George Neagu, din căpitan al „Bătrânei Doamne” și susținător din galerie, la adversar la baraj: „Liga 1 e săracă fără UTA, dar trebuie să-i mai amânăm cu un an promovarea”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 18:23 Liga 2

Vara trecută, George Neagu promova în Liga 1 cu Gaz Metan Mediaș, iar la barajul dintre UTA și Dunărea Călărași le-a făcut galerie arădenilor. Cumnățelul său de 12 ani i-a spus că vrea să trăiască un meci din mijlocul suporterilor „Bătrânei Doamne”, iar fotbalistul, foarte apreciat la Arad pe vremea când a îmbrăcat tricoul „alb-roșu”, a scandat alături de el din peluza de la „Motorul”. Lui Neagu nu i-a fost deloc greu să trăiască la intensitate maximă pentru clubul fanion al Aradului, din moment ce a fost căpitanul acelei echipe a UTA-ei care îi poftea pe suporteri pe gazon pentru a le striga din tribune: „Suntem Mândri de voi!”, într-o perioadă „marțiană” a clubului. Se întâmpla pe 16 noiembrie 2013, după un 0-0 cu FC Bihor, gestul gândit de căpitanul Neagu făcând înconjurul Planetei prin intermediul internetului.

Ironia sorții face ca același fotbalist să fie protagonistul meciului de baraj din acest an UTA – ACS Poli, din postura de adversar al arădenilor. „Relațiile mele cu suporterii și cunoștiințele mele din Arad sunt una, iar statutul de jucător profesionist e cu totul altceva. Sunt la Timișoara acum, și trebuie să-mi fac 100% treaba la clubul ce mă plătește și unde sunt legitimat. Botoșaniul, cu acel gol din minutul 93, ne-a mai dat o șansă la salvarea de la retrogradare și vrem să profităm la maxim de ea. Nu cred că există o favorită certă la acest baraj, sunt avantaje și dezavantaje de ambele părți. Noi, spre exemplu, cu aceste două meciuri de baraj, ajungem la cifra de 52 oficiale disputate într-un singur sezon competițional, un adevărat record, zic eu. Dar, nu ne plângem, avem o săptămână, poate 8 zile, să ne refacem complet după meciul de la Mediaș și vom face totul să câștigăm acest duel. În principal, e în joc viitorul nostru ca fotbaliști”, a mărturisit George Neagu pentru Sport Arad.

Atâta timp cât a îmbrăcat tricoul „alb-roșu”, fundașul de bandă stânga și-a propus an de an să o readucă pe UTA acolo unde îi este locul, în primul eșalon fotbalistic al țării. Acum, va trebui să pună umărul la destrămarea visului fostei sale formații. „Într-adevăr, Liga 1 e săracă fără UTA, dar trebuie să-i mai amânăm cu un an promovarea. Poate e mai bine așa pentru Arad, atâta timp cât stadionul nu e gata și, poate, echipa ar trebui să călătorească în alt oraș pentru a-și juca meciurile de acasă. Așa că, îmi doresc din tot sufletul ca UTA să joace în primul eșalon din sezonul 2018-2019″, a adăugat Neagu.

Cum te aștepți să fi primit la Șiria de suporteri? „Chiar nu știu ce să zic și nici nu mă gândesc la lucrul acesta. Va rămâne la latitudinea suporterilor UTA-ei, eu sunt nevoit să-mi fac treaba pentru echipa mea în orice condiții. Dacă o să joc, bineînțeles. Indiferent de rezultat, eu oricum o să-i salut și înainte și după meci, cum și cu foștii mei colegi de la UTA, Gligor, Chindriș, Manea și Polgar voi rămâne în relații bune fără a ține cont de miza barajului. Știu că vor fi destule orgolii la mijloc, chiar dacă marea parte a suporterilor arădeni nu consideră că noi o reprezentăm pe adevărata Poli. E o întâlnire fotbalistică Arad – Timișoara și e de ajuns ca ea să fie încarcată de ambiții și orgolii”, a concluzionat fotbalistul de 32 de ani, originar din Orăștie.

Neagu e singurul polist dintre foștii utiști titular în ultimul meci din play-out-ul Ligii 1 și are șanse să joace din primul minut și la baraj. Smaranda, Ignea și Drăghici sunt și ei la dispoziția lui Ionuț Popa, însă rămâne de văzut dacă ei vor intra în calcule pentru dubla manșă cu fosta lor formație.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă