Victor Dican, jucătorul momentului la ”U” Cluj. A reușit a doua dublă în play-out: ”Mereu am dovedit că în momentele grele am renăscut și am arătat a echipă, a grup”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 16:28 Liga 2

”U” Cluj a câștigat cu 2-0 meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus, din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, joc important pentru obținerea primei poziții în clasament. Cele două goluri au fost marcate de Victor Dican, câte unul pe repriză.

Fundașul de 20 de ani pare a fi jucătorul momentului pentru formația ardeleană. A reușit două duble în cele patru partide disputate de ”U” Cluj în acest play-out.

Victor Dican, la al patrulea gol pentru ”U” Cluj în acest play-out al Ligii 2

Prelungirea contractului pe încă trei ani cu ”U” Cluj, până în vara anului 2024, chiar înainte de startul play-out-ului, dar și primirea banderolei de căpitan în meciurile în care au lipsit jucătorii experimentați din lot, pare să-i fi dat o motivație în plus lui Victor Dican. Jucătorul originar din Râmnicu Vâlcea evoluase destul de puțin în sezonul regular pentru ”Șepcile roșii”, de 8 ori în cele 20 de partide disputate, incluzând și jocul anulat cu Turris Oltul. S-a revanșat însă în cele patru partide din play-out, în care a evoluat de fiecare dată, iar în două dintre ele a reușit să înscrie de câte două ori.

Cu Metaloglobus a recidivat și a înscris ambele goluri ale partidei, după ce la Slatina marca tot de două ori. Dacă în olteni a trimis cu capul în plasă, după două lovituri de colț, cu bucureștenii a avut reușite cu piciorul. A deschis scorul în minutul 31, cu o deviere cu genunchiu, după o reluare cu capul a lui Telcean, iar în minutul 88 a trimis cu un șut puternic, pe sub portar, după o lovitură de cap tot a lui Telcean.

”Suntem fericiți, suntem liniștiți. Aveam nevoie de liniște. Acum suntem salvați matematic și putem să ne concentrăm, următoarele două meciuri, să pregătim sezonul următor.

Cheia succesului pentru mine a fost mereu munca. Și, per total, pe echipă, grupul, spiritul echipei. Echipa asta a avut momente bune, mai puțin bune, însă mereu am dovedit că în momentele grele am renăscut și am arătat a echipă, a grup. Asta a fost important. Grupul a câștigat. A fost un meci foarte incredibil din partea tuturor.

Golurile le dedic familiei. Au fost mereu aproape de mine. Am avut momente mai grele. În viața fiecărui fotbalist sunt momente bune, rele. Important e mental, să fi bine, să ai sprijin și să te poți contentra pe tine, în primul rând”, a spus Victor Dican la finalul meciului cu Metaloglobus.

  • 12 meciuri, 9 ca titular și 4 goluri înscrise, realizările lui Victor Dican la ”U” Cluj în acest sezon de Liga 2, ediția 2020/2021

Schimbările din cadrul clubului nu l-au afectat pe Dican

Utilizat în mare parte ca fundaș central, Dican poate juca și la mijlocul terenului. Evoluțiile sale au determinat conducerea clubului să-i prelungească înțelegerea pentru încă trei ani. Schimbările din cadrul clubului nu l-au afectat însă pe Victor Dican, așa cum unii dintre jucători s-au plâns, sau cel puțin asta a comunicat antrenorul Costel Enache.

”Sincer, eu n-am simțit. Ce pot să spun. La cluburi se întâmplă momente din acestea. Ăsta nu a fost factorul care ne-a afectat. Orice echipă are momente mai grele și mai bune. Astăzi am dovedit, încă o dată, că suntem o echipă și putem să trecem peste momentele grele”, a răspuns Dican, întrebat dacă schimbările din conducere l-au afectat.

https://www.youtube.com/watch?v=wWGP1lNSEZQ

Originar din Râmnicu Vâlcea, Victor Dican a făcut primii pași în fotbal în Spania, acolo unde locuia împreună cu părinții săi, în preioada respectivă. La ”U” Cluj este în al doilea sezon când joacă pentru prima echipă. În ediția trecută a prins 20 de meciuri (18 ca titular) dintr-un total de 24 și a înscris 3 goluri.

Printre hobby-urile sale se află și cititul, iar în acest moment lecturează cartea Homo Sapiens. Dican este înscris la două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, ambele la fără frecvență, la Relații Internaționale și Studii Europene, respectiv Sport.

”U” Cluj ocupă locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 36 de puncte, câte are și Metaloglobus, echipă pe care tocmai a învins-o și a depășit-o la golaveraj. Pe locul 1 se află Farul Constanța, cu 39 de puncte. În ultimele două etape din play-out, ”U” Cluj va juca chiar la Farul (1 mai, ora 12:30) și apoi acasă, cu Fotbal Comuna Recea (locul 5), probabil în data de 8 mai.

Rezumatul meciului Universitatea Cluj – Metaloglobus București 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=fRHMM7PSmBM

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-invins-metaloglobus-si-a-urcat-pe-2-in-grupa-a-a-play-out-ului-costel-enache-e-increzator-cel-mai-mare-castig-sunt-linistea-si-continuitatea-putem-sa-privim-spre-19181484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-in-play-out-de-la-ora-1100-se-joaca-la-targu-jiu-cluj-si-slatina-in-play-off-asu-poli-o-intalneste-pe-fk-csikszereda-de-la-ora-1230-19181127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cauta-liga-2-liga-3-liga-4-cupa-romaniei-special-u-cluj-o-noua-strategie-dupa-ratarea-promovarii-dupa-plecarea-presedintelui-i-a-fost-prelungit-con-19176978

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă