Ripensia începe play-out-ul cu FC Brașov, acasă. Ce spune antrenorul Florin Fabian de program

Anda DELIU 14 Mar. 2022, 16:34 Liga 2
Ripensia începe play-out-ul cu FC Brașov, acasă. Ce spune antrenorul Florin Fabian de program

Ripensia Timișoara va juca în Grupa B de play-out a Ligii 2 și va sta în runda a treia a competiției. Antrenorul Florin Fabian spune că faptul că echipa va avea două pauze apropiate îi displace puțin, în rest, nu avea preferințe privind tragerea la sorți pentru stabilirea programului play-out-ului.

Florin Fabian are și o nemulțumire privind programul din play-out al Ripensiei

Ripensia va juca cu Brașov, apoi este pauza din primele două ligi pentru programul echipei naționale. Roș-galbeni vor merge în 2 aprilie la Giurgiu, iar apoi vor sta din nou, fiindcă le vine rândul să nu joace, având în vedere că în play-out grupa are doar șapte participante.

”Nu am avut nicio preferință la tragerea la sorți. Singurul inconvenient ar fi cele două întreruperi de câte două săptămâni, înainte, respectiv după meciul cu Astra. Ar putea apărea o deconectare a jucătorilor, ceea ce ne poate scoate puțin din ritmul de competiție. Dar, sper să găsim variante de a umple acest gol cu meciuri de verificare. Îmi doresc să câștigăm fiecare meci, începând cu cel de sâmbătă și echipa să crească atât colectiv cât și individual. Acesta este obiectivul nostru, vrem să arătăm că Ripensia este o echipă valoroasă și să joace ceea ce doresc eu!”, spune antrenorul Ripensiei, Fabian.

Ripensia are următorul program în play-out: FC Brașov (acasă, 19 martie), Astra (deplasare, 2 aprilie), în etapa a a 3-a stă, FC Buzău (acasă, 16 aprilie), Unirea Constanța (deplasare, 22 aprilie), Unirea Dej (acasă, 30 aprilie) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare, 7 mai).

Ripensia joacă în prima etapă a play-out-ului, Grupa B, cu FC Brașov, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Electica din Timișoara.

  • 25 de puncte are stânse Ripensia din sezonul regular, cu care începe Grupa B a play-out-ului Ligii 2 de pe locul 3, fiind aproape salvată de la retrogradare. Primul adversar, FC Brașov, e pe locul 5, de baraj de menținere, cu 14 puncte.

Trei etape, Ripensia și Poli vor juca simultan acasă

Deși FRF are prevăzut în regulament ca echipele din același oraș să nu joace simultan acasă, dar la tragerea pentru play-out, unde au fost prezenți secretarul general adjunct al FRF Gabriel Bodescu și Mihai Andrieș, din partea Departamentului de Competiții, cei doi nu au mai ținut cont de regulă.

”În cazul în care mai multe cluburi au sediul social în aceeași localitate sau care au dreptul de a organiza jocurile pe același teren, se va întocmi programul în aşa fel încât echipele cluburilor respective să joace alternativ pe teren propriu, pentru ca în aceste localităţi să fie asigurat un program competiţional echilibrat”, se arată în ROAF, la Articolul 10, alineatul 4.

Echipele pot să se programeze în zile diferite sau la oră diferită doar dacă acceptă adversarul sau doar dacă televiziunile deținătoare de drepturi TV aleg să le transmită meciul și să-l mute la ora la care doresc ele. Altfel, puținii fani care mergeau la meciurile ambelor formații timișorene își vor lua, pe românește, țeapă în acest play-out.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-b-a-play-out-ului-ligii-2-unirea-constanta-fc-brasov-meciul-care-decide-cine-retrogradeaza-si-cine-merge-la-baraj-se-joaca-in-etapa-a-3-a-19223271

Anda DELIU 14 Mar. 2022, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă