Florin Ilie visează frumos și vrea să promoveze cu UTA de pe prima poziție. Fundașul central ar câștiga pentru a doua oară campionatul Ligii 2: ”Am mare încredere în mine. Cred cu tărie că începe să se vadă rodul muncii anterioare”

Răzvan STÎNGĂ 23 May. 2020, 17:05 Liga 2
Florin Ilie visează frumos și vrea să promoveze cu UTA de pe prima poziție. Fundașul central ar câștiga pentru a doua oară campionatul Ligii 2: ”Am mare încredere în mine. Cred cu tărie că începe să se vadă rodul muncii anterioare”

UTA Arad este principala favorită la accederea în Liga 1, la finalul sezonului de Liga 2. Fundașul central Florin Ilie (27 de ani) își dorește să pună umărul la îndeplinirea obiectivului, chiar dacă șansele arădenilor au mai scăzut odată cu adoptarea variantei play-off-ului. Astfel, mini-campionatul celor mai bune șase echipe va începe cu jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului. UTA este pe primul loc și are cel mai mult de suferit.

Florin Ilie: ”Ar conta enorm această promovare, cred că merit acest lucru” 

Florin Ilie este însă optimist și spune că echipa lui a făcut un campionat foarte bun până acum, iar probabilitatea promovării, chiar și în contextul play-off-ului, este mare. Fundașul de 1.88 m speră să bifeze a doua promovare în Liga 1, după cea obținută în 2012, cu Politehnica Timișoara.

”Ar conta enorm această promovare și cred că merit lucrul ăsta, deoarece în ultimii ani am jucat la echipe care au fost mereu în fruntea clasamentului, dar nu am reușit să ne impunem. Am mare încredere în mine, cred cu tărie că începe să se vadă rodul muncii anterioare și sper ca de data aceasta să mă mențin pe prima scenă”, a declarat Florin Ilie pentru Ziarul Unirea, care a comentat și pe baza înjumătățirii punctelor, care a născut o serie de reacțiie pro și contra din partea echipelor care vor lua startul în play-off.

UTA va intra în play-off cu 25 de puncte, cu cinci peste următoarele clasate, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Florin Ilie ar fi vrut ca Liga 2 să continue așa cum s-a stabilit la începutul stagiunii, adică să se dispute toate etapele rămase.

”Nu mi se pare normală această decizie. Din punctul meu de vedere cred că cel mai corect era să se joace pâna la capăt, adică toate cele 14 etape rămase. Nu era o diferență foarte mare de puncte între locul 2 și locul 10, era normal ca toate echipele să aibă o șansă și cred că era destul timp pentru a se disputa toate rundele.

 Zic asta pentru că am mai trăit, în toamnă, o astfel de experiență cu meciuri din trei în trei zile. Trebuie sa respectăm decizia luată chiar dacă s-au injumătățit punctele și am ieșit cel mai nedreptățiti. Vrem să ne ridicăm din nou nivelul și să demonstrăm pe teren, cum am făcut-o până acum și, bineînțeles, să ne atingem obiectivul impus, promovarea. Am foarte mare încredere în tot colectivul și sunt sigur că ne vom bucura la final alături de suporteri pe noul stadion”, a mai precizat fundașul central născut la Alba Iulia.

  • Florin Ilie a venit la UTA Arad în iulie anul trecut, de la Sportul Snagov. În acest sezon a evoluat în 23 de meciuri, a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. Anterior, el a mai jucat pentru Unirea Alba Iulia, Politehnica Timișoara B, Politehnica Timișoara, Concordia Chiajna, Corona Brașov, Gaz Metan Mediaș, FCM Baia Mare, Luceafărul Oradea, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș și CS Mioveni.

UTA Arad, victorii pe linie în ultimele patru meciuri din Liga 2 

Varianta play-off-ului acceptată de majoritatea cluburilor din Liga 2, din cele trei variante propuse de Federația Română de Fotbal, va alinia la start cele mai bune șase echipe, conform clasamentului din acest moment. UTA Arad va participa în competiție alături de CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid. În play-off, fiecare echipă va disputa câte cinci meciuri, primele trei clasate vor juca trei partide pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce ultimele trei, două acasă și trei pe teren străin.

UTA Arad a avut un parcurs cu puțini pași greșiți. În 23 de meciuri, a înregistrat 15 victorii, cinci egaluri și trei înfrângeri. Ultimul eșec datează din urmă cu cinci runde, când a cedat la limită pe terenul echipei Dunărea Călărași, 0-1.

În acest an, arădenii au câștigat toate cele trei confruntări: 6-0 cu FK Csikszereda pe teren advers, 3-0 cu Ripensia Timișoara pe teren propriu și 3-0 la masa verde cu Sportul Snagov.

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-intampla-daca-echipele-vor-anunta-cazuri-de-covid-19-anuntul-lui-razvan-burleanu-exclusiv-19133394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-orasului-targu-jiu-drege-busuiocul-in-conflictul-cu-pandurii-s-ar-putea-sa-venim-cu-o-modificare-si-sa-le-acordam-gratuitate-pentru-folosirea-bazei-sportive-19133390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-sandoi-vede-uta-cu-prima-sansa-la-promovare-si-spune-pe-cine-isi-doreste-pe-urmatoarele-doua-pozitii-in-play-off-ul-ligii-2-sa-fiu-sincer-astea-sunt-preferatele-mele-19133128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-uta-au-trecut-cu-bine-si-de-vizitele-medicale-obisnuite-laszlo-balint-trebuie-sa-planificam-totul-in-cele-mai-mici-detalii-19133311

 

Răzvan STÎNGĂ 23 May. 2020, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă