Florentin Petre tună la adresa arbitrajului după remiza Brăilei cu FC Brașov: ”Am avut două penalty-uri neacordate și un gol perfect valabil anulat.” Dacia Unirea a primit alt adversar în Cupa României

Marius ANGHEL 10 Aug. 2021, 14:57 Liga 2
Florentin Petre tună la adresa arbitrajului după remiza Brăilei cu FC Brașov: ”Am avut două penalty-uri neacordate și un gol perfect valabil anulat.” Dacia Unirea a primit alt adversar în Cupa României

Dacia Unirea Brăila a obținut o remiză în primul ei meci în Liga 2 în acest sezon, competiție în care a revenit după doi ani petrecuți în Liga 3. 0-0 a fost scorul înregistrat cu FC Brașov, pe stadionul Municipal din Brăila, după ce în prima etapă pierduse cu 1-3 jocul de la Avrig cu CS Comunal Șelimbăr, în care a condus la pauză.

Dacă după jocul din județul Sibiu n-au fost multe de spus, Dacia Unirea încasând cele trei goluri într-un interval de patru minute, în schimb, după egalul cu Brașovul antrenorul Florentin Petre a ”tunat”.

Florentin Petre acuză arbitrajul lui Vasile Buzea în meciul Brăilei cu FC Brașov

Fostul dinamovist și-a îndreptat tirul în special către arbitri. Vasile Buzea (Buftea) a fost la centru, iar Florian Alexandru Vişan (Galaţi) și Gabriel Ion Catană (Târgovişte) au fost tușieri.

Petre a acuzat arbitrajul ostil al lui Buzea și spune că rezultatul final a fost viciat. Antrenorul susține că echipa sa trebuia să primească două lovituri de pedeapsă, iar golul care a fost anulat a fost valid.

Înainte de pauză, în minutul 42, în urma unei centrări în careul brașovenilor dintr-o lovitură liberă din stânga, Cezar Lungu a ieșit și a reținut fără probleme la 7 metri central, apoi s-a grăbit să degajeze pentru a-și pune echipa pe contraatac, însă a tras direct în piciorul unui adversar, care pusese talpa la 15 metri să blocheze. Din jucătorul Brăilei mingea a sărit în poartă, în gol, însă după câteva secunde arbitrul central nu a validat golul și a dat fault în atac, probabil pentru joc periculos.

”Noi nu am câștigat un punct în partida cu FC Brașov, am pierdut două puncte pe mâna arbitrajului. M-a dezamăgit maniera de arbitraj a centralului, în opinia mea am avut două penalty-uri neacordate și un gol perfect valabil, anulat. Jucătorul nostru era pe retragere, portarul a șutat mingea în el și de acolo mingea a intrat în plasă. Și arbitrii au avut o ezitare, după care au luat decizia eronată. A fost viciere de rezultat. Aveam nevoie de aceste puncte ca de aer”, a spus, după joc, Florentin Petre, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

”Dintr-o jumătate de ocazie trebuie să înscriem la Liga 2”

Și Ilie Stan, antrenorul echipei FC Brașov, crede că jucătorii săi au avut un gol valabil pe finalul partidei, însă acesta a recunoscut că o victorie nu ar fi fost meritată, la cum a decurs meciul. Stan a fost nemulțumit și de suprafața de joc de pe stadionul Municipal din Brăila, catalogând-o drept ”un teren pe care nu se poate juca fotbal în Liga 2”. Ulterior, președintele Ioan Mărginean a transmis că nu mai vrea să audă alibiuri din partea jucătorilor sau antrenorului de la FC Brașov pentru că nu au obținut victoria, acesta dorind să aibă în echipă ”bărbați”.

În schimb, Florentin Petre a considerat că Dacia Unirea ar fi meritat victoria sâmbăta trecută.

”Am întâlnit o echipă bună de Liga a 2-a, cu mari pretenții la o poziție bună în clasament, dar și noi am jucat mult mai bine decât am făcut-o în prima etapă. Meritam victoria. Vreau să felicit băieții pentru jocul ofensiv bun, au jucat așa cum le-am cerut eu. Am ratat de două ori cu portarul, am mai avut ocazii. Dacă în Liga a 3-a din zece ocazii marcam două goluri, în acest eșalon dintr-o jumătate de ocazie trebuie să înscriem. Dar repet, trebuia să câștigăm, am avut gol valabil, anulat”, a mai spus Petre.

Dacia Unirea Brăila nu mai joacă cu Sportul Chiscani în Cupa României, ci mai nou cu Pescăruşul Sarichioi Junior

În etapa a 3-a a Ligii 3, Dacia Unirea Brăila joacă în deplasare la Steaua, în Ghencea, la 14 august, de la ora 11:30.

Echipa lui Florentin Petre trebuia să joace până atunci în Faza a II-a a Cupei României, miercuri, 11 august, cu Pescăruşul Sarichioi Junior, însă FRF le-a reprogramat meciul pentru data de 18 august, de la ora 17:30. Inițial, Brăila trebuia să întâlnească Sportul Chiscani, care trecuse în Faza I cu 2-1 de Pescăruşul Sarichioi Junior, însă câștigătoarea a fost desemnată ulterior la ”masa verde”, turcenilor primind victoria cu 3-0 după ce federalii au descoperit nereguli făcute de brăilenii de la Chiscani.

Foto: Nicușor Lăzărică / Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-a-ramas-cu-un-gust-amar-dupa-primul-punct-obtinut-de-dacia-unirea-braila-in-liga-2-ar-fi-vrut-victoria-cu-fc-brasov-am-avut-jocul-la-discretie-cu-multe-ocazii-can-19195100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-deranjat-de-conditiile-in-care-s-a-disputat-dacia-unirea-braila-fc-brasov-un-teren-pe-care-nu-se-poate-juca-in-liga-2-de-ce-crede-ca-echipa-sa-nu-merita-victor-19194989

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-marginean-si-ilie-stan-au-un-pact-la-fc-brasov-nota-acordata-de-presedinte-echipei-dupa-primele-doua-meciuri-si-indemnul-dupa-explicatiile-egalului-de-la-braila-sa-fim-barbati-19195245

Marius ANGHEL 10 Aug. 2021, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă