Iese soarele pe strada echipei SC Bacău. Problemele financiare sunt pe punctul de a fi stinse

Marius ANGHEL 22 May. 2015, 16:18 Liga 2
Iese soarele pe strada echipei SC Bacău.** Problemele financiare sunt pe punctul de a fi stinse

După o lungă perioadă de incertitudine, Sport Club Bacău a primit și o veste bună. Gruparea din Liga 2 și-a văzut, după aproape două luni de așteptare, închis de către Primarie proiectul de finanțare nerambursabilă pe anul trecut, informează cotidianul Deșteptarea. În aceste condiții, în cel mai scurt timp, clubului i se va restitui contravaloarea tranșei a treia din proiect, cu ajutorul căreia se vor stinge o parte din restanțele salariale ale jucătorilor și antrenorilor. Deasemenea, s-au primit asigurări din partea factorilor locali că activitatea echipei de fotbal va continua fără probleme financiare și după terminarea acestui sezon

„Toate aceste lucruri ne dau încredere și ne responsabilizează pentru meciul de sâmbătă, cu CF Brăila. Chiar dacă miza nu este una deosebită, noi dorim să câștigăm pentru a continua seria victoriilor”, a declarat antrenorul băcăuanilor, Cristi Popovici.

Echipa din Bacău trece printr-o perioadă favorabilă din punct de vedere sportiv, în ultimele trei etape obținând maxim de puncte.

Sâmbătă, în etapa a 8-a a play-off-ului Seriei I, Sport Club va primi vizita echipei CF Brăila. Gruparea de la malul Dunării trece prin momente financiare și mai complicate și e la un pas de desființare. Conducătorii acestei echipe speră ca o viitoare ședință publică între autoritățile locale, județene și oamenii de afaceri să ducă la salvare. Între timp, sub titlul „Salvați fotbalul brăilean!” s-a deschis și o adresă online în care suporterii pot semna o petiție pentru a contribui la evitarea dezastrului de a rămâne fără echipă în Liga 2.

Pentru meciul de mâine, brăilenii vor face deplasarea la Bacău chiar în ziua meciului. Fotbaliștii experimentați vor rămâne acasă, iar Alin Pânzaru va miza pe jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon.

Marius ANGHEL 22 May. 2015, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă