Florentin Brișan, fost președinte la Dunărea Călărași, trimis în judecată. E acuzat de delapidare și riscă șapte ani de închisoare. Valoarea prejudiciului

Andrei PASCU 19 Dec. 2020, 17:13 Liga 2
Florentin Brișan, fost președinte la Dunărea Călărași, trimis în judecată. E acuzat de delapidare și riscă șapte ani de închisoare. Valoarea prejudiciului

Florentin Brișan, fost președinte la Dunărea Călărași, a fost trimis în judecată sub acuzația de delapidare. El a fost numit la conducerea clubului care activează acum în Liga 2, în august 2017, printr-o decizie a Consiliului Județean Călărași, condus de Vasile Iliuță. Tot ca parte inculpată în dosar este și firma Condorul SA.

Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat descinderi în urma unor sesizări 

La finalul sezonului respectiv, 2017/2018, Dunărea Călărași a promovat în Liga 1. La un an după acel moment, în vara lui 2019, au fost făcute sesizări, notează site-ul Marin Badea, în urma cărora au avut loc mai multe descinderi la club, de către Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada respectivă, partea care se ocupa cu comunicarea la Dunărea Călărași, reprezentată de Cătălin Nițu, sub presiunile unui fost condamnat la închisoare, care la acel moment era angajat în cadrul Consiliului Județean Călărași, a emis un comunicat în care s-ar fi făcut mai multe afirmații mincinoase, precizează sursa mai sus amintită.

În respectivul anunț, se vorbea despre faptul că percheziția a avut ca principal scop auzațiile de delapidare care s-au produs în cadrul clubului pe parcursul a doi ani, 2014-2016, ceea ce coincidea cu data anterioară numirii lui Florentin Brișan ca președinte.

Investiții de 500.000 de euro, în așa-zisa modernizare a terenului de fotbal 

În perioada 2014-2016, echipa era condusă de Costică Ștefan, iar Consiliul Județean Călărași a acuzat că a fost făcută o delapidare de 100.000 de lei. Potrivit site-ului Marin Badea, suma era echivalentul a trei salarii pe care clubul le plătea unui singur jucător în Liga 1.

În 2018, Consiliul Județean Călărași ar fi investit jumătate de milion de euro pentru lucrările de modernizare ale terenului de fotbal. Un an mai târziu, în 2019, au mai fost virați bani pentru modernizarea bazei sportive de această dată, un milion de euro.

Facem investiții pentru performanță! În premieră, bugetul alocat anul acesta echipei de fotbal și investițiilor în stadion este de 5,7 milioane lei! Și ca să închidem definitiv robinetul zvonurilor și speculațiilor, vă spun că alocarea acestor sume NU afectează celelalte investiții pe care Consiliul Județean Călărași le face în județ!”, afirma Eduard Grama, fost condamnat pentru falsificarea de instrumente bancare, care făcea precizări cu privire la investițiile mai sus amintite.

Florentin Brișan riscă șapte ani de închisoare

Florentin Brișan riscă șapte ani de închisoare. Timp de patru ani, în perioada 2016-2020, se pare că Dunărea Călărași s-a folosit de 8 milioane de euro, sumă din bani publici.

Fostul președinte al echipei din Călărași este, potrivit procurorilor, acuzat de un prejudiciu de peste nouă miliarde de lei vechi. Au fost dovedite nereguri în procesul contabil. Dana Manole era pesoana care se ocupa de partea contabilă la Dunărea Călărași.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au desfășurat o percheziție domiciliară la o asociație sportivă locală, pentru instrumentarea unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidaee. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada 2014 – iulie 2018, reprezentanții asociației sportive ar fi grstionat defectuos sume de bani și bunuri aparținând clubului de fotbal, în interes propriu. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvărșirii infracțiunii de delapidare”, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-face-calcule-pentru-ca-dunarea-calarasi-sa-prinda-play-off-ul-dupa-ce-a-incheiat-anul-2020-cu-un-esec-cu-u-cluj-si-a-cazut-de-pe-podium-am-ramas-cu-destul-19161968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-in-pericol-sa-piarda-patru-fotbalisti-importati-au-refuzat-prelungirile-contractelor-scadente-in-vara-lui-2021-un-jucator-deja-in-atentia-mai-multor-cluburi-din-liga-1-19162823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-anuntat-miscari-de-trupe-la-unirea-slobozia-sunt-pregatite-veniri-si-plecari-in-incercarea-de-a-salva-echipa-de-la-retrogradare-ne-vom-intari-tinand-cont-de-posibilitatil-19162816

 

 

Andrei PASCU 19 Dec. 2020, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă