VIDEO | Gabriel Manu a semnalat câteva carențe la Metaloglobus, deși echipa e pe locul 2 în Liga 2: ”Se putea și mai bine. Însă, ca în viața fiecărei echipe, sunt și probleme.” Care e situația fraților Herea

Andrei PASCU, Carmen MANDIȘ 04 Nov. 2020, 20:47 Liga 2

Gabriel Manu, antrenorul echipei Metaloglobus, locul 2 în Liga 2 după 10 etape, nu este atât de mulțumit de urma traiectoriei pe care echipa lui a avut-o până acum, în acest sezon. Deși a acumulat 19 puncte în zece meciuri, ”principalul” formației bucureștene a declarat că ”se putea și mai bine”.

Gabriel Manu: ”Dacă în anii precedenți Metaloglobus se bătea la mijlocul clasamentului, acum se pare că lucrurile stau altfel” 

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ProSport.ro, Gabriel Manu a vorbit despre plusurile și minusurile echipei sale, de ce a fost mulțumit și unde crede că mai trebuie lucrat. Referitor la aspectele pozitive, antrenorul a remarcat că evoluția clubului se vede în comparație cu stagiunile precedente.

A remarcat faptul că, până acum, Metaloglobus a fost o echipă de mijlocul clasamentului în Liga 2, iar în acest sezon se luptă pentru primele locuri. Manu a dat de înțeles că obiectivul s-a schimbat și că se gândește la promovare.

Nu suntem relaxați, ne gândim că trebuie să luăm cele trei puncte puse în joc (n.r. – etapa următoare cu Viitorul Pandurii). Nu se pune problema de relaxare. Avem și noi problemele noastre cu accidentați, din fericire nu avem probleme cu acest coronavirus. Însă, ca în viața fiecărei echipe, sunt probleme. La fel și la Craiova. Am văzut că sunt ceva probleme și la celelalte echipe. Nu cred că există vreo echipă perfectă în momentul de față.

(N.r. – Dacă e mulțumit de evoluția din sezon) Se putea și mai bine. De când am venit aici, am încercat să fac o echipă care să se bată cu echipele mari din prima ligă și nu numai. Parcursul nostru este unul bun. Toată lumea spune despre Metaloglobus că este o surpriză. Dacă în anii precedenți Metaloglobus se bătea la mijlocul clasamentului, acum se pare că lucrurile stau altfel. Îi felicit pe băieți pentru implicarea de până acum și pentru faptul că au înțeles ce îmi doresc de la ei, a declarat Gabriel Manu pentru Liga2.ProSport.ro.

Gabriel Manu: ”Frații Herea sunt la noi, au contract aici, orice echipă i-ar vrea. Eu îmi doresc să meargă la mai bine, dacă vor pleca” 

În ultima vreme s-a discutat despre posibilitatea ca frații Herea să plece de la Metaloglobus la Rapid. Manu a afirmat că își dorește ca aceștia să continue la echipa sa, dar că decizia le aparține în totalitate lor. Claudiu și Ovidiu Herea i-au promis că vor să termine sezonul la Metaloglobus.

”Sunt jucători extraordinari, dar înainte de a fi jucători extraordinari, sunt caractere foarte bune și e normal să îi dorească și alte echipe, nu numai Rapidul. Frații Herea sunt la noi, au contract aici, orice echipă i-ar vrea. Eu îmi doresc să meargă la mai bine, dacă vor pleca.

Însă, eu îmi doresc să rămână aici pentru că avem un proiect împreună și cred că avem un viitor împreună. Ei își doresc să rămână. Eu îmi doresc să rămână. Îi puteți întreba și pe ei. Ei mi-au spus că rămân să ducem la bun sfârșit proiectul pe care l-am început împreună”, a afirmat Gabriel Manu despre frații Herea.

Manu, despre meciul cu Viitorul Pandurii: ”Este un meci deschis, dar îmi doresc foarte tare să arătăm forma bună și să luăm cele trei puncte” 

Antrenorul de la Metaloglobus a făcut și o analiză a meciului următor din campionat, cu Viitorul Pandurii. Se teme de echipa pregătită de Flavius Stoican, pe care îl cunoaște de la școala de antrenori. Un alt motiv pentru care crede că jocul nu va fi unul deloc ușor, este reprezentat de faptul că lotul gorjenilor e format din fotbaliști cu experiență.

”Cu Flavius Stoican am fost coleg la Licența Pro, în 2014-2015. E un antrenor bun, cu calitate. A antrenat la Dinamo și nu numai. Este un meci deschis, dar îmi doresc foarte tare să arătăm forma bună și să luăm cele trei puncte. Vom vedea, și în funcție de ce va juca Viitorul Pandurii, cu jucătorii experimentați. Chiar astăzi o să vedem jocul lor de la Buzău”, a încheiat Gabriel Manu.

Partida dintre Metaloglobus și Viitorul Pandurii, din etapa cu numărul 11 din Liga 2, este programată sâmbătă, de la ora 11:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-continua-ministerul-sportului-nu-ia-in-calcul-intreruperea-campionatelor-dupa-cresterea-cazurilor-de-covid-19-ionut-stroe-nu-vor-fi-blocaje-in-ceea-ce-priveste-competitiile-sport-19155921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-stricat-bilantul-meciurilor-fara-infrangere-dunarea-calarasi-i-a-furnizat-primul-esec-dupa-opt-luni-cum-a-reactionat-antrenorul-gabriel-manu-19155397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-nu-exclude-posibilitatea-transferului-la-rapid-in-iarna-trebuie-sa-se-ajunga-la-o-discutie-intre-cluburi-fotbalistul-a-fost-aproape-de-revenirea-in-giulesti-si-in-vara-19154812

Andrei PASCU, Carmen MANDIȘ 04 Nov. 2020, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă