Florin Maxim, cu lecțiile făcute înainte de meciul tur cu Rijeka. Cum i-a descris pe croați, asemănarea acestora cu Corvinul și plusul pe care îl are echipa sa. ”Vreau să cred cu tărie că putem să facem o figură frumoasă”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 13:33 Liga 2
Florin Maxim, cu lecțiile făcute înainte de meciul tur cu Rijeka. Cum i-a descris pe croați, asemănarea acestora cu Corvinul și plusul pe care îl are echipa sa. ”Vreau să cred cu tărie că putem să facem o figură frumoasă”

Corvinul scrie istorie și în sezonul 2024-2025, momentan cu participarea sa în Europa League, din postura de echipă de ligă secundă din România, iar joi seară, 25 iulie 2024, va debuta în Turul 2 al celei de-a doua competiții intercluburi de pe continent.

Întâlnește, în meciul tur, la Sibiu, de la ora 20:00, formația croată HNK Rijeka, vicecampioană și finalistă a Cupei în țara sa, iar despre acest joc a vorbit antrenorul Florin Maxim.

Din partea adversarilor au oferit declarații înainte de meci antrenorul Zeljko Sopic și fundașul Ivan Smolcic.

Florin Maxim a studiat atent HNK Rijeka: ”Au o echipă solidă, reactivă”

Corvinul a devenit prima echipă din liga secundă din România care a trecut de un tur dintr-o competiție europeană, iar acum se află în fața unei noi duble întâlniri cu o formație care, la prima vedere, din multe aspecte, pornește cu prima șansă de calificare.

HNK Rijeka a terminat sezonul trecut pe locul secund în prima ligă din Croația, iar în Cupă a pierdut dubla întâlnire cu campioana Dinamo Zagreb (0-0 în deplasare și 1-3 acasă).

”Întâlnim o echipă care s-a bătut la campionat până în ultima etapă (n.r. – nu este tocmai așa, fiindcă diferența finală dintre ea și campioana Dinamo Zagreb a fost de opt puncte), o echipă bună, am și urmărit-o cât am putut, în meciurile amicale, plus câteva meciuri din campionat. Ne așteaptă un meci dificil, pentru că este o echipă tânără, cu o medie de vârstă undeva la 24 de ani și șapte-opt luni, o echipă care promovează tineri. Jucătorii lor cei mai importanți, Tonija Fruka, un jucător tânăr… Au o echipă solidă, reactivă, dar avem și noi armele noastre și sperăm să facem un joc bun”, a fost prima declarație a lui Florin Maxim despre croați.

Rijeka, precum Corvinul… ”Joacă un sistem ca al nostru”

Antrenorul Corvinului a făcut și o comparație între Rijeka și Paksi FC, vicecampioana Ungariei și deținătoarea Cupei de care a trecut în Turul 1 cu scorul general de 4-2, după 4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu. Maxim vede trupa croată mai aproape de modul de joc echipei sale.

”Va fi un cu totul altfel de meci (n.r. – prin comparație cu cele cu Paksi FC). E o echipă care joacă un sistem ca al nostru, e reactivă, care știe să alterneze faza de posesie cu faza de non-posesie, dacă vreți. E o echipă foarte reactivă, care știe ce are de făcut în momentul recuperării și plecării pe tranziție pozitivă. E o echipă periculoasă, cu talie, care îți poate pune probleme și la faza fixă, dar, cum am mai spus-o, au și ei punctele lor vulnerabile, pe care sperăm să le speculăm la ora jocului.

Vom juca primul meci acasă și e clar că acum trebuie să fim echilibrați, pentru că Rijeka știe să absoarbă și o presiune a adversarului, știe să sufere ca echipă, știe să îți pună probleme. Am studiat-o foarte bine și în funcție de adversar se pliază și știe să speculeze. Vreau să cred cu tărie că putem să facem o figură frumoasă”, a spus Maxim.

Datori și nu prea față de spectatori!

Foarte nemulțumit după jocul retur cu Paksi FC, în ciuda calificării mai departe în Europa League, Florin Maxim a fost întrebat acum dacă echipa sa se simte datoare față de spectatori.

Acesta a readus aminte că echipa a făcut un salt spectaculos în fotbalul românesc în ultimii ani, iar ceea ce trăiește acum este mai mult decât și-ar fi imaginat cineva inclusiv cu un an în urmă. Din acest motiv, Maxim crede că echipa sa nu este datoare, chiar dacă nu o spune în acest mod.

”(…) Noi, în momentul venirii la Hunedoara, nici măcar nu ne numeam Corvinul, ci CS Hunedoara. Am reușit împreună să transformăm această echipă, și când spun transformăm mă gândesc la numărul de suporteri, ceea ce a produs această echipă, emulația din jurul ei. Normal că la fiecare meci suporterii vin alături de noi și, cumva, suntem datori să le răsplătim încrederea, suportul. Dar eu cred că și în meciul retur cu Paksi, ținând cont că a fost o dublă, ne-am calificat și trebuie să învățăm ce e de învățat din acel meci”, a spus antrenorul Corvinului.

Un plus pentru Corvinul: ”Jucăm acasă, suntem la al patrulea meci oficial, iar asta s-ar putea să conteze”

Altfel, înainte de meciul cu HNK Rijeka, Florin Maxim a spus că nu are probleme de lot și speră să fie inspirat în alegerile pe care le va face.

Antrenorul trupei hunedorene crede, pe de altă parte, și faptul că echipa sa are un mic avantaj înaintea acestui joc tur, fiindcă evoluează acasă, dar și pentru că are deja trei meciuri oficiale, spre deosebire de niciunul al croaților.

”Nu avem nicio problema, toată lumea e aptă și sper să fiu inspirat în alegerea primului 11 și jucătorii care vor intra, 100 la sută vom avem nevoie de toți, pentru că aici s-ar putea să avem noi un plus. Jucăm acasă, suntem la al patrulea meci oficial, iar asta s-ar putea să conteze, pentru că nu e foarte simplu să vii din perioada de pregătire și intră direct într-un meci oficial, un meci în deplasare. Dar, încă o dată, cu suportul publicului noi trebuie să fim liniștiți, să ne ținem de plan. Când am venit la Hunedoara, am plecat de la 200-300 de suporteri și acum am reușit să facem împreună să atragem atenția asupra noastră și e de datoria noastră să o ducem mai departe”, a mai spus Florin Maxim.

  • Manșa tur a partidei Corvinul – HNK Rijeka, din cadrul Turului 2 al Europa League, se dispută joi, 25 iulie 2024, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Declarațiile lui Florin Maxim înainte de meciul tur cu HNK Rijeka și imagini de la antrenamentul oficial al Corvinului:


Foto: Emil-Sebastian Popescu / Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă