Ieșenii, plini de optimism pentru al doilea meci din acest sezon la Timișoara. Ianoș Brînză: ”Victoriile aduc victorii.” Ripensia are un singur succes acasă în șapte meciuri, în timp ce Poli Iași se simte mult mai bine ”afară”

Narcis POHOAȚĂ 19 Nov. 2021, 17:49 Liga 2
Ieșenii, plini de optimism pentru al doilea meci din acest sezon la Timișoara. Ianoș Brînză: ”Victoriile aduc victorii.” Ripensia are un singur succes acasă în șapte meciuri, în timp ce Poli Iași se simte mult mai bine ”afară”

Poli Iași revine, sâmbătă, pe Bega, acolo unde a bifat primul succes pe teren străin din acest sezon, 1-0 cu Poli Timișoara, la finalul lunii august. De această dată, echipa lui Costel Enache va întâlni pe Electrica, nu pe ”Dan Păltinișanu”, Ripensia, o formație echilibrată, dovadă numărul mare al remizelor – cinci, în timp ce Poli Iași se află la extrema cealaltă, fără niciun rezultat de egalitate bifat până acum, în 13 etape.

Ambele formații traversează perioade bune. Bănățenii au obținut șapte puncte în ultimele trei meciuri, între două victorii pe teren străin (3-1 cu Poli Timișoara și 2-0 cu Unirea Constanța) reușind să scoată o remiză acasă cu FC Buzău (scor 0-0), în timp ce moldovenii vin după două victorii consecutive (2-0 cu Brăila și 3-1 cu Slobozia), astfel că va fi un duel deschis oricărui rezultat.

Ripensia, o singură victorie pe teren propriu în șapte meciuri

Interesant este faptul că Ripensia nu se simte foarte confortabil pe propriul teren, dacă privim rezultatele din acest sezon. Formația bănățeană a câștigat un singur meci din șapte desfășurate acasă, 2-1 cu Astra, în luna septembrie, în celelalte șase meciuri înregistrând patru remize și două eșecuri.

De cealaltă parte, Poli Iași se simte mult mai bine pe teren străin, patru victorii din cele cinci ale sezonului fiind obținute în deplasare.

Poli Iași, fără Onea și Camara

Misiunea Iașiului va fi mult îngreunată de faptul că antrenorul Costel Enache nu va avea pe teren doi titulari, fundașul dreapta Răzvan Onea și atacantul Sekou Camara, golgheterul echipei, fiind suspendați.

În ciuda acestor absențe, ieșenii sunt optimiști și speră să se întoarcă acasă cel puțin cu un rezultat de egalitate din Banat.

Costel Enache a declarat înainte de plecarea spre Timișoara că atmosfera este bună în vestiar și s-a declarat încrezător că elevii săi pot obține un rezultat favorabil. Antrenorul a punctat că așteaptă de la echipa sa implicare și atitudine, factori care pot înclina balanța pe un teren pe care îl consideră unul dintre cele mai grele din serie.

”Am avut o perioadă bună, atmosfera este bună în cadrul grupului, ne-am pregătit bine și plec încrezător la Timișoara. Aștept ca din ce am făcut în ultima săpămână, mai mult mental și psihologic, unitatea de grup, încredere, atitudine, determinare, să le văd pe teren, pentru că ne așteaptă un teren destul de dificil la Timișoara, iar în aceste cazuri intervin factorii mentali – implicare, atitudine, care pot face diferența. Ar fi păcat ca ultimele două rezultate bune ale noastre să nu le confirmăm cu încă un rezultat bun și să avem continuitate”, a declarat antrenorul Costel Enache înainte de plecarea spre Timișoara.

Poli Iași a făcut deplasarea la Timișoara cu avionul, via București.

”Victoriile aduc victorii”

Antrenorul echipei din Iași spune că va găsi soluții de înlocuire a celor doi suspendați și a punctat că se teme cel mai mult de fluctuațiile de până acum ale echipei sale: ”Avem ceva lipsuri, două suspendări, dar soluții sunt. Suntem un lot destul de echilibrat și avem soluții pentru orice situație. Ne este puțin teamă de faptul că fluctuațiile au fiost emblema noastră de până acum, dar sper să ne fi regăsit calea, ritmul și să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun.”

Optimist este și portarul Ianoș Brînză: ”Victoriile aduc victorii. Venim după două succese și suntem obligați să câștigăm și la Ripensia. Atmosfera este bună în vestiar și mergem să luăm cele trei puncte.”

Jucătorii Politehnicii Iași au plecat din Iași spre Timișoara, vineri dimineață, cu avionul, însoțiți de antrenorul Costel Enache, via București, în timp ce restul delegației s-a deplasat pe Bega cu autocarul, plecând din Copou după antrenamentul de joi.

Înaintea desfășurării etapei a 14-a a Ligii 2, Poli Iași se află pe locul 10, cu 18 puncte, iar Ripensia e clasată pe poziția a 12-a, cu 17 puncte. Partida de la Timișoara, de pe arena Electrica, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarațiile date de Costel Enache și Ianoș Brînză înainte de Ripensia – Poli Iași:

https://youtu.be/_JxjbcTef7I?t=642

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-e-pregatita-pentru-primul-duel-din-istorie-cu-poli-iasi-florian-fabian-imi-doresc-sa-fim-o-echipa-redutabila-acasa-19210535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fara-doi-titulari-pe-bega-contra-ripensiei-revenire-importanta-in-echipa-lui-costel-enache-19210228

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-prezentat-noul-sponsor-mozzart-bet-florin-briaur-sunt-convins-ca-acest-parteneriat-ne-va-face-invingatori-pe-toti-si-spun-eu-ca-vom-promova-in-liga-1-impreuna-19210273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-istrate-tras-pe-linie-moarta-la-poli-iasi-motivul-pentru-care-atacantul-imprumutat-de-la-fcsb-n-a-mai-prins-lotul-in-ultimele-patru-etape-19210091

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ramane-sekou-camara-la-poli-iasi-in-ce-conditii-ar-fi-dispus-atacantul-african-imprumutat-de-la-fc-botosani-sa-continue-in-copou-si-din-vara-19210061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

Narcis POHOAȚĂ 19 Nov. 2021, 17:49 Liga 2
Pe aceeași temă