Florin Stîngă nu se teme de problemele Astrei: ”Sunt obișnuit!” Obiectivul pe care îl are și cei doi jucători brașoveni pe care i-a adus la fosta prim-divizionară

Adi MARICA 27 Jul. 2021, 12:10 Liga 2
Florin Stîngă nu se teme de problemele Astrei: ”Sunt obișnuit!” Obiectivul pe care îl are și cei doi jucători brașoveni pe care i-a adus la fosta prim-divizionară

În această vară, antrenorul Florin Stîngă (43 de ani) a acceptat oferta celor de la Astra. O adevărată provocare, ținând cont că fosta campioană a României a ajuns în Liga 2, iar tehnicianul brașovean are o misiune dificilă, acea de a reconstrui o echipă aproape din temelii.

Cum patronul echipei, Ioan Niculae, se află în continuare în închisoare, problemele financiare de la Astra sunt principalul obstacol în calea performanței. Un exemplu este faptul că clubul și-a desființat echipa secundă din Liga 3.

Florin Stîngă spune de ce n-a refuzat Astra, deși situația financiară a echipei este grea

Chiar și în condițiile vitrege actuale, Stîngă spune că nu putea rata șansa să antreneze în Liga 2.

”Este un pas înainte în cariera mea de antrenor. Astra este o echipă care a făcut performanță în fotbalul românesc. Nu mă tem de probleme, pentru că sunt obișnuit din perioada în care am activat la ACS SR Brașov. Încercăm să construim o echipă doar cu jucători tineri, să practicăm un joc frumos și să obținem rezultate”, a spus Stîngă pentru Monitorul Expres.

Carlo Danciu și Adrian Stoian, la Astra

Antrenorul Stîngă a reușit să convingă și doi jucători brașoveni să-l urmeze pe la Astra. Este vorba de atacanții Carlo Danciu (21 de ani) și Adrian Stoian (24 de ani).

Cei trei au lucrat împreună la SR Brașov. Stoian a fost antrenat de Stîngă și sezonul trecut, la AFC Odorheiu Secuiesc. Danciu este jucătorul lui Gaz Metan Mediaș, unde până acum a jucat în Liga 3, la echipă satelit, iar acum a fost împrumutat pentru un sezon la Astra.

”Este un pas înainte pentru că la Astra voi avea șansa să joc în Liga a 2-a. Am ales Astra și pentru Florin Stîngă, un antrenor profesionist cu care am lucrat excelent și la Brașov. Îmi propun să marchez cât mai multe goluri, dar cel mai important este să fiu constant în evoluții pentru a ajuta echipa”, a spus Carlo Danciu, citat de Monitorul Expres.

La 24 de ani, atacantul Adrian Stoian este unul dintre veteranii echipei! ”Este un pas înainte și pentru mine este foarte important că am șansa să evoluez profesional. Nu mă sperie problemele financiare. Momentan, nu am familie de întreținut, astfel că pun fotbalul pe primul plan. Mă chinui puțin, dar nu puteam rata șansa să joc în Liga 2”, a spus Stoian.

În prima etapă a campionatului Ligii 2, Astra va juca sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Metaloglobus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-jumatate-dintre-meciuri-vor-fi-televizate-petrolul-poli-iasi-primul-joc-transmis-in-direct-in-editia-2021-2022-partida-steaua-fk-csikszereda-va-19192792

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-cele-sase-echipe-care-nu-s-au-inscris-in-noul-sezon-de-liga-3-desi-isi-castigasera-dreptul-sa-joace-in-campionat-cand-va-fi-anuntata-componenta-celor-zece-serii-19193088

Adi MARICA 27 Jul. 2021, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă