Gabriel Magdaș, mesaj cu perdea după erorile de arbitraj pe bandă rulantă împotriva echipei Unirea Dej: ”Refuz să cred că are cineva ceva cu noi”. Clujenii riscă să piardă sponsori

Andrei PASCU 14 Nov. 2022, 11:41 Liga 2
Gabriel Magdaș, mesaj cu perdea după erorile de arbitraj pe bandă rulantă împotriva echipei Unirea Dej: ”Refuz să cred că are cineva ceva cu noi”. Clujenii riscă să piardă sponsori

Gabriel Magdaș, președintele executiv al echipei Unirea Dej, a intervenit, ceea ce rar face, în urma erorilor de arbitraj împotriva clubului său, patru la număr în ultimele trei meciuri.

Conducătorul clujenilor este atipic pentru fotbalul românesc, fiind în planul secund la formația pe care o conduce.

Gabriel Magdaș a intervenit după ce Unirea Dej n-a primit patru penalty-uri în ultimele trei meciuri

Dacă la mai toate cluburile din fotbalul românesc conducătorii ies în prim-plan cu declarații prin care să atragă atenția, Gabriel Magdaș a făcut-o abia după ce Unirea Dej a început să fie nedreptățită de arbitraje după mai multe meciuri la rând, căzând serios în clasament din acest motiv, pentru că vorbim de patru penalty-uri neacordate în ultimele trei confruntări din Liga 2, cu Concordia Chiajna, Steaua și Gloria Buzău.

Gabriel Magdaș a vrut să atragă atenția, poate, și Federației Române de Fotbal, care stă nepăsătoare la modul în care arbitrajul face praf etapă de etapă în Liga 2, dar cea care este în acest moment în desfășurare, a 14-a, a fost până acum plină cu decizii cel puțin controversate, la aproape fiecare meci.

Gabriel Magdaș, conducătorul echipei Unirea Dej, mesaj cu perdea după erorile de arbitraj: ”Refuz să cred că ar avea cineva ceva cu clubul”

Magdaș a transmis un mesaj mai cu perdea, civilizat, care probabil nu va ajunge unde trebuie sau dacă va ajunge va trece total nesemnificativ.

La fel ca antrenorul Dragoș Militaru, conducătorul Unirii Dej a făcut trimitere la penalty-urile amintite anterior, în ultimele trei meciuri din campionat, cu ajutorul cărora clujenii ar fi avut ocazia să fie câteva poziții mai sus în clasament.

Președintele executiv a afirmat că nu vrea să creadă că aceste decizii greșite ale arbitrilor sunt rău intenționate.

Din păcate, s-au legat trei jocuri în care, din analizele noastre, am avut patru penalty-uri clare. Exact cum spunea și antrenorul, parcă este un subiect despre care pur și simplu nu ne mai vine să vorbim, dar s-au întâmplat, sunt lucruri care s-au perpetuat. Refuz să cred că ar avea cineva ceva cu clubul Unirea Dej. Parcă este mult prea mult!

Sunt trei meciuri foarte importante. Chiar dacă la meciul de azi era la un scor de 3-1 (n.r. – cu Gloria Buzău) pentru adversari, faptul că era un penalty și posibil un gol, poate era altul cursul jocului. În celelalte două meciuri, am avut penalty clar, a văzut o țară întreagă, la 0-0 pe Ghencea, iar la meciul cu Chiajna, când am făcut un egal, pe lângă ocaziile multe avute, am avut și două penalty-uri clare. Nu știu dacă erau goluri, dacă era schimbat cursul partidelor, dar, pe de altă parte, sunt lucruri care s-au perpetuat și au făcut ca toată suflarea fotbalistică dejeană să aibă o senzație că ar avea cineva ceva cu clubul.

Aceste decizii care, probabil, ar fi dus la puncte câștigate și altă poziție în clasament, categoric au efecte și în altă zonă, la marketing, la atragerea de noi sponsori. Vorbim de un club care se dezvoltă, încercăm să facem ceva. Atunci, pe lângă marele efort al Primăriei Dej, care se face pentru a ne susține la acest nivel, e foarte important să atragem sponsori.

Odată ce am fi sus în clasament, în zona play-off-ului, în primele două-trei locuri, șansele de a atrage sponsori cresc. Aceste decizii de arbitraj care pot duce la alte rezultate, au influență și în această zonă”, a declarat Gabriel Magdaș.

Unirea Dej, parcurs peste așteptări până acum

În ciuda celor întâmplate, conducătorul a declarat că este mulțumit de modul în care Unirea Dej s-a descurcat până în acest moment, cu rezultatele înregistrate, echipa fiind peste ce înseamnă obiectivul trasat la începutul stagiunii.

Ar fi culmea să nu fim mulțumiți. Ne-am propus un alt lucru la începutul campionatului, dar suntem în altă zonă. Este un grup profesionist, de la staff până la jucători și sunt convins că aceste întâmplări ne vor face să strângem rândurile, să fim mai puternici, să gestionăm cu bine ultimele etape”, a mai spus Gabriel Magdaș.

Pe locul 6 e, deocamdată, Unirea Dej

În ultimele trei etape din Liga 2, Unirea Dej nu a mai reușit să câștige. A luat doar un punct, fiind privată de patru lovituri de pedeapsă (două cu Concordia Chiajna, un penalty cu Steaua și un penalty cu Gloria Buzău) și riscă să cadă sub locurile de play-off, acum fiind pe locul 6, cu 25 de puncte, la egalitate cu trei echipe de deasupra ei, Gloria Buzău, Poli Iași și FK Miercurea Ciuc.

În cazul în care SC Oțelul va învinge Minaur Baia Mare, marți, atunci Unirea Dej va termina etapa pe locul 7. Clujenii au ocazia să bifeze un nou succes, care să le dea moral, în etapa a 15-a, cu Unirea Slobozia, în deplasare.

Foto și video: Unirea Dej

Andrei PASCU 14 Nov. 2022, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă