Fractură de peroneu și smulgere de ligamente la gleznă, verdictul în cazul accidentării lui Ettien: „A avut șansă că nu i s-a rupt și tibia”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2014, 16:06 Liga 2

În cea de-a doua repriză a meciului dintre ACS Berceni și Unirea Slobozia, scor 0-0, ce a contat pentru ultima etapă din acest an, a 16-a, a adus și un moment tragic pentru unul dintre jucătorii echipei gazdă. Rodrigue Boafo Ettien, ivorianul grupării ilfovene, a suferit o accidentare gravă fără să fie lovit de un adversar. Jucătorul s-a ales cu o smulgere de ligamente la gleznă și o rupere a peroneului de la piciorul drept.

În minutul 58 al jocului de la Berceni, Ettien a intervenit prin alunecare într-un duel pentru minge cu Marius Macare, piciorul drept i-a rămas în pământ și a început să urle de durere. S-a cerut intervenția medicilor de pe ambulanță și după cinci minute în care a fost ținut imobilizat pe gazon a fost urcat în mașină și transportat de urgență la spital cu suspiciunea de dublă fractură.

În urma analizelor s-a constatat că ivorianul a suferit o smulgere de ligamente la gleznă și ruperea peroneului din cauza poziției ciudate în care i s-a aflat piciorul. Ettien a fost operat între timp și are mari șanse să înceapă alergările ușoare încă din februarie.

„Ettien a trecut cu bine peste operație, iar săptămâna viitoare va putea pleca acasă, în țara lui natală. Doctorul este mulțumit de rezultatul operației și a pronosticat că în două luni va putea începe alergările ușoare. A avut șansă că nu i s-a rupt și tibia, altfel ar fi putut pierde și meciurile de după sezonul regulat” a spus, pentru IlfovSport, vicepreședintele echipei ACS Berceni, Paul Terteleac.

Foto: Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 10 Dec. 2014, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă