Iașiul, la 90 de minute de fericire!

Narcis POHOAȚĂ 01 Jun. 2012, 15:50 Liga 2
Iașiul, la 90 de minute de fericire!

Fotbalul ieșean este la 90 de minute distanță de elită. După doi ani petrecuți în liga a doua, după două sezoane mai nebune ca oricând în Copou, în care antrenorii și președinții au fost schimbați ca pe șosete, ba chiar și titulatura echipei a suferit modificări, Iașiul este la un singur punct distanță de prima ligă.

La finalul unui retur aproape perfect, în care a bifat 11 victorii în 14 meciuri și a suferit un singur eșec, în etapa a doua, CSMS poate face pasul decisive spre masa bogaților dacă nu pierde mâine, pe propriul teren, cu Farul Constanța, în ultimul meci al sezonului. Un punct le-ar fi suficient ieșenilor pentru a promova, dar elevii lui Ionuț Popa speră să ia toate punctele și să încheie campionatul en fanfare, pe prima poziție în serie.

Obișnuite să geamă de suporteri în Liga I, în anii trecuți, nu doar la derby-urile Moldovei cu FC Vaslui sau cu Oțelul, ori la confruntările cu granzii, tribunele din Copou au fost pustii în ultimele două sezoane. La unele meciuri, în special în sezonul trecut, stadionul Emil Alexandrescu a arătat dezolant, cu câteva zeci de oameni în tribune. Se întâmpla însă imediat după desființarea echipei de suflet Politehnica, iar haosul era la el acasă în Copou.

Treptat, însă, lucrurile s-au reașezat la club, echipa a prins contur, suporterii au revenit în tribune după ce trupa lui Popică a început să joace și să emită pretenții, iar mâine sunt așteptați mii de oameni în tribune, pentru a sărbători revenirea în prima ligă.

Jucătorii, antrenorii și conducerea au făcut apel la suporterii ieșeni să vină într-un număr cât mai mare la stadion, pentru a ajuta echipa să obțină punctul promovării, intrarea fiind liberă.

„Meciul cu Farul este cel mai important din acest sezon și sperăm să avem publicul aproape. Intrarea va fi liberă și îi așteptăm pe fanii noștri în tribune, pentru a sărbători la final. Este meciul întregului oraș, toată lumea trebuie să fie alături de noi”, a declarat președintele executiv Florin Prunea.

La rândul său, antrenorul Ionuț Popa a subliniat importanța aportului fanilor: „Ne dorim să jucăm cu stadionul plin, iar suporterii să ne ajute să obținem promovarea. Este meciul care poate readuce Iașiul în Liga I, iar suporterii trebuie să fie alături de echipă”.

Articol scris de Narcis Pohoață

Foto: Liviu Chirică (Mediafax)

Narcis POHOAȚĂ 01 Jun. 2012, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă