Iarna din aprilie i-a fugărit pe ieșeni din Copou! Echipa lui Leo Grozavu pleacă spre București cu patru zile înainte de derby-ul cu Steaua

Narcis POHOAȚĂ 07 Apr. 2023, 14:12 Liga 2

Iarna a revenit în forță la Iași, la început de aprilie, iar programul Politehnicii Iași a fost complet dat peste cap în această săptămână. Începând de marți dimineață, Iașiul s-a aflat sub cod portocaliu sau chiar roșu de viscol și ninsori, până joi seară și toate terenurile de iarbă sau sintetice din municipiu au fost acoperite cu un strat de zăpadă de peste un metru.

Poli Iași merge la București încă de sâmbătă, pentru a se putea antrena

În aceste condiții, echipa de fotbal din Copou s-a antrenat în sală sau pe zăpadă. Amicalul cu Știința Miroslava, programat miercuri, pe sintetic, a fost și el întrerupt după o oră de joc, din cauza unui cod roșu de viscol.

Cum toate terenurile din Iași sunt sub zăpadă, antrenorul Leo Grozavu a decis împreună cu conducerea clubului din Copou ca Poli Iași să facă deplasarea înspre sudul țării încă de sâmbătă, 8 aprilie, cu trei zile înaintea partidei cu Steaua. Moldovenii vor juca cu echipa din Ghencea marți, 11 aprilie, de la ora 19:00, în cadrul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii 2.

Echipa lui Grozavu pleacă sâmbătă și revine acasă miercuri, cu avionul

Ieșenii vor pleca sâmbătă dimineață din Copou și vor sta patru nopți în sudul țării. Primele două la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se vor și pregăti până luni, iar celelalte două unde aveau deja rezervare, la un stabiliment lângă Ghencea.

Pentru a evita oboseala, în condițiile în care meciul din etapa a 4-a, cu Unirea Dej, este programat la doar trei zile distanță, în Sâmbăta Mare, echipa va reveni din Capitală cu avionul, miercuri la prânz. Jucătorii și antrenorii vor înnopta la București și vor veni la Iași miercuri, pe calea aerului, restul delegației urmând să vină imediat după meci, cu autocarul.

Miercuri, imediat după aterizarea la Iași, elevii lui Leo Grozavu vor merge direct la stadionul din Copou, pentru un antrenament.

RemasterDirector_22abe5b5f

Meciurile juniorilor, amânate

Cum terenurile din Iași au devenit impracticabile, clubul Politehnica Iași a solicitat Federației Române de Fotbal reprogramarea tuturor meciurilor de juniori sau la feminin ce ar fi trebuit să aibă loc la Iași, în acest sfârșit de săptămână.

”Suprafețele de joc de la Baza Sportivă Tineretului și din Copou sunt acoperite cu un strat consistent de zăpadă, motiv pentru care s-a solicitat la Federația Română de Fotbal anularea întâlnirilor la Elite U18, U17, U16 și feminin de vineri, sâmbătă și duminică. Datele viitoare de disputare nu au fost încă stabilite. De asemenea, și jocurile din campionatele organizate de Asociația Județeană de Fotbal vor fi reprogramate din cauza condițiilor meteo. Astfel, nicio echipă a Academiei nu va avea meci în week-end”, a anunțat clubul ieșean.

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicalul-poli-iasi-stiinta-miroslava-intrerupt-de-un-cod-rosu-de-viscol-dupa-o-ora-de-joc-inaintea-seniorilor-pe-acelasi-teren-juniorii-politehnicii-au-fost-eliminati-la-lovituri-de-departajare-19265642

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-lui-gabriel-vasvari-tot-pe-gazon-mijlocasul-echipei-poli-iasi-a-inceput-scoala-de-antrenori-dar-nu-se-gandeste-inca-la-retragere-vreau-sa-am-un-punct-de-plecare-cand-ma-voi-lasa-19265531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nemultumirile-lui-shayon-harrison-care-l-au-facut-pe-leo-grozavu-sa-l-lase-pe-al-treilea-golgheter-al-politehnicii-iasi-in-afara-lotului-la-meciul-cu-gloria-buzau-19265435

Narcis POHOAȚĂ 07 Apr. 2023, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă