Ieșenii caută ieșirea din criză cu ”lanterna” Astra. Costel Enache: ”Ar fi o naivitate să tratăm meciul ușor.” Banii strânși din bilete vor fi donați refugiaților din Ucraina

Narcis POHOAȚĂ 11 Mar. 2022, 11:08 Liga 2
Ieșenii caută ieșirea din criză cu ”lanterna” Astra. Costel Enache: ”Ar fi o naivitate să tratăm meciul ușor.” Banii strânși din bilete vor fi donați refugiaților din Ucraina

Poli Iași a pornit foarte slab în acest an, obținând un singur punct în primele două meciuri, cel din Copou, cu FC Brașov (scor 1-1). Asta deși conducătorii și stafful tehnic sperau în obținerea a cel puțin șapte puncte în ultimele trei meciuri din sezonul regular al Ligii 2.

Victoriile cu Brașovul și Astra nici nu erau puse la îndoială, iar în Ghencea moldovenii își propuseseră să obțină cel puțin un punct, poate chiar trei. Însă, Poli a obținut un singur punct în primele două meciuri, cu Brașov și Steaua, iar echipa a ajuns pe un rușinos loc 13 înaintea ultimului meci din sezonul regular.

Costel Enache, despre perioada pe care o traversează Poli Iași: ”Da, este o criză”

Iașiul a ajuns la cinci meciuri fără victorie (trei disputate anul trecut), iar antrenorul Costel Enache admite că echipa traveresează o criză, ținând cont de această serie lungă nefastă. Echipa sa are, însă, șansa de a pune punct acestei crize în meciul cu ultima clasată Astra, programat sâmbătă, în Copou, de la ora 14:00.

  • Această clasare pe ultimul loc a Astrei i-ar putea adormi pe moldoveni, în realitate, echipa adunând pe teren în acest sezon 19 puncte, doar cu trei mai puține decât Poli. Fosta campioană a România are o penalizare de 20 de puncte, din acest motiv având -1 în clasament în acest moment.

”Suntem într-o situație delicată, așteptam mai mult de la acest început de an, însă, din păcate, nu am reușit ceea ce ne-am propus, adică șapte puncte. Rămân patru posibile și sper ca sâmbătă să le rezolvăm. Da, e o criză, pentru că avem foarte multe meciuri în care nu am câștigat. Avem multe meciuri în care am fost fluctuanți, gen jocul cu Brașov, cu reprize diferite. Am fost constanți doar la Steaua, dar în partea negativă. Încă este de lucru la omogenitate și lucrul acesta ne trage un pic în jos. Ar fi bine să fim un pic mai constanți. Nu mă așteptam la un asemenea loc în clasament la începutul campionatului, deși știam că va fi foarte, foarte greu”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Astra poate fi o echipă periculoasă. ”Să nu cădem în capcană!”

Antrenorul speră ca elevii săi să obțină în fața Astrei prima victorie din acest an, un succes care să le redea încrederea, dar a atras atenția că meciul nu va fi deloc ușor.

  • Astra și-a schimbat antrenorul în această iarnă și a făcut și o mulțime de schimbări în lot, iar echipa nu mai e la fel de unită ca în prima parte a sezonului. Drept dovadă și rezultatele înregistrate în primele două jocuri din 2022: 1-4 la FC Buzău și 2-3 acasă cu Unirea Constanța.

”Ar fi o mare naivitate din partea noastră să tratăm meciul ușor. Se vorbea că jocul nu se va disputa și a trebuit să gestionăm bine situația asta. Sper să fim pregătiți, să nu cădem într-o capcană că nu jucăm sau că întâlnim ultima clasată. Astra este pe ultimul loc pentru că a pierdut foarte multe puncte din regulamente, nu pentru că nu a produs puncte. Este o echipă tânără, dezinvoltă, periculoasă, care nu are niciun fel de presiune și este capabilă de surprize, dovadă jocul de la Universitatea Cluj. Asta cred că e cel mai important, să rămânem cu concentrare, să ne capacităm și să ne regăsim încrederea, pentru că suntem un pic debusolați după meciul cu Steaua”, a completat Costel Enache.

Acesta nu va conta în meciul cu Astra pe Alexandru Stan, suspendat, în timp ce Florin Plămadă și Ionuț Pelivan sunt incerți, din motive medicale. Și Pop este suspendat, după ce a fost eliminat în ultimul meci la juniori, iar tânărul mijlocaș va avea drept de joc abia în luna aprilie, după ce se va finaliza prima etapă a juniorilor.

Costel Enache a mai spus că Poli a avut tratative în această iarnă cu patru mijlocași de bandă importanți, între care Dragoș Gheorghe (Astra, ajuns la Petrolul) și Alexandru Tudor Saim (Petrolul), dar toate pistele au căzut din diferite motive.

Belmin Muratovic: ”Este foarte important să avem reacție după meciul cu Steaua”

La conferința de presă premergătoare meciului cu Astra a fost prezent și luxemburghezul Belmin Muratovic, care a punctat că Poli trebuie să aibă reacție după eșecul din Ghencea.

”Este foarte important să avem reacție după meciul cu Steaua, avem nevoie de cele trei puncte, pentru a ne recâștiga încrederea. Mă simt bine la Poli Iași. Au fost două-trei săptămâni grele pentru mine, pentru că am venit într-o țară nouă, la o echipă nouă, dar acum mă simt foarte bine și asta e cel mai important pentru mine. Liga a 2-a e un campionat mai mult bazat pe aspectul fizic, dar pentru mine este important să-mi pun în valoare calitățile tehnice și să aduc un plus echipei”, a spus Belmin Muratovic.

Încasările, donate refugiaților din Ucraina

Meciul Politehnica Iași – Astra se va disputa sâmbătă, 12 martie, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, cu începere de la ora 14:00.

Un bilet costă 10 lei – intrare generală, iar încasările vor fi donate refugiaților din Ucraina, așa cum s-a întâmplat și la primul meci disputat la Iași în acest an, cu FC Brașov. Tichetele pot fi procurate online și de la casele de bilete de la stadion, Peluza A, în ziua jocului, cu începere de la ora 11:00. Accesul în arenă se va face începând cu ora 12:00.

Poli Iași ocupă locul 13 în Liga 2, cu 22 de puncte, iar Astra e pe ultima poziție, a 20-a, cu -1 punct, după penalizarea cu 20 de puncte. Ambele echipe vor evolua apoi în play-out.

Conferința de presă în care Costel Enache și Belmin Muratovic au vorbit despre meciul Poli Iași – Astra:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-la-cupa-africii-in-copou-mijlocas-din-sierra-leone-la-poli-iasi-19222516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-vrea-ca-meciul-cu-astra-sa-se-joace-pe-teren-nu-ne-bucura-cu-nimic-trei-puncte-date-de-regulament-noua-ne-trebuie-jocuri-19222444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

Narcis POHOAȚĂ 11 Mar. 2022, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă