Gabriel Tamaș vrea să promoveze Concordia Chiajna în SuperLigă, iar apoi va lua în calcul retragerea: ”Vreau să am o satisfacție pe final de carieră”. Ofertele din prima divizie nu l-au tentat

Andrei PASCU 29 Jun. 2023, 14:07 Liga 2
Gabriel Tamaș vrea să promoveze Concordia Chiajna în SuperLigă, iar apoi va lua în calcul retragerea: ”Vreau să am o satisfacție pe final de carieră”. Ofertele din prima divizie nu l-au tentat

Gabriel Tamaș va încerca, din nou, să promoveze cu Concordia Chiajna în SuperLiga României, după eșecul din stagiunea trecută. Fundașul central, în vârstă de 39 de ani, a semnat prelungirea cu ilfovenii și va mai face o încercare.

Apoi, apărătorul va lua în calcul retragerea, detaliu recunoscut acum, la câteva zile după ce Erik Lincar a sunat reunirea.

Gabriel Tamaș se gândește la retragere dacă va promova cu Concordia Chiajna

Gabriel Tamaș vrea să mai aibă o realizare în carieră, anume promovarea din Liga 2 în SuperLiga României, iar acesta a fost unul din motivele pentru care a decis să continue la Concordia Chiajna. El a fost un fotbalist curtat după finalul diviziei a doua din 2022/2023, poate chiar de cluburi din prima divizie, însă a decis să continue la gruparea ilfoveană.

Oricum, de această dată Tamaș crede că echipa din Chiajna are șanse mai mari să îndeplinească obiectivul. Un plus este chiar venirea lui Erik Lincar, antrenor cu foarte multă experiență la nivelul Ligii 2, cu o promovare la activ, cu Universitatea Cluj.

A fost un pic mai lungă vacanța. Mă simțeam ca în Anglia, acolo aveam o lună și jumăte-două vacanță de vară. Mi-a fost dor să încep și să joc iar fotbal. Obiectivele la Chiajna au fost mereu de promovare, dar acum eu zic că avem un plus datorită lui Mister și a jucătorilor care au venit la echipă. Sperăm ca împreună să reușim și să ne atingem obiectivul. Dau și eu cât pot din teren și din afara terenului, dar fotbalul se joacă în 11.

Mă simt bine și încă mai pot. Când nu mai pot, eu sunt om direct, voi ridica mâna. Să ne ajute Dumnezeu să promovăm și poate va fi ultimul an, să vedem. Vreau să am o satisfacție pe final de carieră. Aș vrea promovarea în CV-ul meu. După care, vom vedea.

Am avut niște discuții (n.r – cu cluburi din Liga 1). Nu au fost de interes pentru că eu mi-am dat cuvântul, iar eu rămân pe vorba mea. Mi-am dat cuvântul că vreau promovarea. Dacă vom promova, voi vedea ce se va întâmpla”, a spus Gabriel Tamaș, conform sport.ro.

Gabriel Tamaș, de la începutul anului la Concordia Chiajna

Gabriel Tamaș a început sezonul trecut în SuperLiga României, la Petrolul, unde a evoluat în 13 meciuri de campionat și a marcat două goluri, dar s-a despărțit de echipă după un scandal intern. Ruptura a avut loc în luna octombrie a anului 2022, iar la începutul lui 2023 fundașul s-a înțeles cu Concordia Chiajna.

A bifat nouă meciuri în Liga 2, trei în sezonul regular și șase în play-out, și a marcat un gol. Reușita a venit în confruntarea din grupa pentru evitarea retrogradării, cu FC Brașov, din etapa a 6-a, scor 2-2.

  • În cariera sa, Tamaș, campion cu FCSB în 2015, a mai evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari și Petrolul Ploiești.

Fundașul a mai jucat în Liga 2 la începutul sezonului 2020/2021, la Universitatea Cluj, timp de nouă meciuri, după aceea plecând în prima ligă, la FC Voluntari.

Concordia Chiajna, șapte amicale în această vară

La începutul acestei săptămâni, Concordia Chiajna a efectuat vizita medicală, dar și primul antrenament al verii, după terminarea stagiunii trecute de Liga 2. Noutățile prezente la reunire au fost Florin Achim (ex FCSB), Denis Ispas (ex Universitatea Cluj), Paul Pîrvulescu (ex FK Miercurea Ciuc), Romario Pires (ex Universitatea Cluj), Adrian Bălan (ex Universitatea Cluj), Laurențiu Corbu (ex Steaua) și Mihai Ciontoș (ex Progresul Spartac).

Erik Lincar s-a decis și în privința stagiului de pregătire în mare măsură, urmând ca trupa din Chiajna să plece într-un cantonament montan, în Brașov, în perioada 10 iulie – 21 iulie.

Concordia Chiajna va juca și șapte meciuri amicale, înainte, în timpul și după stagiul de pregătire. Le va întâlni pe Progresul Spartac (7 iulie), CSM Ceahlăul (12 iulie), CSM Alexandria (15 iulie), Torpedo Zărnești (18 iulie), Metaloglobus (21 iulie), CSM Slatina (26 iulie) și CS Tunari (29 iulie).

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-adus-un-fotbalist-din-republica-moldova-19276368

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-pentru-corvinul-un-fundas-fost-la-bistrita-care-apartinea-de-petrolul-si-un-tanar-jucator-de-la-ripensia-19276361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-multumit-de-cum-s-a-organizat-csm-resita-19276362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-incepe-cantonamentul-de-la-brasov-cu-un-amical-de-lux-cu-cfr-cluj-programul-complet-al-jocurilor-test-ale-trupei-lui-cristian-pustai-19276355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-croat-fost-ultima-data-in-prima-liga-din-bosnia-si-un-roman-cu-randament-bun-sub-comanda-lui-prepelita-la-arges-cele-mai-recente-achizitii-ale-gloriei-buzau-a-semnat-prelungirea-si-trebotic-19276353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-dupa-plecarea-lui-marin-mitran-de-la-fc-brasov-sunt-oameni-competenti-si-in-brasov-sa-ocupe-acest-post-de-conducere-antrenorul-asteapta-numirea-unui-presedinte-pentru-re-19276349

 

Andrei PASCU 29 Jun. 2023, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă