Dan Alexa, prezentat oficial la FC Brașov. ”Chirurgul” nu și-a îndeplinit obiectivul în Liga 3, însă nu e deloc modest: ”Sunt cel mai bun antrenor din Liga 2”

Adi MARICA 24 Jun. 2022, 23:08 Liga 2
Dan Alexa, prezentat oficial la FC Brașov. ”Chirurgul” nu și-a îndeplinit obiectivul în Liga 3, însă nu e deloc modest: ”Sunt cel mai bun antrenor din Liga 2”

FC Brașov l-a prezentat oficial, vineri, 24 iunie 2022, pe noul ei antrenor, Dan Alexa.

Acesta a activat ultima dată, în sezonul recent încheiat, pe banca echipei CSM Reșița, în Liga 3, alături de care a ratat promovarea în Liga 2 după un baraj pierdut la lovituri de departajare cu CSC Dumbrăvița.

Dan Alexa, contract pe un sezon cu FC Brașov

În vârstă de 42 de ani, fostul mijlocaș a semnat un angajament pe un sezon cu FC Brașov, iar obiectivul este accederea în play-off.

”A fost o decizie destul de grea, dar suntem bucuroși că am reușit să finalizăm această problemă cu antrenorul. Am avut discuții cu trei antrenori, iar în ultimele zile au rămas variantele Dan Alexa si Vali Suciu. Noi l-am ales pe Dan Alexa, ne-am asumat și avem mare încredere în el. Sper să facem performanță împreună”, a spus Marin Mitran, noul președinte al FC Brașov.

Contractul lui Alexa este pe un an, cu opțiune de prelungire. Totuși, dacă nu duce echipa în play-off-ul Ligii 2, Alexa spune că va pleca.

”Ca antrenor nu durata contactului e importanta. Dacă nu ai rezultate, pleci!”, a spus Alexa, care a precizat ca nu a fost reprezentat de Anamaria Prodan la negocierile cu FC Brașov.

”Singur am negociat cu cei de la FC Brașov. Cu Ana nu știu dacă am vorbit de două ori în ultimii doi ani. Pentru transferuri vom lucra cu orice impresar care are jucători buni”, a declarat cel poreclit ”Chirurgul” din perioada în care era fotbalist.

Obiectiv clar pentru Alexa la FC Brașov: play-off-ul

Dan Alexa si-a prezentat planurile ambitioase la FC Brașov.

”Mă bucur că cei de la FC Brașov s-au hotărât si m-au ales ca antrenor. Vin la o echipă de tradiție, cu state vechi în Liga 1, foarte motivat, iar împreună cu stafful tehnic și cei din conducere, vreau să formăm o echipă bună care să se bată la primele locuri. Îl apreciez foarte mult pe Vali Suciu, un antrenor foarte bun, iar echipele sale joacă un fotbal bun. Prin venirea mea este clar că obiectivul nu poate fi decât play-off-ul. Eu nu pot veni la o echipă care își propune locurile 8-10 sau reconstrucția pentru sezonul viitor. Am mare încredere că putem reuși și sunt premise bune că putem îndeplini obiectivele. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție și ne dorim să readucem Brașovul în elita fotbalului. Important este să ne întărim lotul, asta e condiția de bază.

Vreau cinci-șase jucători care să intre în primul 11. Ideal ar fi să jucăm un fotbal care să pună probleme, dar, în același timp, să nu fim o echipă naivă”, a spus Alexa, care a precizat că nu este un antrenor scump și a trimis câteva săgeți către Poli Timișoara, echipa pe care a condus-o în urmă cu două sezoane: ”Îmi place să antrenez, să fiu în prim plan, iar fotbalul este viața mea. Am antrenat Poli Timișoara, am fost manager și antrenor, cu zero lei salariu! Cred că e un caz unic. Mai mult, am adus și bani, pentru că Timișoara este casa mea. Anul trecut, cu un buget mult mai mic, Poli a jucat play-off-ul. Acum a retrogradat!”

Alexa se consideră cel mai bun antrenor din Liga 2!

Noul antrenor al FC Brașov a lăsat modestia deoparte și spune că este cel mai bun antrenor din Liga 2, competiție în care mai activează Dorinel Munteanu, Cristian Pustai, Claudiu Niculescu, Constantin Enache sau Daniel Oprița, antrenori cu rezultate, unii chiar cu trofee.

”Fără falsă modestie, în cinci ani de Liga 2, am trei promovări și două play-off-uri. S-a schimbat puțin Liga 2, este un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani și sunt antrenori foarte buni, cu nume, Bogdan Andone la Timișoara, Dorinel Munteanu la Oțelul, Daniel Oprița la Steaua, Claudiu Niculescu la Iași, Costel Enache la Slobozia, și chiar nu vreau să omit pe cineva. Cu tot respectul pentru ei, niciunul nu are o promovare la Liga 1. Din punctul asta de vedere, pe cifre, sunt numărul 1 la Liga 2. Ceilalți antrenori din Liga 2 nu trebuie să se supere, cifrele spun asta”, a spus Alexa.

Alexa greșește însă. Daniel Oprița a promovat în Liga 1 cu Juventus București, în 2017, iar Cristian Pustai a dus-o pe Gaz Metan Mediaș în prima ligă în 2008.

Stafful lui Alexa la FC Brașov

Ștefan Grigorie și Rareș Forika vor fi cei doi ”secunzi” ai lui Alexa la FC Brașov, iar stafful tehnic este completat de preparatorul fizic Cătălin Voicu și de antrenorul cu portarii Andrei Șanta.

Ca antrenor principal, Dan Alexa a reușit în cariera sa trei promovări din Liga 2 în Liga 1 cu echipele ACS Poli Timișoara (2015) și Rapid (2016) și Dunărea Călărași (2018). A condus echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, din nou Rapid, Poli Timișoara și CSM Reșița.

Conferința de presă în care Dan Alexa a fost prezentat ca antrenor la FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=f8VIWbT9Zz0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tepes-darnic-cu-fc-brasov-omul-de-afaceri-care-a-tinut-in-viata-in-ultimele-luni-clubul-19235648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-alexa-fc-brasov-si-a-ales-noul-antrenor-dan-alexa-a-castigat-batalia-indirecta-cu-valentin-suciu-19235608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-s-a-prezentat-singur-la-fc-brasov-primarul-coliban-si-consilierul-badulescu-au-lipsit-de-la-prezentarea-noului-presedinte-al-clubului-de-sub-tampa-marian-ivan-manager-general-19235509

Adi MARICA 24 Jun. 2022, 23:08 Liga 2
Pe aceeași temă