Florin Fabian e convins că poate face minuni la Ripensia: ”Jucăm acasă și vom lua trei puncte.” Antrenorul dorește să impună presei întrebările

Anda DELIU 29 Oct. 2021, 18:26 Liga 2
Florin Fabian e convins că poate face minuni la Ripensia: ”Jucăm acasă și vom lua trei puncte.” Antrenorul dorește să impună presei întrebările

Antrenorul Florin Fabian este mulțumit de ce a găsit la noua sa echipă, Ripensia, și e foarte optimist că la meciul cu Buzăul lui Cristian Pustai timișorenii vor învinge. Foarte încrezător în el, poate chiar puțin cam mult, după câteva antremante, Fabian e deja convins că echipa va juca cum dorește el duminică.

Fabian preferă să își laude jucătorii și să nu analizeze meciul

În fața celor doi ziariști prezenți la conferința de presă, dintre care unul corespondentul Liga2.ro, Florin Fabian a început, după declarații, să cenzureze întrebările și a spus că nu dorește să analizeze meciul cu FC Buzău din perspectiva adversarului și nici nu dorește să vorbească despre tactică.

”Întâlnim o echipă situată pe un loc de play-off, cu un antrenor experimentat. Au în compoennță jucători de calitate, mulți trecuți prin Liga 1, dar nu mi-e frică de nicio echipă, cred că am mai zis lucrul acesta, și asta încerc să transmit și echipei, o mentalitate de creștere, de învingător, și sper ca băieții să înțeleagă că, din punctul meu de vedere, sunt o echipă de prima parte a clasamentului. I-am văzut săptămâna aceasta, am luat un prim contact cu ei, așa. Am încercat să le cunosc cât mai bine profilul să pot să-mi fac o idee despre ceea ce vreau să imprim echipei, un stil propriu. Pot să vă spun că am rămas surprins plăcut de implicarea lor și de receptivitate, exact ceea ce le ceream. Vreau să fim concentrați pe stilul lor de joc. O să ne luăm măsuri și în ceea ce privește adversarul. Știm punctele lor forte, știm punctele lor slabe, dar vreau ca jucătorii să înțeleagă că mergem să câștigăm orice meci”, a spus antrenorul sătmărean, care la finalul declarațiilor a cerut presei să nu mai pună întrebări despre tactică și adversar.

Noul antrenor al Ripensiei e sigur de victorie cu FC Buzău

Pentru acest meci e incert Mădălin Sturzu, iar la Ripensia rămâne accidentat Mihai Ene. Florin Fabian vrea o mentalitate de învingător de la echipa sa.

”Nu este un favorit. Jucăm acasă și vom lua trei puncte. Așa transmit băieților și asta vreau să le transmit băieților. E și meciul meu de debut, dar nu neapărat asta, ci pentru că venim după un rezultat pozitiv și trebuie să continuăm cu un rezultat pozitiv. Moralul e sus, atmosfera e foarte bună și sunt convins că bîieții vor face tot ceea cele vor sta în puțină să câștigăm. Săptămâna aceasta am încercat să transmit unele din principiile mele de joc, în special pe parte ofensivă. Am zis că treptat o să impun anumite principii. Probabil vor fi schimbări și în echipa de start și în modul de abordare a jocului”, a mai spus Fabian.

Ripensia e pe locul 10 înaintea etapei a 12-a, cu 13 puncte. FC Buzău e pe locul 5, cu 21 de puncte și vine după meciul din optimile Cupei României cu Dunărea Călărași, câștigat acasă, miercuri, cu 3-0. Din acest motiv, partida de la Timișoara, de pe arena Electrica, a fost programată duminică, de la ora 11:00.

Fabian vrea să cenzureze întrebările presei timișorene și amenință jurnaliștii non-obedienți cu refuzul la dialog

Întrebat de unul dintre ziariști despre Olimpia Satu Mare, club din orașul său natal la care nu activează în prezent, Fabian a început să vorbească, mult mai dornic decât atunci când a fost întrebat de meciul de duminică. De altfel, Florin Fabian a fost extraordinar de șocat de ce la conferințele sale de presă, două până acum la Timișoara, au venit doar doi ziariști.

Antrenorul a criticat și lipsa de infrastructură de la Timișoara, uitând complet că vine de la Recea, unde a existat cel mai penibil teren din Liga 2 și cu siguranță nu era plin de presă care să-l întrebe pe antrenor doar ce dorește.

Fabian a amenințat corespodentul Liga2.ro, care i-a pus în vedere că nu poate condiționa ce întrebări să i se adreseze, că nu va mai vorbi cu publicația, deși ziarul nu a solicitat până acum niciun material cu antrenorul, ci doar a dar curs la invitațiile de conferințe de presă ale clubului.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cristian-pustai-fara-mila-si-in-cupa-romaniei-in-fata-fostei-sale-echipe-e-doar-numele-de-ea-ne-am-calificat-fara-emotii-ce-si-ar-dori-pentru-faza-sferturilor-si-planurile-pentru-19207487

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-a-inceput-treaba-la-ripensia-am-venit-la-un-club-de-traditie-cu-pretentii-obiectivele-pe-care-le-are-antrenorul-satmarean-19207268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-din-nou-in-deschiderea-etapei-de-liga-2-tot-intr-un-derby-al-rundei-doua-meciuri-au-suferit-modificari-de-program-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-partidele-televizate-19207287

Anda DELIU 29 Oct. 2021, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă