Andrei Prepeliță vorbește despre despărțirea de Gloria Buzău și îi critică pe jucători după eșecul cu CFC Argeș: ”Execrabil, fără personalitate! Nu ne interesează să părăsim terenul în lacrimi”

Andrei PASCU 30 Oct. 2023, 17:26 Liga 2

Gloria Buzău începe să aibă probleme în Liga 2, după un început promițător și fără eșecuri. A înregistrat primele trei înfrângeri în ultimele cinci etape, iar în runda a 11-a a fost consemnată cea mai recentă, a doua la rând de când a început întrecerea, 0-2 pe teren propriu contra Campionii FC Argeș.

Două lovituri de la 11 metri au făcut diferența, câte una în fiecare repriză, iar piteștenii au plecat cu toate punctele de pe terenul Gloriei Buzău și au bifat primul succes sub comanda lui Eugen Neagoe.

Gloria Buzău, eșec cu 0-2 contra Campionii FC Argeș, în etapa 11 de Liga 2

Gazdele de duminică nu au arătat mare lucru, aspect recunoscut și de antrenorul Andrei Prepeliță, care a afirmat că jucătorii săi au prestații diferite la antrenamente și la meciurile amicale, dar la partidele oficiale presiunea apasă mult prea mult pe umerii lor și asta se vede.

Deschiderea de scor a venit în minutul 29, când Georgi Pashov a comis un henț inexplicabil în careu și Milcho Angelov a transformat. Golul de 2-0 tot din lovitură de pedeapsă a fost consemnat, în minutul 89, autor fiind Bogdan Rusu, după ce Dimitrios Patapis a comis un fault în careu asupra lui Tofan.

  • Gloria Buzău, contra Campionii FC Argeș: Greab – Pashov (Sg. Pîrvulescu 34′), Dobrosavlevici, Patapis, Ferraresso – Pervan (Diogo Izata 46′), Cr. Dumitru, I. Șerban (cpt.) (Mihaiu 57′), Mat. Tănasă (Brîncoveanu 57′) – Val. Dumitrache (Radic 57′), Chică-Roșă. Rezerve neutilizate: Haymamba – Golan, Trebotic, Wiktorski.

Andrei Prepeliță, foarte supărat pe jucători după Gloria Buzău – Campionii FC Argeș 0-2

Andrei Prepeliță a avut cuvinte dure față de jucătorii săi, supărat pe evoluția lor, nu numai din cauza eșecului în sine. A văzut Gloria Buzău fără personalitate, spunând că partida a fost cea mai slabă de la startul Ligii 2, mai slabă decât precedenta, cu Concordia Chiajna, pierdută cu 0-1.

Un meci execrabil din partea noastră. Dacă după meciul cu Chiajna am spus că a fost cel mai slab, acum spun același lucru, a fost cel mai slab, mai slab ca la Chiajna. Echipa noastră este una cu experiență, dar fără pic de personalitate. Adversarul nu ne-a pus mari probleme, am făcut cadou un penalty, comis de un jucător cu experiență, pe care l-am adus să ne ajute.

Am fost haotici, nu am ieșit la pase. Unii copii… dar ce să îi ceri lui Brîncoveanu, care a intrat și a făcut mai multe decât unii de la care avem pretenții. Un meci slab, slab!

Poate în următorul meci, din Cupa României, voi integra anumiți jucători care au avut probleme, Sălceanu, care a fost accidentat, să intre să joace, să îi aducem pe toți la același nivel. Obiectivul a fost să ajungem în grupele de Cupa României, dar nu trebuie să pierdem acasă, de la ideea asta plecăm. Să jucăm bine și să obținem ceva”, a declarat Andrei Prepeliță la finalul partidei, vizibil dezamăgit de evoluție.

Andrei Prepeliță începe să se gândească la rezilierea cu Gloria Buzău?!

Prepeliță, poate și în tensiunea momentului, a declarat că se gândește că aventura lui de la Gloria Buzău se poate termina curând dacă echipa va continua să joace de o astfel de manieră.

Cele două eșecuri la rând, cu Concordia Chiajna și Campionii FC Argeș, l-au supărat rău pe antrenor.

Antrenorii tot timpul, când nu sunt rezultate, sunt responsabili. Dacă lucrurile nu vor merge cum trebuie, trebuie să luăm în calcul și acest aspect (n.r. – demiterea sau demisia)”, a mai declarat Prepeliță.

Gloria Buzău, zile de foc: meciuri cu Farul și Unirea Slobozia

Gloria Buzău a rămas cu 18 puncte acumulate în acest sezon și se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, fiind la golaveraj sub locul 4, CSC Dumbrăvița, dar cu un punct peste locul 6, CS Mioveni.

În etapa a 12-a, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Unirea Slobozia, liderul campionatului, învins la Slatina pentru prima dată în acest sezon. Confruntarea va avea loc după duelul din Cupa României contra campioanei din SuperLiga României – Farul, dar Andrei Prepeliță a declarat că a ajuns în punctul în care se teme de orice meci, de orice adversar.

Pentru noi, în situația asta nu e accesibilă vreo echipă. Nu ne dă încredere jocul, ceea ce prestăm. M-am gândit că încarc tactic jucătorii, fizic, dar se pare că toate… vom lua și măsurile despre care am mai vorbit.

Nu ne interesează să părăsim terenul cu ochii în lacrimi, suntem bărbați, avem 90 de minute să ne dăm viața. Anumiți jucători la antrenamente sunt foarte bine, la meciuri amicale la fel, când sunt meciuri oficiale se transformă. Nu știu de unde e presiunea asta, presiunea cui?

Ei trebuie să joace fotbal, să-și facă meseria! Sunt dezamăgiți, cu siguranță sunt dezamăgiți, dar trebuie să demonstreze în teren, ca la final să fim bucuroși, să ne uităm în ochii copiilor, soțiilor. Cum poți să te duci acasă în situația asta? E ceva de neînțeles!

Respect atitudinea suporterilor. Au tot dreptul să ceară măsuri împotriva jucătorilor. Cum să le răspunzi spectatorilor când tu nu le dai nimic? Spectatorul te taxează când ești slab”, a încheiat Prepeliță.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-eugen-neagoe-dupa-gloria-buzau-cfc-arges-0-2-19290598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-unirea-slobozia-inchid-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-revenit-la-unirea-dej-19290675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-un-nou-presedinte-executiv-19290647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-selimbar-dumbravita-1-0-19290643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-eugen-neagoe-dupa-gloria-buzau-cfc-arges-0-2-19290598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cfc-arges-meci-din-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290467

Andrei PASCU 30 Oct. 2023, 17:26 Liga 2
Pe aceeași temă