Ieșenii au plecat spre Capitală cu gândul la o victorie în derby-ul cu Steaua. Cătălin Hlistei speră să înscrie și în Ghencea, Leo Grozavu vorbește despre arbitri

Narcis POHOAȚĂ 08 Apr. 2023, 21:33 Liga 2
Ieșenii au plecat spre Capitală cu gândul la o victorie în derby-ul cu Steaua. Cătălin Hlistei speră să înscrie și în Ghencea, Leo Grozavu vorbește despre arbitri

Delegația Politehnicii Iași a plecat sâmbătă dimineață spre București, pentru meciul de marți, cu Steaua, ultimul din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

Moldovenii au decis să plece cu trei zile înaintea derby-ului din Ghencea pentru ca echipa să poată efectua câteva antrenamente pe iarbă, în condițiile în care toată săptămâna în curs elevii lui Leo Grozavu s-au pregătit doar în sală sau pe zăpadă. Asta după ce la Iași a nins trei zile în continuu, de marți până joi.

Cătălin Hlistei: ”Mergem să câștigăm”

Înaintea plecării spre Capitală, golgheterul Iașiului, Cătălin Hlistei, a declarat că Poli va aborda la victorie derby-ul cu Steaua, echipa situată pe locul 2 în clasamentul play-off-ului, cu un punct sub formația moldavă. Hlistei speră să puncteze și în Ghencea, după ce a făcut-o contra Buzăului, în etapa trecută, în Copou.

”Jucăm cu Steaua, o echipă care a fost pe primul loc majoritatea campionatului și sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte. De asta mergem acolo. Nu mergem să facem egal, vrem să ne facem jocul nostru și să câștigăm. Mi-aș dori să înscriu și în Ghencea. Îmi doresc în fiecare meci să-mi ajut echipa cu un gol sau o pasă de gol, dar cel mai important pentru noi este să luăm cele trei puncte”, a declarat Cătălin Hlistei.

”Nu ne facem calcule. Dacă ne credem deja promovați, o să avem probleme”

Golgheterul Politehnicii spune că el și colegii săi nu fac calcule în privința promovării și nici nu se consideră dinainte promovați, în ciuda avansului de câteva puncte pe care îl au față de principalele contracandidate.

”Nu ne facem calcule. Luăm meci cu meci, ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte și sperăm să obținem promovarea cât mai repede. Dar ați văzut că niciun meci nu este câștigat dinainte. Trebuie să muncim, să dăm mult mai mult. Dacă ne culcăm pe o ureche și ne considerăm deja promovați, o să avem probleme. Trebuie să jucăm la victorie fiecare meci, să demonstrăm cum am făcut și până acum și totul va fi bine”, a punctat Hlistei.

Duelul primelor două clasate din play-off merită o brigadă de primă ligă, susține Leo Grozavu

Leo Grozavu a precizat că în ciuda problemelor legate de terenurile de antrenament, elevii săi sunt suficient de maturi pentru a fi apți de joc. Antrenorul Iașiului spune că va fi un meci al orgoliilor, iar duelul primelor două clasate din Liga 2 ar merita să fie condus de o brigadă de primă ligă, ca de altfel și celelalte meciuri din play-off, în care miza este una imensă, promovarea în elită.

”Din păcate, nu putem să controlăm vremea. S-a abătut potopul ăsta asupra Moldovei și cum terenurile sunt impracticabile, am găsit soluția să mergem la București. Dar de fiecare dată trebuie să ne adaptăm. Am o echipă de băieți maturi, ne-am antrenat suficient ca toată lumea să fie aptă la ora jocului.

Se întâlnesc primele două echipe în clasament, sunt două echipe care au demonstrat că merită să fie acolo. Steaua a fost foarte mult timp pe prima poziție anul acesta, iar în sezonul trecut au făcut un campionat foarte bun. Sunt orgolii, fiecare echipă își dorește să câștige. Îmi doresc, cum am mai spus, să fie delegată o brigadă de prima ligă, mai ales că jocul se dispută marți. Aș vedea un arbitru de primă ligă, care poată să ducă jocul la bun sfârșit, fără să aibă influență asupra rezultatului”, a declarat Leo Grozavu.

Poli Iași va fi cazată sâmbătă și duminică la baza federației de la Mogoșoaia, unde se va și antrena până luni, iar marți, în dimineața meciului, va efectua un antrenament în Ghencea. Echipa va înnopta și marți la București, urmând să revină acasă miercuri după-amiază, cu avionul.

Poli Iași ocupă locul 1 play-off-ul Ligii 2, cu 44 de puncte, poziție pe care o ocupă de la finalul rundei trecute, când a devansat-o pe Steaua, acum pe locul 2, cu 43 de puncte.

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-gloria-buzau-si-primul-punct-in-play-off-ul-de-liga-2-19266026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iarna-din-aprilie-i-a-fugarit-pe-ieseni-din-copou-echipa-lui-leo-grozavu-pleaca-spre-bucuresti-cu-patru-zile-inainte-de-derby-ul-cu-steaua-19265715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicalul-poli-iasi-stiinta-miroslava-intrerupt-de-un-cod-rosu-de-viscol-dupa-o-ora-de-joc-inaintea-seniorilor-pe-acelasi-teren-juniorii-politehnicii-au-fost-eliminati-la-lovituri-de-departajare-19265642

Narcis POHOAȚĂ 08 Apr. 2023, 21:33 Liga 2
Pe aceeași temă