Florentin Petre s-a întâlnit cu Gigi Becali pentru a vorbi despre ultima tranșă a transferului lui Chipciu. Secundul Brașovului, ajutat de FCSB-ist cu un tratament costisitor

Marius ANGHEL 28 Apr. 2017, 12:20 Liga 2
Florentin Petre s-a întâlnit cu Gigi Becali pentru a vorbi despre ultima tranșă a transferului lui Chipciu.** Secundul Brașovului, ajutat de FCSB-ist cu un tratament costisitor

Dacă pe plan sportiv „stegarii” gâfâie serios în campionat, unde, după 31 de etape, Grigorie și compania ocupă doar locul 4, situația financiară se poate redresa, cel puțin pentru moment, prin venirea banilor de la FCSB, adică ultima tranșă de bani din contul transferului lui Chipciu la Anderlecht.

Miercuri, Comisia de Recurs a FRF a respins recursul formulat de Sporting Pitești. Mai mult, decizia este definitivă și executorie pe plan intern. Ieri dimineață, oficialii lui FC Brașov s-au prezentat la sediul FRF, au primit hârtia care dovedește câștigarea cazului și au trimis-o mai departe la FCSB.

Telenovelă cu decizia

Aici, surpriză! Valeriu Argăseală le-a spus celor de la FC Brașov că dorește ca FRF să comunice decizia cu o adresă direct FCSB-ului. Oficialii brașoveni au mers din nou la FRF și au cerut ca instituția să comunice decizia Comisiei de Recurs și celor de la FCSB. Acum totul depinde de Argăseală.

Între timp, Țălnar a discutat la telefon cu Gigi Becali, iar Florentin Petre a fost prezent personal la București unde a discutat direct cu patronul celor de la FCSB. „Am discutat cu Gigi Becali, ne-a promis că ne va da banii cuveniți. Mi-a spus că Vali Argăseală se ocupă de acte și dacă totul este legal ne va da banii”, a spus Florentin Petre.

Cum a fost ajutat Petre de Gigi Becali

Surprinzător, Florentin Petre, un simbol al lui Dinamo, are o relație excelentă cu Becali. Mai mult, Florentin Petre a primit, în urmă cu o lună, medicamente în valoare de circa 40.000 de euro, de la Gigi Becali.

Florentin Petre a confirmat întâlnirea cu Becali, dar și ajutorul primit de la acesta în tratamentul hepatitei C. „Am o relație foarte bună cu Gigi Becali. Peste rivalitatea cunoscută dintre Steaua și Dinamo, el este în primul rând om și mie mi-a demonstrat acest lucru. În urmă cu o lună am fost la dânsul, prin intermediul Anamariei Prodan, pentru a discuta despre situația de la FC Brașov. După ce i-am prezentat situația de la FC Brașov și i-am spus că de banii cuveniți din transferul lui Chipciu depinde soarta clubului, el a spus că nu vor fi probleme și când decizia va fi definitivă, va plăti. Apoi am rămas fără cuvinte când dânsul mi-a dat un pachet cu medicamente pentru hepatita C în valoare de circa 40.000 de euro. Știam că are un suflet mare, că a ajutat mii de oameni, dar sincer nu mă așteptam la un asemenea gest. Ce poți să mai spui! Cred că s-a interesat de situația mea, știe că sunt un om cu frica lui Dumnezeu și cred că acest lucru a contat în decizia dânsului. Aici, chiar nu este vorba de rivalitatea dintre Dinamo și Steaua. Atât timp cât am fost jucător, eu am dat totul pe teren pentru Dinamo, iar dânsul cred că m-a apreciat pentru acest lucru”, a spus Florentin Petre.

„Nu puteam sta în picioare”

Petre a fost diagnosticat cu hepatita C acum 17 ani, pe când juca fotbal. „Tratamentul m-a consumat. Nu puteam sta în picioare mai mult de trei ore. A fost cumplit. Îmi căzuse părul și slăbisem enorm. Eram o umbră. Mergeam la spital o dată pe săptămână. Medicamentele îți dau o stare și nu mai ești așa cum erai. Eram slăbit, dar am avut puterea să revin”, spunea Petre într-un interviu acordat pentru Libertatea în urmă cu doi ani.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Apr. 2017, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă