Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, două echipe în oglindă. Analiză interesantă a lui Florin Maxim: ”La fel ca noi”

Andrei PASCU 14 Mar. 2024, 15:34 Liga 2
Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, două echipe în oglindă. Analiză interesantă a lui Florin Maxim: ”La fel ca noi”

Corvinul Hunedoara vrea să își mențină poziția în Liga 2, locul 2, și după ultimul meci din sezonul regular. După victoria din etapa a 18-a, 2-0 cu CFC Argeș, este la două puncte de liderul CSC Șelimbăr, dar la egalitate cu locul 3, Unirea Slobozia.

De altfel, formația din Hunedoara, nou-promovată din Liga 3, are ultima partidă din campionatul regular, din etapa a 19-a, chiar contra Unirii Slobozia, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11:00.

Corvinul Hunedoara vrea să înceapă play-off-ul de pe locul 2

”Principalul” Corvinului, Florin Maxim, a remarcat plusurile pe care le au cei de la Slobozia, că sunt, oarecum, o echipă asemănătoare cu cea pe care o pregătește. Atacurile în benzi și modul aglomerat în care abordează fazele defensive au fost remarcate de Maxim, care a făcut deja analiza video alături de jucătorii săi, înainte de deplasarea lungă.

Antrenorul hunedorenilor a explicat punctual toate plusurile Unirii Slobozia, dar nu a vrut să enumere și lipsurile și minusurile adversarilor, pe care va încerca să le fructifice. Maxim a lăudat oponenta de sâmbătă, pe care o va întâlni, de două ori, după partida din runda a 19-a, și în play-off-ul Ligii 2.

Florin Maxim, analiza partidei Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara

Dacă hunedorenii nu au drept de promovare, Unirea Slobozia, care va începe play-off-ul de pe cel puțin locul 3, este principala favorită la obținerea unui loc care să o urce direct în prima divizie.

E o echipă foarte competitivă Slobozia, combativă, la fel ca noi. Dacă ne uităm în oglindă, e o echipă ca noi, preocupată să joace, cu armele ei, la fel ca noi. E combativă mai ales pe teren propriu, redutabilă.

Ei, în afară de Rusu în poartă și Purece, pot spune că sunt o echipă la fel ca și noi, fără nume, dar cât timp sunt pe locul 3, la egalitate de puncte cu noi, pot spune că și-au făcut treaba. O echipă care are drept de promovare, cu obiectiv. A făcut niște meciuri foarte bune, și la Șelimbăr a reușit să câștige.

Ei sunt redutabili, dar au puncte slabe, pe care sperăm să le fructificăm. Sunt foarte pragmatici, am discutat asta cu băieții la vizionare. Au un joc previzibil, dar îl fac foarte, foarte bine.

Tot timpul duc baloanele în benzi, urc bine cu fundașii laterali, lucrează foarte bine fundașul lateral cu mijlocașul lateral, tot timpul au trei oameni, cel puțin, în careu. În momentul în care pierd posesia sunt o echipă reactivă, încearcă să rămână în presing avansat, iar dacă nu reușesc coboară bine cu toată echipa.

E o echipă care așteaptă în 60 de metri, compactă. Trebuie să fim foarte atenți în momentul în care băgăm mingea între linii. Jucătorii coboară și în 25 de metri, e o echipă bine organizată”, a fost analiza făcută de Florin Maxim înaintea partidei de la Slobozia.

Cine câștigă începe play-off-ul Ligii 2 de pe locul 2

Așadar, în etapa a 19-a din Liga 2, Corvinul Hunedoara are meci pe teren străin, contra Unirea Slobozia. Corvinul e pe locul 2 acum, cu 37 puncte, la egalitate cu locul 3, chiar gruparea lui Adrian Mihalcea.

Apoi, vor urma partidele din play-off-ul Ligii 2, câte 10 pentru fiecare dintre echipele calificate. Nu toate formațiile care vor juca în grupa pentru promovare sunt cunoscute, pe lângă cele două care se întâlnesc sâmbătă și CSC Șelimbăr, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc mai având asigurate biletele. Ultima calificată va fi decisă dintre Gloria Buzău, Chindia Târgoviște și ACSM Ceahlăul.

”Ne aşteaptă un meci dificil, pentru că vom avea în faţă o echipă agresivă, compactă, care joacă foarte bine acasă. Ştim că primesc foarte greu goluri, se apără foarte bine, fac bine faza defensivă, dar dacă noi vom juca, cel puţin la fel de bine ca în prima parte a jocului cu FC Argeş, cred că ne putem impune acolo. Posibil să avem parte de un meci mai închis, ştiu câţiva jucători de acolo, i-am mai întâlnit în trecut, e clar că îşi doresc să ne învingă pentru a ne şi depăşi în clasament, dar, per total, cred că vom avea parte de un meci intens, disputat, cum probabil vor fi toate din play-off”, a prefaţat întâlnirea de la Slobozia și golgheterul echipei Corvinul, Marius Coman.

Interviul acordat de Florin Maxim înaintea partidei Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara

https://www.youtube.com/watch?v=BTTiQ8iQGTA

 

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-eugen-neagoe-antrenor-la-petrolul-la-un-pas-sa-pice-19302791

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-liga-3-convocati-la-nationala-romaniei-u19-19302778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-vrea-victoria-contra-cfc-arges-19302773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterul-care-a-plans-pentru-ceahlaul-rasplatit-de-llullaku-19302759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-dica-dispus-sa-preia-campionii-fc-arges-19302748

Andrei PASCU 14 Mar. 2024, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă