Dorinel Munteanu promite să-i aducă pe jucătorii Reșiței la un nivel fizic bun într-un timp scurt, dar anunță: ”Dacă de pe 15 se reiau antrenamentele, vor fi zece zile foarte grele pentru ei.” Cum scapă de problema accidentărilor

Răzvan STÎNGĂ 06 May. 2020, 11:30 Liga 2
Dorinel Munteanu promite să-i aducă pe jucătorii Reșiței la un nivel fizic bun într-un timp scurt, dar anunță: ”Dacă de pe 15 se reiau antrenamentele, vor fi zece zile foarte grele pentru ei.” Cum scapă de problema accidentărilor

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei CSM Reșița, se bucură de faptul că antrenamentele vor fi reluate după ridicarea stării de urgență. Se gândește la strategia pregătirii, pentru că va avea un timp limitat la dispoziție să facă partea de acumulare cu jucătorii. ”Principalul” afirmă că este nevoie de aproximativ o lună pentru ca fotbaliștii să își intre în ritm, interval pe care Federația Română de Fotbal pare, la prima vedere, că nu îl va da. Totuși, va creiona un program care să rezolve în mare măsură problema, într-o perioadă mai scurtă.

Antrenorul Reșiței nu se teme însă de accidentări 

În discuție sunt aduse posibilitățile ca Liga 2 să reînceapă în prima jumătate a lunii iunie. Cele două luni de pauză în care jucătorii nu au reușit să se antreneze la un nivel apropiat de cel normal nu vor avea urmări negative, chiar dacă nu e suficient timp de pregătire. Dorinel Munteanu spune că șansele ca fotbaliștii să se accidenteze scad cu ajutorul medicamentație.

”Accidentările sunt posibile, dar nu cred că se va ajunge aici. Nu sunt predispuşi la accidentări pentru că aici este şi medicamentaţia şi alţi factori care pot duce la accidentări. Dar poţi să faci două luni de pregătire şi în primul meci te accidentezi, se poate întampla orice la fotbal. Dacă de pe 15 se reiau antrenamentele, vor fi zece zile foarte grele pentru ei.

Am avut dialog cu echipa mea, aleargă 30 de minute în jurul casei şi nu mi-e foarte greu. Cred că avem nevoie de maxim o lună ca să-i aducem la o formă foarte bună. Eu consider că jucătorii n-au pierdut foarte mult dacă o echipă a făcut o pregătire bună în iarnă, în trei-patru săptămâni poţi să-i aduci la o formă buna, nu maximă pentru primul joc, dar la o formă bună”, a declarat Munteanu la TelekomSport.

Se schimbă strategia din sezonul următor. CSM Reșița vrea să promoveze în Liga 1 

CSM Reșița traversa un moment bun în acest început de an în Liga 2, după ce înregistrase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

CSM Reșița are planuri mari începând cu sezonul următor, chiar dacă actualul nu s-a terminat și are emoții în privința retrogradării în Liga 3. Primarul Reșiței, Ioan Popa, a vorbit despre strategia echipei odată cu sfârșitul pandemiei de COVID-19, atât la nivel de lot, cât și la nivel de investiții.

Reșița ar urma să aibă din vară un buget generos, care să îi permită să se bată cu șanse foarte mari la primele poziții în Liga 2. Deja sunt discuții cu doi dintre sponsorii clubului, pentru ca aceștia să mai cumpere câteva procente și să crească și mai mult capitalul.

Echipa va conta și în următorul sezon pe Dorinel Munteanu. Evoluțiile echipei, mai ales după pauza de iarnă, au fost pozitive, astfel că în acest moment nu se aduce în discuție schimbarea la nivelul băncii tehnice.

Eu risc un pronostic și vă spun că într-un an, maxim doi, suntem în Liga 1. Dacă nu s-ar fi întâmplat această dramă, cu COVID, noi acum eram într-un galop de sănătate și de forță. Discutasem deja cu Cristi Bobar să ne aducem un finanțator privat lângă club, pentru că nu poți să activezi în Liga 1, dacă nu ai măcar câteva procente cu un acționariat privat în asociație. Și deja discutasem cu doi dintre cei care ne finanțează la ora actuală, cu sume. Și le-am propus să vină cu unul, doi, cinci la sută, ca să putem să atacăm Liga 1 la anul, spunea primarul Reșiței, Ioan Popa, în urmă cu două săptămâni.

Răzvan STÎNGĂ 06 May. 2020, 11:30 Liga 2
Pe aceeași temă