Constantin Schumacher e fair-play, deși CS Mioveni e avantajată direct de calificarea echipelor fără drept de promovare în play-off: ”FRF decide, dar nu cred că e corect”

Andrei PASCU 08 Mar. 2024, 08:21 Liga 2
Constantin Schumacher e fair-play, deși CS Mioveni e avantajată direct de calificarea echipelor fără drept de promovare în play-off: ”FRF decide, dar nu cred că e corect”

Play-off-ul Ligii 2 din acest sezon va avea în componență cel puțin două echipe fără drept de promovare. Vor face parte din grupă CSC Șelimbăr și Corvinul Hundedoara, de altfel primele formații care și-au asigurat matematic prezența.

Constantin Schumacher, antrenor la CS Mioveni, și-a spus părerea despre situația din acest an competițional al diviziei a doua, mai ales că echipa lui are șanse mari să fie și ea parte din play-off.

Constantin Schumacher crede că echipele fără drept de promovare nu trebuie să facă parte din play-off

CS Mioveni este avantajată direct de faptul că formațiile din Șelimbăr și Hunedoara s-au calificat în play-off, pentru că în cazul în care va merge acolo va juca sigur cel puțin baraj cu o formație din SuperLiga României. Cu toate acestea, Schumacher nu crede că este în regulă ca echipele fără drept de promovare să joace în play-off.

El consideră că acestea trebuie să evolueze în play-out, pentru a nu ține locuri ocupate pentru acele entități cu structură care le permite, din punct de vedere legal, să joace mai sus de Liga 2, să poată promova în prima divizie.

Antrenorul Mioveniului, fair-play deși e avantajat: ”Asta e decizia FRF, ea decide, dar nu cred că e corect”

Situația din acest sezon poate fi și mai ciudată, pentru că în play-off mai are șanse de calificare și Steaua, altă formație fără dreptul de a juca în SuperLiga, dar care în ultimii doi ani a terminat întrecerile pe loc de baraj, dar și pe loc direct promovabil.

Sunt sigur că se vor rezolva aceste lucruri în timp. Dar, nici noi nu credem că e normal ca echipele fără drept de promovare să fie acolo, în față. Eu aș fi fost de acord ca echipele care sunt în față (n.r. – cele fără drept de promovare, în cazul de față CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara) să joace pentru alt obiectiv, să fie în play-out, să rămână cu punctele pe care le au acumulate.

Sunt sigur că aceste echipe care sunt în play-off în acest moment au capacitatea să nu retrogradeze. Ar rămâne cu aceleași puncte, au suficiente puncte față de urmăritoare, iar atunci play-off-ul s-ar juca cu echipe care pot intra în Liga 1.

Nu văd normală această situație, sunt două echipe (n.r. – CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara) plus Steaua, dacă va fi acolo. Asta e decizia FRF, ea decide, dar nu cred că e corect”, a spus Constantin Schumacher despre situația din Liga 2, chiar înaintea meciului din etapa a 18-a din Liga 2, cu Steaua.

În acest moment, calificate matematic în play-off sunt CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia. Înainte de startul etapei a 18-a, pe următoarele trei locuri, care vor duce în play-off la finalul sezonului regular, sunt Gloria Buzău, CS Mioveni și ACSM Ceahlăul.

Foto: Corvinul Hunedoara și Valenin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-csc-dumbravita-joaca-in-etapa-18-din-liga-2-19301851

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-rabufnit-conducerea-ca-si-inexistenta-la-cfc-arges-19301839

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-primeste-vizita-stelei-in-etapa-18-din-liga-2-19301844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-are-cuvinte-de-lauda-pentru-cfc-arges-inaintea-meciului-cu-corvinul-19301838

Andrei PASCU 08 Mar. 2024, 08:21 Liga 2
Pe aceeași temă