FC Brașov, start pe ”Electrica” în play-out, contra Ripensiei! Călin Moldovan: ”Dacă nu reușim să prindem nici locul de baraj înseamnă că nici nu are rost să mai vorbim de Liga 2”

Adi MARICA 18 Mar. 2022, 11:05 Liga 2

FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, la Timișoara, pe stadionul Electrica, cu Ripensia, în prima etapă a play-out-ului Ligii 2, Grupa B. Trupa antrenată de Călin Moldovan e pe locul 5 în această serie, cu 14 puncte, iar bănățenii se află pe poziția a 3-a, cu 25 de puncte.

Călin Moldovan, înainte de startul play-out-ului Ligii 2: ”Avem pretenții de la noi”

Antrenorul Călin Moldovan spune că echipa sa este pregătită pentru cele șase finale din play-out, unde trebuie să urce cel puțin un loc mai sus, pentru a scăpa de barajul de evitare a retrogradării.

”Suntem pregătiți pentru acest play-out în care mai avem de disputat șase meciuri. Diferența de puncte dintre noi și prima echipă aflată deasupra noastră este de 10 puncte (n.r. – față de Viitorul Pandurii). Mai sunt puse în joc 18 puncte în acest play-out, astfel că ne vom juca șansa până la capăt. Matematic suntem mai aproape de baraj decât de locul ce asigură rămânerea directă în Liga a 2-a. Cu tot respectul pentru Unirea Constanța, dacă nu reușim să prindem nici locul de baraj înseamnă că nici nu are rost să mai vorbim de Liga a 2-a. Avem pretenții de la noi, ne aflăm într-o situație grea în clasament, dar lucrurile decurg spre bine, astfel că nu avem voie să ne gândim la altceva decât la salvarea de la retrogradare. Cu Ripensia va fi un meci specific de deplasare și este clar că avem nevoie de victorie. Ripensia este o echipă solidă, grea a campionatului, dar au și ei probleme în ofensivă. Important este să câștigăm și apoi ne vom putea face calcule”, a spus Călin Moldovan.

Față de meciul cu Miercurea Ciuc (scor 1-1), ultimul din sezonul regular, în care antrenorul Călin Moldovan a făcut mai multe schimbări în primul 11, pentru partida cu Ripensia cel puțin două schimbări vor fi în garnitura de start. Iulian Drăgoi și Bogdan Piper, titulari în meciul cu ciucanii sunt suspendați și nu vor face deplasarea la Timișoara.

”Limoniu” oferă condiții la Alba Iulia

Delegația brașoveană a plecat ieri la Alba Iulia, unde astăzi echipa se va antrena pe stadionul Cetate (foto).

Născut la Cugir, în Alba, Ioan Mărginean, președintele FC Brașov, s-a ocupat de toate detaliile acestei deplasări. După antrenamentul de astăzi, echipa își va conțină drumul spre Timișoara.

Miercuri, după antrenament, jucătorii brașoveni au avut o ședință cu ”Limoniu” la care a participat și consilierul local Sebastian Bădulescu. Jucătorii au fost încurajați înaintea startului play-out-ului, însă nu au primit nicio veste concretă în ceea ce privește restanțele salariale.

Multe schimbări în tabăra Brașovului față de meciul precedent cu Ripensia

În startul campionatului regular, cele două echipe s-au întâlnit la Timișoara, în etapa a 4-a. Atunci a fost 1-1, brașovenii reușind egalarea prin golul lui Horia Popa din penalty, în minutul 56, după ce pentru Ripensia înscrisese Denis Golda în minutul 29.

Față de acel meci, lotul lui FC Brașov a suferit modificări majore, Sburlea, Sabău, Iulian Roșu, Iurcu și Codrea au fost îndepărtați de la echipă, portarul Cezar Lungu se antrenează separat, iar antrenorul Ilie Stan a fost demis după etapa a 9-a.

”Fiecare joc are istoricul lui. Față de meciul în sezonul regular, în ambele echipe sunt multe modificări”, a punctat antrenorul Brașovului.

Și Ripensia are un noul antrenor, pe Florin Fabian, după ce la precedentul joc cu FC Brașov pe bancă stătea Cosmin Petrescu. Din primul ”11” utilizat atunci de echipa timișoreană acum nu mai este la club Coulibaly, în timp ce Andrei Macrițchii este accidentat de o lungă perioadă de timp.

Moldovan vede ”partea plină a paharului”

În primele trei meciuri din 2022, FC Brașov nu a obținut decât două puncte, ambele în deplasare, 1-1 cu Poli Iași și 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, în timp ce pe teren propriu elevii lui Călin Moldovan au pierdut cu 0-2 meciul cu Metaloglobus.

Antrenorul brașovean vede partea plină a paharului și a menționat că echipa ajunge mai ușor în fața porții. ”Partea plină a paharului este că am avut situații mari de gol în fiecare joc și este bine că ajungem acolo față de sezonul de toamnă când ajungeam foarte greu la poarta adversă. Rămâne o problemă că nu reușim să concretizăm, dar sunt convins că vom începe să și marcăm”, a spus Moldovan.

Eduard Lambrinoc, convocat la lotul U18 al României

Altfel, selecționerul Daniel Oprescu a anunțat lotul pentru stagiul de pregătire pe care naționala masculină U18 A României îl va desfășura în Turcia la finalul lunii martie. Oprescu l-a convocat pentru această acțiune si pe atacantul echipei FC Brașov Eduard Lambrinoc.

Lambrinoc a fost achiziționat de FC Brașov în această iarnă, de la Olimpic Cetate Râșnov, iar mijlocașul de 17 ani a fost utilizat ca titular în toate cele trei jocuri disputate de FC Brașov în acest început de an, cu Poli Iași (1-1), Metaloglobus (0-2) și FK Miercurea Ciuc (1-1), doar cu bucureștenii fiind integralist, însă contra ciucanilor a reușit să înscrie golul egalizator și care i-a adus echipei sale un punct nesperat.

”Sunt bucuros pentru această convocare, înseamnă că munca și prestațiile mele au fost apreciate și voi merge optimist acolo, cu gândul că vom câstiga ambele meciuri împotriva Turciei!”, a spus Eduard Lambrinoc despre convocarea sa.

Reunirea lotului naționalei U18 a României este programată pentru data de 19 martie, iar plecarea spre Turcia va fi o zi mai târziu. Echipa națională U18 va disputa două jocuri amicale contra Turciei U18, pe 23 martie și 25 de martie. La revenirea în țară, tricolorii vor mai avea un meci amical, urmând ca adversarul să fie anunțat ulterior.

Declarațiile făcute de Călin Moldovan înainte de Ripensia – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=VxrTbkjlKOs

Foto: Leczki Jozsi și Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-incepe-play-out-ul-la-timisoara-cu-ripensia-calin-moldovan-nu-se-poate-spune-ca-este-o-tragere-la-sorti-buna-sau-rea-vor-fi-meciuri-de-care-pe-care-19223335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-pierde-litigii-pe-banda-rulanta-la-frf-alti-doi-jucatori-trebuie-sa-si-primeasca-banii-de-la-clubul-prezidat-de-ioan-marginean-19223462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-nu-scapa-de-emotiile-procesului-de-la-tas-unde-s-a-dictat-o-a-doua-amanare-in-cazul-modului-in-care-a-facuta-cesionarea-locului-in-liga-2-19223405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-din-lotul-convocat-pentru-urmatoarea-actiune-a-nationalei-u18-din-liga-2-si-liga-3-selectionerul-daniel-oprescu-pregateste-campania-de-calificare-la-euro-2023-19223510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

Adi MARICA 18 Mar. 2022, 11:05 Liga 2
Pe aceeași temă