FOTO | Stadion de 18.000 de locuri, complet acoperit! Cum va arăta stadionul din Giulești și când vor începe lucrările

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 19:57 Liga 2
FOTO | Stadion de 18.000 de locuri, complet acoperit!** Cum va arăta stadionul din Giulești și când vor începe lucrările

Uitat de timp, nemodernizat de decenii bune, cu o peluză închisă, stadionul Rapidului s-ar putea transforma în scurt timp într-o arenă ultramodernă, cu scopul de a deveni, alături de „Ghencea”,  „Ștefan cel Mare” și „Arcul de Triumf”, locuri de pregătire pentru echipele naționale calificate la EURO 2020, turneu la care România va organiza patru partide.

Digi Sport anunță că noul stadion va avea o capacitate de 18.000 de locuri, toate acoperite, dar și o sală multifuncțională, care să poată găzdui competiții din diferite sporturi. Vor mai fi construite două parcări, una supraterană și una lângă noua sală de sport.


Cum ar putea arăta stadionul Giulești Foto: Digi Sport.

Lucrările ar trebui să înceapă în primăvară, conform Valentinei Caciureac, președintele Clubului Sportiv Rapid: „Avem o aprobare, am avut termen 45 de zile pentru ca proiectul să fie gata, respectă toate normele UEFA. În mod normal, în martie ar trebui să inceapă lucrările. Următorul pas va fi licitația pentru stabilirea constructorilor”, a spus Caciureac pentru sport.ro.


 

Câteva dintre țintele planului pentru modernizare:

  • gazonul va avea încălzire;

  • arena va dispune de două parcări supraterane: una de 600 de locuri, pe terenul de lângă sala polivalentă, cu două căi de acces spre stadion (alee pietonală și pasarelă și una de 100 de locuri, la terenurile de zgură)

  • se va demola peluza dinspre Teatrul Giulești, iar cea care se va construi va fi exact pe modelul peluzei Nord;

  • acum, stadionul are 18.500 de locuri, iar după finalizarea proiectului va avea 18.000, asta și pentru că vor exista mai multe guri de acces;

  • stadionul va fi acoperit total;

  • nicio sală din cadrul complexului giuleștean nu va fi demolată, doar că cele două săli de la tribuna oficială vor fi mutate în noua peluză.

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 19:57 Liga 2
Pe aceeași temă