George Merloi nu mai continuă la FC Voluntari. A semnat cu Farul și va juca iar în SuperLiga

Andrei PASCU 31 Jul. 2024, 17:35 Liga 2
George Merloi nu mai continuă la FC Voluntari. A semnat cu Farul și va juca iar în SuperLiga

FC Voluntari s-a despărțit de unul din jucătorii care păreau că vor continua la echipă și după retrogradarea din SuperLiga României în Liga 2. Ilfovenii l-au cedat, până la urmă, pe George Merloi la Farul Constanța, clubul de la malul mării anunțând, miercuri, 31 iulie, achiziția.

În vârstă de 24 de ani, Merloi evoluează pe postul de extremă dreapta. Nu este clar dacă FC Voluntari i-a ”rupt” contractul și l-a lăsat să semneze fără sumă de transfer cu Farul sau mutarea s-a făcut pe bani.

George Merloi a plecat de la FC Voluntari și a semnat cu Farul

Merloi juca la FC Voluntari din vara lui 2021, de trei ani, dar acum a făcut pasul la Farul Constanța. Înainte, el a mai evoluat pentru Astra, Academica Clinceni, Rennes B, Rennes U19 și FCSB U19.

În sezonul trecut, George Merloi a adunat, în toate competițiile, 13 meciuri pentru FC Voluntari și a marcat de șase ori. O bună parte din stagiune, extrema a fost accidentată, suferind o problemă medicală gravă care l-a ținut luni bune departe de teren.

Bun venit, George Merloi !

Atacantul George Merloi este de astăzi noul jucător al formației noastre, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii 3 ani. Născut la București, la 15 octombrie 1999, George Merloi este fost internațional U19 și U21 și în carieră a mai evoluat pentru FCSB U19, Rennes U19 (Franța), Academica Clinceni, Astra Giurgiu și FC Voluntari. În cele 122 de partide disputate în România, în toate competițiile, a marcat 13 goluri și a oferit 7 pase decisive.

Cât mai multe realizări în tricoul Farului, George !”, a transmis Farul pe site-ul oficial.

Cine a mai rămas la FC Voluntari din lotul din sezonul trecut

Din vechiul lot al FC Voluntari, cu care s-a retrogradat în Liga 2, a mai rămas o parte importantă din fotbaliști. Robert Gherghe, președinte executiv al FC Voluntari, a transmis că printre cei rămași la echipă se numără Adam Nemec (atacant, 38 de ani, 37 de meciuri și nouă goluri în sezonul trecut de campionat), Nicolae Carnat (mijlocaș, 26 de ani, 33 de meciuri în campionatul trecut și un gol, foto articol), Doru Andrei (mijlocaș, 21 de ani, 33 de meciuri și un gol în campionatul precedent), Eduard Lambrinoc (extremă, 19 ani, cinci meciuri în SuperLiga României în 2023/ 2024), Robert Popescu (extremă, 21 de ani, 26 de meciuri și trei goluri în sezonul trecut), Angelo Cocian (mijlocaș, 23 de ani, 13 partide în campionatul trecut).

Achizițiile Voluntariului

În această vară, la capitolul achiziții, prima mutare a FC Voluntari a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian, Florinel Mitrea și Alexandru Gîț, mijlocașii Daniel Toma și Mickael Panos, atacantul lateral Marvin Schieb, mijlocașul ceh Antonin Fantis, dar și portarul Alexandru Maxim, venit sub formă de împrumut de la FCSB.

La FC Voluntari a ajuns și Radu Crișan, ultima dată la Gloria Buzău, cu care a promovat în prima ligă, dar n-a fost menținut în lot de Andrei Prepeliță. Fundașul central nu a fost, însă, prezentat de ilfoveni.

În plus, la echipă a revenit și Vlăduț Andreș, în partea a doua a sezonului trecut fundașul fiind împrumutat în Liga 2 la Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), FC Voluntari și Farul

Andrei PASCU 31 Jul. 2024, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă