FOTO | Victor Dican, prezentat oficial de FC Botoșani, însă anunțul a fost șters la scurt timp după publicare. Detaliile plecării de la ”U” Cluj

Marius ANGHEL 25 Jan. 2022, 17:50 Liga 2
FOTO | Victor Dican, prezentat oficial de FC Botoșani, însă anunțul a fost șters la scurt timp după publicare. Detaliile plecării de la ”U” Cluj

Victor Dican (21 de ani) face pasul în Liga 1 înainte de a-l face și echipa care l-a lansat în fotbal la seniori, Universitatea Cluj, cu care se afla în lupta pentru promovare pentru al treilea sezon consecutiv. Jucătorul care a purtat în câteva meciuri și banderola de căpitan a formației ardelene a fost achiziționat de FC Botoșani, unde îi va lua locul lui Bogdan Racovițan, cedat de moldoveni în Polonia.

Dican se află la Botoșani, iar clubul clasat acum pe locul 4 în Liga 1 a și anunțat oficial achiziționarea sa, prin intermediul paginii sale de Facebook. Comunicatul a fost însă șters la scurt timp, însă nu înainte ca imaginile cu jucătorul Universității să fie văzut de publicul larg. În acest timp, ”U” Cluj nu a comunicat nimic despre despărțirea de jucător, suporterii echipei fiind din ce în ce mai iritați din cauza acestei plecări.

Victor Dican, contract pe trei ani și jumătate cu FC Botoșani

Victor Dican a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate cu FC Botoșani, după cum a anunțat clubul din Liga 1.

Victor Dican, originar din Râmnicu Vâlcea, joacă la ”U” Cluj de doi ani și jumătate, după ce a fost adus de la Metalurgistul Cugir. În ediția 2019-2020 de Liga 2 a evoluat în 20 de meciuri (1622 minute) și a înscris 3 goluri, în sezonul 2020-2021 a prins 14 partide (989 minute) și a marcat de 4 ori, iar în campionatul actual, 2021-2022, a evoluat în toate cele 16 meciuri (1179 minute), în 14 ca titular, și a înscris 2 goluri. Dican era un obișnuit, în ultima perioadă, al convocărilor la echipa națională under 21 a României.

Dican la FC Botoșani pentru 100 de mii de euro și 30 la sută procente dintr-un viitor transfer?

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate negocierile între cele două părți, confirmate de managerul general Andrei Cordoș.

Ulterior, 4everucluj anunța că Victor Dican și-a luat la revedere de la coechipierii săi de la ”U” Cluj, iar echipa va încasa 100.000 de euro de la FC Botoșani, dar și că va păstra 30 la sută din drepturile sale federative. Știrea era distribuită pe pagina sa de Facebook de către Radu Constantea, nimeni altul decât președintele clubului clujean.

Fanii Universității Cluj ”au luat foc” în momentul în care au auzit că unul dintre cei mai buni tineri ai clubului din ultimii ani va pleca de la echipă, deși are ca obiectiv promovarea.

  • ”U” Cluj i-a achiziționat în această iarnă pe fundașul dreapta Roberto Romeo (31 de ani), ultima dată la Gaz Metan Mediaș, și pe fundașul central Florin Ilie (29 de ani), care s-a despărțit de UTA.
Marius ANGHEL 25 Jan. 2022, 17:50 Liga 2
Pe aceeași temă