Gabriel Vașvari, optimist după primul cantonament cu Politehnica Iași: ”Totul decurge foarte bine deocamdată.” Impresia pe care i-a lăsat-o Claudiu Niculescu și așteptările de la stagiul care urmează, din Bulgaria

Narcis POHOAȚĂ 06 Jul. 2022, 12:46 Liga 2
Gabriel Vașvari, optimist după primul cantonament cu Politehnica Iași: ”Totul decurge foarte bine deocamdată.” Impresia pe care i-a lăsat-o Claudiu Niculescu și așteptările de la stagiul care urmează, din Bulgaria

Fotbaliștii Politehnicii Iași au primit astăzi, 6 iulie, prima și singura zi liberă de la începerea cantonamentului montan efectuat la Cheile Grădiștei.

După 8 zile intense, cu câte două antrenamente zilnic, în care s-a pus accentul pe pregătirea fizică, elevii lui Claudiu Niculescu au timp de odihnă o zi, urmând ca vineri să înceapă al doilea stagiu de pregătire, în stațiunea bulgară Bansko.

Gabriel Vașvari, mulțumit de modul cum s-a pregătit Poli Iași la Cheile Grădiștei

La finalul cantonamentului de la Cheile Grădiștei, Gabriel Vașvari (35 de ani), cel mai experimentat fotbalist al Politehnicii Iași, alături de Răzvan Tincu, s-a declarat încrezător că echipa din Copou este pe drumul cel bun.

”Ne-am pregătit cu toții foarte bine în cele opt zile de cantonament la Cheile Grădiștei, unde am pus accentul pe pregătirea fizică. A fost un cantonament reușit din toate punctele de vedere, o perioadă bună care ne va ajuta în campionat. Am avut parte de condiții bune, sală de forță, teren de antrenament, ne-am putut face treaba, plus că nu a fost așa cald ca în oraș și asta ne-a ajutat să ne pregătim mai bine. Perioada asta petrecută împreună ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine, să legăm unele prietenii chiar, totul decurge foarte bine deocamdată”, a declarat Gabriel Vașvari.

Omogenitatea, un capitol la care se va lucra în Bulgaria

Experimentatul mijlocaș venit în această vară de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă cu care a câștigat Cupa României în acest an, este optimist că Poli va reuși să creeze un grup omogen în cantonamentul din Bulgaria, care va începe vineri, 8 iulie.

”Asta e o problemă, omogenitatea, suntem mulți jucători noi și va dura probabil puțin până vom regla anumite automatisme. Dar eu sunt încrezător că vom reuși acest lucru, pentru că au venit jucători de calitate. Acum mergem în Bulgaria, unde vom pune mai mult accentul pe acest lucru, vom avea și meciuri amicale și sunt convins că încet-încet se vor regla și aceste lucruri. Eu sper ca după acest cantonament din Bulgaria să reușim să ne omogenizăm mult mai bine, să se acomodeze și jucătorii noi. Mai greu va fi probabil pentru cei străini, ei încă nu cunosc foarte bine rigorile fotbalului de la noi, dar o să-i ajutăm și cred că la începutul campionatului vom fi pregătiți”, a mai spus Vașvari, care așteaptă meciurile amicale cu echipele din Macedonia de Nord, Bulgaria, Cipru și Azerbaidjan: ”Vor fi patru meciuri amicale, vom pune mai multă bază pe aspectul tehnico-tactic. Sunt meciuri cu adversari foarte buni, chiar și pentru echipe de Liga I, cu siguranță ne vor ajuta să vedem la ce nivel suntem, la ce mai avem de lucrat, ce mai avem de îmbunătățit.”

Ajutor pentru jucătorii tineri

Noul mijlocaș central al Politehnicii Iași s-a arătat mulțumit de modul cum au lucrat jucătorii tineri, care trag tare pentru a-i impresiona pe antrenori și pentru a prinde un loc în echipă, dar și în primul unsprezece.

”Avem nevoie de acești jucători tineri, pentru că e regula asta cu doi underi. Fiecare a încercat să tragă cât mai mult, să demonstreze. E o concurență și între ei, care să rămână în lotul echipei, care să fie titular, asta e benefică pentru toți. Mai vin și cer sfaturi, dar eu unul merg și le mai explic anumite lucruri, le arăt ce trebuie să facă, le spun cum să gândească anumite faze de joc, ce să facă pentru a progresa mai mult”, a mai spus Gabriel Vașvari, care a vorbit și despre ideile moderne pe care le-a adus în pregătire antrenorul Claudiu Niculescu: ”Claudiu Niculescu e un antrenor din noua generație, să spun așa, cu idei noi, cu idei moderne și sunt sigur că împreună putem face o treabă foarte bună. Sper ca la vară să ne bucurăm cu toții de promovarea în Liga 1.”

Moldovenii se vor pregăti în stațiunea montană bulgară Bansko până în data de 22 iulie. Noul sezon de Liga 2 începe la 6 august.

Narcis POHOAȚĂ 06 Jul. 2022, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă