Goian, după ce a demisionat de la Foresta: „Am venit cu inima deschisă și plec cu conștiința împăcată că măcar am încercat să fac ceva”. Reacțiile lui Perjă și Bălan

Marius ANGHEL 12 Jan. 2017, 13:44 Liga 2

Despărțirea dintre Foresta și președintele executiv al clubului, Dorin Goian, a fost oficializată în cursul zilei de marți. Încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părți a avut loc la solicitarea fostului internațional al României. Principala nemulțumire a acestuia a plecat de la faptul că autoritățile locale nu și-au respectat în totalitate promisiunile și nu au alocat echipei de fotbal pe anul 2016 decât 1.415.000 de lei din cei 1.700.000 care erau prinși în buget.

„Am încetat colaborarea cu Dorin Goian. Facem eforturi să ne continuăm activitatea în condiții normale. Încă nu știm ce buget ni se va aloca din partea Consiliului Local pe anul în curs, însă prima tranșă din acei bani nu va veni mai repede de jumătatea lunii martie”, a anunțat președintele Consiliului de Administrație al clubului Foresta, Andrei Ciutac, care a precizat că funcția de președinte executiv va rămâne vacantă.

Goian: „Am vrut să realizez ceva în fotbalul sucevean și plec cu inima împăcată”

Dorin Goian a sperat să existe o reacție în momentul în care și-a prezentat nemulțumirile, anunțând în presă că intenționează să-și dea demisia, iar faptul că nu s-a întâmplat nimic din acest punct de vedere îl face să creadă că a luat decizia potrivită.

„Eu nu sunt omul care să rămân în funcție doar de dragul de a avea o ocupație. Am venit cu inima deschisă la echipă, mi-am propus să realizez lucruri importante și plec cu conștiința împăcată că măcar am încercat să fac ceva. Nu am cerut nimic în plus, doar ceea ce ni s-a promis. Le doresc multă baftă foștilor mei colegi din conducerea clubului, antrenorilor, jucătorilor și sper ca această echipă să meargă mai departe. Voi rămâne în continuare cu inima alături de ei”, a declarat Dorin Goian pentru Monitorul de Suceava.

Perjă: „Plecarea lui Dorin reprezintă o pierdere enormă pentru noi”

Dănuț Perjă, directorul sportiv al clubului, spune că nu se aștepta ca Dorin Goian să plece de la echipă în această iarnă. „M-a luat prin surprindere această hotărâre, mai ales că noi stabilisem inițial să tragem linie la vară. Plecarea lui Dorin, un om respectat, care a făcut ceva pentru Suceava și pentru țară, este o pierdere enormă pentru noi. Dorin era vectorul de imagine al clubului și sper ca sponsorii care s-au alăturat echipei în special datorită lui să rămână în continuare alături de noi. Așa cum am promis, eu îmi voi duce contractul până la capăt. Sper să primim ajutor și din partea Consiliului Local, pentru că fără acest sprijin nu poate exista fotbal la Suceava. Nu vreau să păcălesc jucătorii, și de aceea sper să putem asigura condițiile minime de funcționare până la finalul campionatului. Ideal ar fi ca în acest interval să ne organizăm cât mai bine, iar din vară, dacă există cu adevărat interes, să ne propunem un obiectiv mult mai îndrăzneț”, a declarat Perjă.

Bălan: „Sper ca plecarea lui Goian să nu însemne începutul sfârșitului pentru Foresta”

Nici lui Daniel Bălan, căpitanul echipei sucevene, nu i-a picat prea bine vestea că Dorin Goian nu mai este președintele clubului. „Nici nu știu ce să zic… E o pierdere mare pentru echipă. Păcat. Îmi pare rău, însă este hotărârea lui și trebuie să o respectăm. Am sperat că a dat acele declarații pentru a trage un semnal de alarmă și va reveni asupra deciziei. A fost un conducător bun, ca jucător am simțit un mare sprijin din partea lui. S-a înhămat la o treabă și a reușit să adune în jurul lui o serie de sponsori importanți, cum n-a mai avut niciodată această echipă. Sper ca plecarea lui Goe să nu însemne începutul sfârșitului pentru Foresta”, a mărturisit Daniel Bălan pentru Monitorul de Suceava.

Reunirea lotului va avea loc luni

Așadar renunțarea lui Goian la funcția de președinte executiv al clubului a tulburat liniștea de la gruparea suceveană. Cei care au rămas în conducerea clubului, Andrei Ciutac și Dănuț Perjă, spun că vor face toate eforturile ca echipa să-și poată continua activitatea, însă pentru acest lucru este nevoie de sprijin din partea mediului de afaceri din Suceava și a Consiliului Local.

În perioada următoare este nevoie de bani pentru plata salariilor jucătorilor pe luna decembrie și pentru cheltuielile cu stagiul de pregătire centralizată, programat să aibă loc în intervalul 24 ianuarie – 3 februarie, la Câmpulung Moldovenesc. Fotbaliștii Forestei sunt pe ultima sută de metri a vacanței de iarnă, reunirea lotului urmând să aibă loc luni, pe 16 ianuarie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 12 Jan. 2017, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă