Florin Acsinte a plecat de la Rapid și dă vina pe conducere pentru că nu s-a mai semnat contractul, deși era dorit de Iencsi. ”Unele persoane au fost influențate de alți «factori»”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2020, 15:18 Liga 2
Florin Acsinte a plecat de la Rapid și dă vina pe conducere pentru că nu s-a mai semnat contractul, deși era dorit de Iencsi. ”Unele persoane au fost influențate de alți «factori»”

Florin Acsinte (33 de ani) nu va semna un contract cu Rapid, echipă cu care s-a aflat în cantonament și unde era dorit în lotul pentru noul sezon de Liga 2 de antrenorul Adrian Iencsi. În ciuda faptului că fundașul dreapta botoșănean cu zeci de meciuri la prima ligă se afla ”din punct de vedere fizic și sportiv la parametri foarte mari”, după cum singur afirmă, acesta nu a fost menținut și explică printr-o postare pe pagina sa de Facebook motivul.

Florin Acsinte: ”Unele persoane din conducere au fost influențate de alți «factori»”

Acsinte susține că ”unele persoane din conducere au fost influențate de alți «factori», care nu au nici o legătură cu sportul”, astfel că nu s-a putut ajunge la un acord privind semnarea unui contract între el și Rapid.

”Primesc foarte multe mesaje din partea suporterilor Rapidului și nu numai, prin care sunt întrebat dacă este adevărat că am fost în cantonament cu ei și dacă voi semna.
Am fost cu Rapid în toată perioada lor de cantonament, m-am antrenat alături de ei, am făcut testele medicale și toate fiind în regulă. Din punct de vedere fizic și sportiv am fost la parametri foarte mari, chiar dacă timp de 1 an de zile am dorit să fiu un sprijin pentru familie, să le fiu mai aproape, urmare a faptului că familia noastră s-a mărit.
Am fost dorit de către antrenor și țin să îi mulțumesc pe această cale, însă, unele persoane din conducere au fost influențate de alți „factori”, care nu au nici o legătură cu sportul, motiv pentru care nu am putut ajunge la un acord privind semnarea contractului. Vă pup. Doamne ajută!??, a spus Florin Acsinte pe pagina sa socială.Acsinte nu a precizat care sunt acești ”factori”, astfel că putem trage singuri concluzii. Unul ar fi că jucătorul n-a mai jucat de un an de zile, după ce ultima dată a evoluat la FC Hermannstadt în barajul de menținere în Liga 1 cu ”U” Cluj, din vara trecută. Însă acesta ar fi un factor sportiv. Altul, nesportiv, ar putea fi că la începutul anului a intra în politică, fiind numit vicepreședinte al ALDE Botoșani, postură din care avea să demisioneze după câteva luni, după ce prietenul său, cel care îl convinsese să intre în politică, a ieșit din cursa electorală pentru primăria Botoșani. E cunoscut faptul că Rapid este susținută și îl are ca părinte al proiectului pe primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache, care face parte din PSD.

Ultima dată a jucat în urmă cu un an. Între timp a intrat și a ieșit din politică și s-a făcut vlogger

Florin Dorin Acsinte a început fotbalul la FC Botoșani, iar în 2009 a fost transferat la Dinamo, unde nu a apucat însă să joace pentru prima echipă a ”câinilor”, ci la formația secundă, care atunci era în Liga 2. S-a întors apoi la Botoșani, echipă cu care a reușit să promoveze în Liga 1 și unde a devenit căpitan. La începutul anului 2016 a ajuns la Pandurii Târgu Jiu, spre finalul anului a trecut la FC Voluntari, iar la începutul anului 2018 s-a întors din nou la FC Botoșani. Zece luni mai târziu a semnat cu FC Hermannstadt, ultima echipă pentru care a evoluat Acsinte. Acsinte a îmbrăcat tricoul echipei sibiene la barajul de menținere în prima ligă cu ”U” Cluj doar 39 de minute, intrând pe final în ambele manșe.

Pe lângă promovarea în Liga 1 cu FC Botoșani, Florin Acsinte are în palmares două trofee cu FC Voluntari, Cupa României și Supercupa, ambele câștigate în 2017, contra Astrei, respectiv Viitorului.

În această vară, după ce s-a retras din politică, Acsinte a devenit vlogger pe YouTube alături de fiica sa.

”Este adevărat că suntem în discuții, dar mai sunt câteva detalii de pus la punct. Nu contează nici partea financiară, nici că e vorba de Liga 2. Dacă e să vin, o fac pentru spiritul clubului și pentru fani. A contat că e vorba de Rapid”, spunea, pentru Liga2.ro, Florin Acsinte, despre posibilitatea de a semna cu Rapid.

Patru transferuri făcute până acum de Rapid și zece jucători la care a renunțat

În această vară, până în acest moment, Rapid a achiziționat cinci jucători pentru noua ediție a Ligii 2.

Giuleștenii l-au mai adus și pe fundașul Radu Crișan, împrumutat de la Astra și care în sezonul recent încheiat a jucat la Dunărea Călărași și UTA. De la FC Voluntari i-a luat pe atacantul Cătălin Țîră, fundașul Mircea Leasă și mijlocașul ofensiv Daniel Benzar, iar de la CFR Cluj l-a împrumutat pe atacantul Alin Fică.

La capitolul plecări, Rapid s-a despărțit de mijlocașul Geani Crețu (20 de ani) și portarul Mihai Popa (19 ani), reveniți la Dinamo, respectiv Astra, cluburile de unde erau împrumutați. În ziua reunirii, giuleștenii și-au încheiat acordurile și cu fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și cu atacantul Brighton Labeau (24 de ani). Ulterior, Saifeddine Alami (27 de ani), Tano Bonnin (30 de ani), Valentin Alexandru (28 de ani) și Paul Copaci (21 de ani) nu au fost luați în calcul de Adrian Iencsi și au fost puși pe lista de transferuri. Momentan, aceștia se pregătesc separat. În lot nu mai este nici Facundo Piriz.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-s-a-reorientat-dupa-anularea-amicalului-cu-csm-slatina-adrian-iencsi-a-organizat-o-partida-scoala-si-a-testat-trei-din-ultimele-achizitii-foto-19145147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miscari-noi-de-trupe-la-rapid-l-a-imprumutat-pe-alin-fica-de-la-cfr-cluj-iar-stafful-tehnic-are-doua-nume-noi-giulestenii-au-anuntat-ca-amicalul-cu-csm-slatina-de-sambata-a-fost-anulat-19145030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matias-roskopf-revine-in-romania-fostul-atacant-al-rapidului-va-fi-adversarul-giulestenilor-in-noul-sezon-a-debutat-cu-gol-la-u-cluj-19145059

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stim-cele-100-de-echipe-care-vor-participa-in-noul-sezon-al-ligii-3-rapid-si-sase-cluburi-din-liga-1-printre-care-dinamo-si-viitorul-si-au-adus-satelitii-in-cel-de-al-treilea-esal-19145094

Marius ANGHEL 23 Aug. 2020, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă