2, în care jucătorii săi, mulți dintre ei tineri, ar fi putut clasa mental.

”Se întâmpla la începutul anului 2022, când nu se știa seria în care cădem. Gândiți-vă la un meci nereușit acasă cu Brăila ce se putea întâmpla. Nu ne doream sub nicio formă un meci decisiv cu Timișoara. O echipă tânără și în formare poate claca la un astfel de joc și nu am vrut să ajungem acolo. Suntem o echipă foarte tânără, cu jucători care încă nu sunt pregătiți să gestioneze tracul sau situațiile limită din punct de vedere mental. Anul trecut, Astra a pierdut play-off-ul la un singur punct, după care a retrogradat”, a spus Enache.

Politehnica Iași ocupă locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 33 de puncte și are șanse să urce cel puțin două poziții până la finalul sezonului, în care mai are de disputat două jocuri, cu FK Miercurea Ciuc (locul 1, 42 puncte / deplasare, 30 aprilie, ora 11:00) și Poli Timișoara (locul 5, 27 puncte / acasă, 7 mai, ora 12:45).

Foto: Dragoș Pășcăneanu și George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-iesean-la-borna-77-presedintele-cornel-sfaiter-poli-iasi-ramane-emblema-moldovei-mesaj-optimist-pentru-suporterii-clubului-din-copou-19228893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-un-joc-din-cele-sase-se-disputa-in-alt-interval-orar-19228890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/invincibilitatea-in-play-out-singura-miza-a-iesenilor-in-acest-final-de-sezon-poli-iasi-si-selimbar-sunt-singurele-formatii-neinvinse-pana-acum-in-cele-doua-grupe-din-play-out-19228719

Narcis POHOAȚĂ 28 Apr. 2022, 20:45 Liga 2
Pe aceeași temă