Gabriel Manu se desparte de Metaloglobus. Antrenorul și-a anunțat plecarea, deși clubul n-a transmis nimic în acest sens în comunicatul de urat vacanță plăcută

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2021, 14:15 Liga 2

Contractul dintre Gabriel Manu și Metaloglobus București nu va fi prelungit.

Deși la finalul meciului din ultima etapă a play-out-ului Ligii 2, cu Ripensia (scor 0-1), antrenorul declara că așteaptă discuții cu conducerea, se pare că în cele din urmă nu s-a ajuns la un acord în privința semnării unuia nou.

Gabriel Manu și Metaloglobus nu continuă colaborarea 

Așa se face că Gabriel Manu a transmis, joi, 20 mai 2021, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care precizează că experiența de la Metaloglobus se înceheie odată cu expirarea înțelegerii aflată în vigoare până la mijlocul lunii iunie. Antrenorul a afirmat că au avut loc discuții cu conducerea, în care s-a ajuns la concluzia că e mai bine să se meargă pe căi diferite.

Momentan, eu am terminat contractul. Dacă conducerea își va dori să continue cu mine, va trebui să discutăm. Normal că Metaloglobus are prima șansă. Însă nu se știe absolut nimic în momentul de față. Îmi doresc foarte tare să mă bucur de câteva zile de vacanță și să văd care va fi următoarea destinație pentru mine ca antrenor”, declara Gabriel Manu, la interviurile de la finalul partidei cu Ripensia.

Gabriel Manu s-a aflat la primul mandat ca antrenor principal la Metaloglobus. A condus întreg sezonul echipa din București, adunând 25 de partide în Liga 2. În acest timp, Metaloglobus a înregistrat 12 victorii, trei egaluri și 10 înfrângeri.

”În curând devine oficial, echipa Metaloglobus București, prima mea experiență în calitate de antrenor principal va continua să se dezvolte fără mine. Este o despărțire cât se poate de amiabilă, am fost o familie și le mulțumesc că au demonstrat dedicație pentru sportul pe care îl iubim. Fără modestie pot declara că am înfăptuit miracole noi toți, staff și jucători și evident patronul echipei care ne-a adus împreună. E firesc pentru noi ca profesioniști să ne dorim să creștem, singura opțiune pentru viitor este evoluția.

O să mă uit mereu cu recunoștință în urmă, să mă asigur că pășesc cu mândrie pe urmele bunicului și tatălui meu. Voi păstra mereu un imens respect mentorilor mei și celor care mi-au dat o șansă și au văzut în mine potențialul. Tocmai de aceea îmi doresc ca din 15 iunie să-mi concentrez atenția pe următoarea etapă din carieră, să-mi las opțiunile deschise pentru oportunități de creștere. Am calitățile, am pregătirea, acum cred că am și demonstrat că se pot muta munții cu voință și talent, chiar dacă bugetele nu sunt pe măsură. Mulțumesc!”, a anunțat Gabriel Manu, într-o postare pe Facebook.

Gabriel Manu, alături de Imad Kassas, finanțatorul clubului Metaloglobus, și Ovidiu Herea, vedeta echipei bucureștene. Manu a fost numit antrenor la Metaloglobus la dorința lui Kassas.

Metaloglobus lasă de înțeles că întreg stafful și toți jucătorii sunt așteptați la pregătirea noului sezon, după vacanță 

Metaloglobus a emis în aceeași zi, la circa două ore distanță după mesajul antrenorului, un comunicat pe pagina sa de Facebook, dar nu anunță nimic în privința despărțirii. Singurele precizări ale clubului țin de intrarea în vacanță a echipei și de mulțumiri adresate jucătorilor, staffului tehnic și oamenilor din conducere.

În cele precizate de Metaloglobus, se înțelege faptul că toți sunt așteptați la pregătiri, pentru reluarea activității, pentru sezonul următor de Liga 2.

”După un sezon plin de imprevizibilitate din cauza Covid19, situații neașteptate și o vreme schimbatoare, am reușit să terminăm pe locul 2 în Play-out!

În primul rând multumim patronul clubului Imad Kassas pentru că a pus întotdeauna echipa pe primul loc, pentru că ne-a dus cu avionul oriunde a fost posibil, pentru că ne-a dus în Turcia pentru cantonament, pentru că ne-a oferit cele mai bune condiții care i-au stat in putinta (ținând cont ca suntem una dintre puținele echipe finanțate privat), pentru că este acolo cu noi indiferent dacă am câștigat sau am pierdut și pentru că a crezut mereu în noi!

Mulțumim lui Gabriel Manu, antrenorul nostru, ne-ai ajutat să ne depășim limitele, ne-ai scos in evidenta calitatiile (am încheiat sezonul acesta fiind cunoscuți pentru una dintre cele mai bune apărări din Liga a 2-a), ai fost acolo pentru jucători indiferent  ce, atât pentru probleme profesionale, cât și personale, nu ți-a fost frică să fii tu în orice moment, multumim că ai creat o unitate nu numai între membrii echipei, ci că ne-ai unit pe toți de la jucător la personal până la conducere! Efortul tau este apreciat cu adevărat și suntem onorați că faci parte din familia noastra.

Mulțumim Marius Burca, președintele nostru, omul pentru care metaloglobus inseamna ff mult si care a fost cu noi de la inceput, multumim pentru că ne-ai organizat toate călătoriile și că te-ai ocupat de problemele zilnice care sunt foarte importante chiar dacă nu sunt vizibile!

Gigel Coman, îți mulțumim că ai fost alături de echipă nu doar în acest sezon, ci pentru toți anii de muncă și dedicație, ești un personaj excepțional!

Multumim lui Radu, antrenorul nostru de portari, pentru toata munca depusa ce s-a vazut prin evolutiile bune ale portarilor!

Gabriel Canu, ești cel mai nou membru și unul cu adevărat important, implicarea ta în echipă a fost importantă și am văzut-o cu toții pe teren!

Florin Draghici,preparatorul fizic al echipei, îi mulțumim că a avut grijă de băieții noștri, că a fost pregătit pentru fiecare situație pe care am întâmpinat-o, că a minimizat accidentele prin modul în care ti-ai pregatit antrenamentele și pentru că ai fost un caracter bun!

Pentru cei 2 maseuri, Nea Ucu și Nea Dinu, vă mulțumim că ați avut grijă de baietii nostri cât de bine ați putut, efortul dvs. este apreciat!

Alex Nede, îți mulțumim că ai fost mereu langa echipa, este clar pentru noi ca Metaloglobus face parte din sufletul tau!

Multumim tuturor jucatorilor din familia Metaloglobus! De voi s-a vorbit foarte mult in acest  sezon, ati aratat ca aveti calitate, ca sunteti o echipa unita si ne mandrim cu voi! Alegem sa nu vorbim de fiecare jucator individual pentru ca o echipa nu inseamna nimic daca nu are toti membrii, lucru care s-a vazut si la meciul cu Rapid. Voi sunteti motivul pentru care se investesc bani, timp si energie, si vrem sa stiti ca efortul fiecaruia a fost si este extrem de apreciat! Anul asta am vazut evolutia juniorilor, au invatat sa se aseze in teren, sa controleze mingea si sa lucreze in echipa, nu aveti decat de castigat in viitorul vostru fotbalistic daca o tineti tot asa. Jucătorilor nostri cu experienta si calitate incredibila vrem sa le multumim ca au dat totul pe teren chiar si atunci cand erau accidentati, suntem recunoscatori ca au facut totul pentru echipa, vrem sa le multumim si pentru ca au fost alaturi de colegii lor mai tineri care acum invata ce inseamna sa fi fotbalist, ati fost niste exemple pozitive!

Va dorim tuturor o vacanta placuta si bine meritata si sa ne vedem cu bine cand va intoarceti!”, se arată în comunicatul emis de Metaloglobus București.

”Familia” Metaloglobus, după petrecerea de final de sezon al campionatului Liga 2, ediția 2020/2021.

Metaloglobus a terminat pe 2 Grupa A a play-out-ului Ligii 2 

Metaloglobus a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2020-2021, pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului, cu 39 de puncte, sub Farul (42 de puncte) și la egalitate cu Universitatea Cluj, pe care a devansat-o pentru că a avut punctaj mai mare în sezonul regular, înainte de intrarea în play-out. Metaloglobus a avut 30 de puncte, iar ”U” Cluj, 29.


Foto: Leczki Jozsi și Geroge Filip/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marinarii-aproape-sa-si-piarda-golgheterul-vanat-de-cluburi-din-liga-1-atacantul-farului-andrei-banyoi-ar-putea-ajunge-in-fotbalul-maghiar-19185925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-certa-de-la-ripensia-in-randul-jucatorilor-patronul-dumitru-mihu-cauta-un-manager-sportiv-vom-face-si-un-anunt-de-angajare-e-nevoie-de-o-persoana-cu-mai-multa-vizibilitate-19185909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-doua-echipa-retrogradata-direct-din-liga-1-fc-hermannstadt-si-fc-voluntari-merg-la-barajul-de-evitare-a-retrogradarii-cu-echipele-din-play-off-ul-ligii-2-19185896

 

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2021, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă