Dorinel Munteanu anunță că fotbaliștii Reșiței vor efectua testele de depistare a coronavirusului: ”Am discutat cu domnul primar. Toți jucătorii le vor face”

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 18:16 Liga 2
Dorinel Munteanu anunță că fotbaliștii Reșiței vor efectua testele de depistare a coronavirusului: ”Am discutat cu domnul primar. Toți jucătorii le vor face”

Anunțul că echipele pot să se reunească odată cu ridicarea stării de urgență l-a bucurat pe Dorinel Munteanu, antrenorul echipei CSM Reșița. Componentul ”Generației de ”Aur” a făcut deja primii pași în vederea organizării cantonamentului, pe care urmează să îl facă la Valea Domanului. A discutat cu primarul Reșiței, Ioan Popa, pentru a pune la punct lucrurile.

Jucătorii de la CSM Reșița vor face testul de depistare a virusului COVID-19 

În primul rând, precizează Dorinel Munteanu, jucătorii și toți cei care fac parte din stafful tehnic vor efectua testele de depistare a virusului COVID-19, pentru a vedea dacă există vreun caz la echipă. Ulterior, toți cei care vor fi găsiți negativ vor intra în cantonament, urmând să parcurgă etapele comunicate de Federația Română de Fotbal și stabilite de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului.

Apoi, spune Dorinel Munteanu, se va lucra la partea fizică a jucătorilor. Cele două luni de pauză își vor spune cuvântul, astfel că e nevoie de o perioadă de acumulare. Chiar dacă au avut trasat un program de pregătire clar, antrenamentul făcut acasă nu se compară cu pregătirea normală, argumentează Dorinel Munteanu.

”Am avut o discuție cu domnul primar Ioan Popa și acesta a spus că la ora revenirii echipei toți jucătorii vor face testele. Vom respecta regulile, vom sta în cantonament la stadion. Vestea că putem începe în data de 15 m-a bucurat foarte mult și cred că și jucătorii s-au bucurat că pot reîncepe activitatea. Am decis să începem pe data de 15, la ora 15.00. Pentru a respecta regulile avem condiții asigurate la baza noastră din Valea Domanului. Ne revedem pe data de 15 cu dorința de a ne atinge obiectivul. La început o să fie mai greu, după cele două luni de pauză. Pe mine nu mă sperie foarte tare această situație pentru că sunt convins că jucătorii au făcut în fiecare zi mișcare.

Nu s-au ridicat la nivelul unui antrenament, dar primele zece zile vor fi doar de pregătire fizică. Sperăm să ne revenim la ritmul avut înainte de pandemie. Timpul de recuperare pe care îl avem la dispoziție este suficient. Dacă băieții vor respecta sută la sută ceea ce voi spune, sigur ne vom îndeplini obiectivul, salvarea de la retrogradare. Un fotbal fără spectatori este un fotbal sărac, dar noi simțim gândurile lor bune, suportul lor. Noi vom face totul pentru ca echipa să rămână în Liga a 2-a”, a spus Dorinel Munteanu la Radio Reșița.

Dorinel Munteanu, antrenor CSM Reșița, în meciul cu Rapid, în Regie. Foto: George FILIP / Mediafax Foto

Cristian Bobar nu crede că CSM Reșița poate respecta cerințele pentru organizarea cantonamentului, pentru că sunt prea dure  

Dacă Dorinel Munteanu este încrezător că totul va merge bine la echipă, președintele Cristian Bobar e de altă părere. Se teme că regulile pentru organizarea cantonamentelor nu pot fi respectate de echipa sa, pentru că sunt mult prea drastice.

”Nu s-a stabilit nimic concret, deoarece măsurile impuse de către Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății sunt imposibil de respectat la ora actuală. Aceasta nu o spune doar Clubul CSM Reșița, care are cât de cât o bază sportivă bună. Cluburile nu pot respecta nici 60 la sută din ce ne cere prin aceste reguli. A rămas că președintele FRF va mai avea o întâlnire cu cei de la Minister și ne vom reuni, din nou, zilele viitoare. Este posibil să ne reunim în 15 mai, dar tot așa se poate să nu ne reunim, pentru că nimeni nu-și asumă în prezent aceste reguli”, a declart Cristian Bobar pentru Radio Reșița.

CSM Reșița va avea de tras pentru salvarea de la retrogradare. În acest moment, se află pe locul 15, cu 24 de puncte, dar distanța față de locurile care duc în Liga 3 este mică, de numai două puncte. Dacă întrecerea nu va fi anulată și Federația Română de Fotbal va decide ca Liga 2 să se reia, atunci se va merge pe sistemul play-off / play-out. În acest context, echipa lui Dorinel Munteanu va intra în grupa pentru retrogradare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-nu-poate-respecta-recomandarile-impuse-de-frf-pentru-reluarea-antrenamentelor-cristian-bobar-din-punctul-meu-de-vedere-este-stop-joc-sub-orice-forma-noi-raspundem-pentru-tot-ce-19131928

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă