Florin Fabian, în gardă înainte de meciul cu FC Brașov: ”E o echipă de luat în seamă.” Ripensia nu se poate baza pe Gavra

Autor: Anda DELIU Publicat: 18 Mar. 2022, 15:51 Liga 2
Florin Fabian, în gardă înainte de meciul cu FC Brașov: ”E o echipă de luat în seamă.” Ripensia nu se poate baza pe Gavra

Ripensia Timișoara debutează în Grupa B din play-out-ul Ligii 2 cu un meci acasă cu FC Brașov, sâmbătă, de la ora 11:00. Chiar dacă bănățenii sunt pe locul 3 din 7 în grupă, antrenorul Florin Fabian consideră că retrogradarea nu e încă jucată și vrea ca echipa să abordeze serios acest meci.

FC Brașov, schimbată în bine în iarnă, crede Florin Fabian

Echipa brașoveană a încurcat intrarea în play-off a celor de la FK Miercurea Ciuc și se poate spune că a progresat față de prima parte a sezonului, chiar dacă în cele trei jocuri din 2022 a luat doar două puncte. Cel puțin asta consideră Florin Fabian, antrenorul Ripensiei.

”Întâlnim o echipă care e schimbată față de sezonul de toamnă, din punctul meu de vedere. E o echipă care joacă la rezultat foarte bine în deplasare. Au o organizare bună de joc. Dacă luăm în considerare cele două rezultate de egalitate de la Iași, de la Miercurea Ciuc, din etapa trecută. E o echipă de luat în seamă și sper să putem să abordăm jocul de maniera în care să putem să-i surprindem și să desfacem o apărarea supra-aglomerată, dacă vor aborda și ei jocul la fel cum au făcut-o în meciurile trecute”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Cu 11 puncte peste FC Brașov, Ripensia nu e relaxată

Ripensiștii au 10 puncte în fața echipei de pe loc de baraj din grupă, ocupat chiar de FC Brașov. Fabian spune însă că în grupă se pot schimba multe.

”Nu știu dacă e o diferență. Din punctul meu de vedere, încă nu e campionatul terminat. Cel puțin din vedere teoretic. Dar noi ne dorim să câștigăm, pentru noi în primul rând. Jucăm acasă și vreau să câștigăm meciurile de acasă. Vreau să prestăm un joc bun, de calitate, și, bineînțeles, jucătorii să crească din punct de vedere valoric, pentru că, de exemplu, Cosmin Gladun e convocat la lotul național U20”, a punctat Florin Fabian.

Cristian Gavra are ruptură musculară

Venit târziu la echipă, cumva poate previzibil, Cristian Gavra a făcut ruptură musculară și nu va putea fi folosit. El va fi singurul indisponibil al Ripensiei.

”Eu mă așteptam ca Cristi Gavra să aibă probleme din punct de vedere muscular. În momentul în care nu faci o pregătire de iarnă, nu ai un joc amical de pregătire, pot apărea astfel de leziuni. Cu toate că noi am încercat să-l menajăm, nu am jucat cu el de la început, a intrat prima dată mai puțin. Dar se pare că ritmul jocului l-a făcut să sufere acea leziune musculară. Să sperăm că după întreruperea campionatului să-l avem”, a spus antrenorul despre situația atacantului.

Cu 25 de puncte, Ripensia e pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. FC Brașovul are 14 puncte și e pe locul 5, de baraj de menținere. Meciul dintre aceste două echipe se va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara, în prima etapă din play-out.

În startul campionatului regular, cele două echipe s-au întâlnit la Timișoara, în etapa a 4-a. Atunci a fost 1-1, brașovenii reușind egalarea prin golul lui Horia Popa din penalty, în minutul 56, după ce pentru Ripensia înscrisese Denis Golda în minutul 29.

Foto: Ripensia Timișoara

Autor: Anda DELIU Publicat: 18 Mar. 2022, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă