Florin Ungurianu, fost portar la FC Brașov și Petrolul, descrie situația grea cu care se confruntă Spania: ”E o adevărată tragedie ce se întâmplă. Mulți nu mai ajung la spital, nu mai sunt locuri”

12 Apr. 2020, 17:13 Liga 2
Florin Ungurianu, fost portar la FC Brașov și Petrolul, descrie situația grea cu care se confruntă Spania: ”E o adevărată tragedie ce se întâmplă. Mulți nu mai ajung la spital, nu mai sunt locuri”

Florin Ungurianu (49 de ani), fost fotbalist la echipe importante din România precum FC Braşov, Steaua și Petrolul, s-a stabilit în urmă cu 14 ani în Spania, unde trece prin momente dificile din cauza pandemiei de coronavirus. Situația este una extrem de complicată, pentru că ibericii raportează sute de decese în fiecare zi. Ungurianu cataloghează tot momentul ca fiind o tragedie.

Din precizările fostului fotbalist, spaniolii au luat măsuri drastice, întrucât virusul a scăpat de sub control în orașele mari. Este și cazul Madridului. ”Este o adevărată tragedie ceea ce se întâmplă în Spania. În fiecare se anunţă aproape 1.000 de morţi! Toată lumea este izolată în casă. Eu locuiesc la Castellon, la 10 kilometri de Villareal. Ştiu că sună cinic, dar aici încă este destul de bine, ţinând cont că până acum au murit 50 de persoane, iar peste 7.000 sunt infectate cu acest virus nenorocit. La Madrid situaţia e cu adevărat critică, acolo este focarul. Lumea e disperată, e şi normal când vezi ce se întâmplă în jurul tău. La început lumea nu a luat în serios această pandemie, dar în câteva săptămâni situaţia a devenit alarmantă.

Acum sunt restricţii foarte mari, amenzile sunt uriaşe, iar oamenii au devenit conştienţi de ceea ce trebuie să facă şi ce nu. Spitatele nu mai fac faţă pacienţilor care sunt aduşi în număr tot mai mare. Cei de peste 80 de ani nici nu mai ajung la spitale, pentru că efectiv nu mai sunt locuri! Dacă se luau măsuri severe mai devreme la Madrid, nu se ajungea în această situaţie”, a descris Florin Ungurianu situația din Spania, pentru Monitorul Expres.

Florin Ungurianu: ”În magazine, rafturile erau goale” 

Fostul fotbalist lucrează acum într-o fabrică, iar până în urmă cu câteva zile mergea la muncă:

”Până săptămâna trecută am fost la serviciu. Lucrez la o fabrică de vopsele pentru gresie şi faianţă, la Onda, o localitate aflată la 25 de kilometri de Castellon. Acum stau acasă, sunt variante că vom fi chemaţi din nou la muncă pe 9 aprilie, dar eu cred că această perioadă se va prelungi până la finalul lunii. Ieşim doar o dată pe săptămână la supermarket, păstrăm distanţa, măşti, mănuşi, gel de dezinfectare… Facem cu rândul eu cu soţia, care să iasă cu căţelul afară. Cine s-ar fi gândit că ne vom înghesui care să scoată căţelul la plimbare?

 Aici nu ai nevoie de declaraţie pe propria răspundere, însă dacă ieşi din casă pentru a merge la farmacie sau la cumpărături trebuie să o faci cât mai aproape de domiciliu. Dacă te hazardezi să pleci mai departe, rişti o amendă usturătoare. Regulile sunt foarte stricte. Au fost cam 3-4 zile în care efectiv nu mai găseai nimic în magazine. Erau cozi uriaşe, iar înăuntru rafturile erau goale. Acum totul e ok, magazinele sunt aprovizionate.”

Florin Ungurianu: ”Când am spus colegilor de serviciu că am fost legitimat la Steaua, nu le venea să creadă”

Florin Ungurianu continuă să urmească fotbalul, în special meciurile din La Liga. A văzut de la fața locului opt meciuri între Real Madrid și Barcelona.

”Ţin cu Barcelona de la finala cu Steaua din 86! Când am ajuns în Spania şi am spus colegilor de la serviciu că am fost legitimat la Steaua nu le venea să creadă! Până acum am văzut din tribune opt El Classico. Sunt meciuri cu adevărat speciale. Cu ajutorul unor buni prieteni mai merg la meciurile de acasă ale Barcelonei şi Valenciei. Ultimele meciuri pe care le-am văzut pe viu în acest an au fost Valencia – Betis şi Barcelona cu Real Sociedad. Cred că Primera Division nu se poate relua până în iulie. Şi atunci fără spectatori. Fotbalul va reveni, sunt interese financiare uriaşe”, a mai punctat Ungurianu.

Ungurianu a făcut primii pași în fotbal la Tractorul Brașov, pentru care a și debutat la seniori. S-a făcut remarcat în meciuri după 1990, când a prins transferul la Steaua. Ulterior, a fost împrumutat la mai multe formații, printre care Petrolul Ploiești, Metrom, FC Argeș și FC Brașov. Pentru Steaua nu a apucat să joace, deși a fost păstrat în lot pentru un sezon.

Foto: Monitorul Expres

12 Apr. 2020, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă