Iașiul, fără golgheter la Bacău

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 16 May. 2014, 17:25 Liga 2
Iașiul,** fără golgheter la Bacău

CSMS Iași poate face sâmbătă, la Bacău, un nou pas important spre Liga I. Dacă va obține cele trei puncte pe terenul „Aerostar”, echipa lui Marius Lăcătuș își poate mări avansul față de cel puțin una din cele două contracandidate la promovare, Rapid și FC Clinceni. Cele două din urmă formații se întâlnesc în meci direct în Giulești și, indiferent de rezultat, cel puțin una va pierde puncte în duelul cu CSMS (dacă moldovenii se vor impune la Bacău), iar în cazul unui egal ambele vor ieși în pierdere.

Ieșenii, liderii seriei I, au un avas de patru puncte față de Rapid și de șase față de Clinceni și un succes obținut la Bacău ar însemna practic risipirea oricăror emoții privind promovarea.

Ieșenii nu au amintiri prea plăcute din orașul lui Bacovia, în deplasarea din sezonul regulat pierzând la limită cu 1-0 pe terenul considerat cel mai prost din liga a doua. În plus, ieșenii au debutat în play-off cu o remiză pe teren propriu contra Bacăului, astfel că își doresc să răzbune cele două rezultate modeste cu o victorie în primul meci din returul play-off-ului.

În meciul de sâmbătă, antrenorul Marius Lăcătuș nu va conta pe golgeterul Clement Pălimaru, lăsat acasă din motive medicale, dar chiar și în aceste condiții tehnicianul speră să obțină cele trei puncte.

„Obiectivul încă nu este atins, de aceea sper ca băieții să rămână concentrați până la final. Suntem liderul clasamentului și trebuie să gestionăm foarte bine avansul de puncte față de rivalele la promovare. Iar dacă se va putea, chiar să-l creștem după această rundă. La Bacău ne așteaptă un meci foarte important în perspectiva celor rămase de derulat și aștept o aceeași atitudine ca în partidele de până acum. Nu va fi un meci simplu, dar vom lupta să obținem toate cele trei puncte”, a declarat antrenorul Marius Lăcătuș.

În afara lui Clement Pălimaru, care va fi menajat după ce a resimțit dureri la adductori la antrenamente, antrenorul Marius Lăcătuș va avea tot lotul la dispoziție în deplasarea de la Bacău. Absenți în meciul de la Berceni, stoperul Ovidiu Mihalache și jucătorul de bandă stângă Alex Țigănașu s-au pregătit normal în ultimele zile și vor fi în lot pentru acest meci.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 16 May. 2014, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă